Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, mi ez a túlzásba...

Anyukák, mi ez a túlzásba vitt "mindentől óvás hozzátáplálásnál" dolog sokaknál?

Figyelt kérdés
Olvasgatom itt a kérdéseket, meg a válaszokat, hát néha csak nagyokat nézek! Sokan annyira túlzásba viszik ezt a hozzátáplálás dolgot. Csak 6 hónaposan lehet kezdeni bármivel is etetni a gyereket. Glutént nem adunk, valahol már azt írják 1 éves korig. Ha mégis ad, akkor jaj nehogy megfulladjon a kenyérhéjától... Tejet nem kaphat a gyerek, mostmár új divat szerint 3 éves korig, mert az milyen rossz. Csak sima vizet igyon. Cukrot egy grammot sem a gyereknek vagy édeset, mert jaj mi lesz, helyette inkább sok gyümölcsöt meg zöldséget. De ha már zöldség akkor figyeljük melyik bio, melyik nem. Nitrit tartalmát figyeljük a zöldségnek-gyümölcsnek (valaki már ehhez készüléket is beszerzett). És még sorolhatnám tovább... Én is elég aggodalmaskodó vagyok a kislányomnál, sőt első gyerek, de azért néhányan annyira túlzásba esnek szerintem!
2013. máj. 16. 13:18
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Mi az a glutén...? Mármint azt hogy kell "bevezetni"?
2013. máj. 16. 13:39
 12/38 anonim ***** válasza:
74%

Tényleg vicces :)

De ez a hatalmas "Nem adok a gyereknek semmi károsat!" max a bölcsiig/ oviig tart, mert ugye a sodexo nem nagyon nézi a zöldségek nitrát és cukortartalmát :)

- De az elhatározás bennem is megvolt, kb 1 éves korig tudtam tartani :) - utána rájöttem, hogy kivitelezhetetlen, mert ugye mások úgyis megkínálják mindennel, fagyit úgyis veszek, stb.

2013. máj. 16. 13:39
 13/38 anonim ***** válasza:
79%

Alig várom, hogy mikor mondják ki, hogy:

Az ajánlott szoptatási kor: 18 év.

2013. máj. 16. 13:40
 14/38 anonim ***** válasza:
74%
13-as jót nevettem. Túl élénk a fantáziám és bolond fejjel elképzeltem :D :D :D
2013. máj. 16. 13:41
 15/38 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem is iazad van kérdező.Én is paáztam ezen a hozzátápláláson.nekem 6 hónapos a babám,de 4 hónaposan már kóstoltattam,mert nem volt elég tejem,a tápszert meg mihamarabb ki szerettem volna váltani.Aztán este még mindig azt eszik...ő szereti. :) Reggel még cicil.A többi már gyümi,zöldség,tejpép...szóval én is olvastam 100 félét,hogy mikor mit,mennyit,csak kóstoltatni vagy annyit adni amennyit kér...nem lesz baja...stb. Aztán rá bíztam,ami bébiétel a korának megfelelő azt kap ill.olyat főzök én neki...annyit eszik,amennyi jól esik,egyértelműen jelzi,hogy mi az elég,mi ízlik...glutént kap 5 hónapos kora óta....ez a sok össze-vissza táblázat teljesen beparázatott engem,h mit hogy adjak...aztán belegondoltam,hogy más ilyenkor simán adja,amit ők esznek...áhh szóval nem egyszerű :)de a nitrit mérő az túlzás egy kicsit...
2013. máj. 16. 13:42
 16/38 A kérdező kommentje:

:D

Örülök, hogy nem csak én látom így ezeket a dolgokat. Már kezdtem azt hinni, én csinálok mindent másképp!

2013. máj. 16. 13:43
 17/38 anonim ***** válasza:
33%
Az első gyereknél még anyósomra hallgattam. 3 hósan kezdtem hozzátáplálni a fiam. Eredmény: 6 hós korára nem volt hajlandó szopizni. Egy évesen kapott tejet, másfél éves korára tejallergiás lett. 3 éves koráig semmilyen tejterméket de még a tej bármilyen formáját tartalmazó ételt-italt sem kaphatott... Második fiamnál betartottuk az ajánlásokat, 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást, tejet egy éves kora után kapott még a szoptatás időszaka alatt. 2 éves koráig szopizott, semmire nem allergiás, antibiotikumot kb. 2x kapott eddig. (13 éves most) Most a harmadik fiamnál ugyan úgy járok el mint a másodiknál... inkább később adom az allergén ételeket az előírás szerint, minthogy megint évekig ne kaphassa őket. Lehet, hogy valakinél ezekkel az ajánlásokkal kilehet védeni az allergiákat... lehet, hogy van akinek semmi baja nem lesz attól, hogy 3 hósan megkezdik a hozzátáplálást... de sosem tudhatja senki, hogy a gyermeke melyik csoportba tartozik Hozzáteszem, a családban senkinél nem volt alleria az első fiamon kívül és nem is azonal jött ki hanem fél év múlva...
2013. máj. 16. 14:05
 18/38 anonim ***** válasza:
76%
Nyilván az allergénekkel mindenki vigyáz...tej,tojás,méz...stb. Érthető,hogy a 2. és 3. gyerekednél máshogy jártál el.De akkor is túlzás néhány dolog...
2013. máj. 16. 14:08
 19/38 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, valóban van egy csomó dolog ami túlzás, de van olyan is, ami egyáltalán nem árt, ha betartod, mert lehet éppen nem lesz szerencséd. pl. 6 hónapos kor utáni hozzátáplálás - senkinek nem árt, ha betartod - a gyereknek teljesen elég 6 hónapos koráig az anyatej, sőt a tápszer is. Tök felesleges rohanni, hiszen egész további életében ilyet fog enni. Azt nem igazán értem, miért lenne gond, ha valaki a cukor meg az édesség helyett gyümölcsöt ad a gyereknek - ugyanis sem a cukor, sem az édesség nem létfontosságú a fejlődés szempontjából - ami cukorra szükség van, az meg benne van a gyümölcsökben. Szóval ezzel marhára nem értek egyet, szerintem inkább zöldség meg gyümölcs, mint cukor - ha már lehet választani.

És egy kicsit offolok az egyik válaszra reagálva: aki írta, hogy gyorsan el akarta hagyni a tápszert, kicsit vicces. Hiszen mivel váltotta ki - tejpéppel :D Mintha az nem ugyanabból készülne, mint a tápszer... Bocsi, de erre azonnal megütötte a szemem.

2013. máj. 16. 14:14
 20/38 anonim ***** válasza:
62%
A kérdező nem azt írta hogy gyümölcs helyett adj cukrot, hanem hogy mindenki ezen parázik, hogy nehogy egy gramm cukorhoz jusson a gyerek, mert cukros lesz, meg elromlanak a fogai stb... szerintem erre gondolt.
2013. máj. 16. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!