Anyukák, mi ez a túlzásba vitt "mindentől óvás hozzátáplálásnál" dolog sokaknál?
Tényleg vicces :)
De ez a hatalmas "Nem adok a gyereknek semmi károsat!" max a bölcsiig/ oviig tart, mert ugye a sodexo nem nagyon nézi a zöldségek nitrát és cukortartalmát :)
- De az elhatározás bennem is megvolt, kb 1 éves korig tudtam tartani :) - utána rájöttem, hogy kivitelezhetetlen, mert ugye mások úgyis megkínálják mindennel, fagyit úgyis veszek, stb.
Alig várom, hogy mikor mondják ki, hogy:
Az ajánlott szoptatási kor: 18 év.
:D
Örülök, hogy nem csak én látom így ezeket a dolgokat. Már kezdtem azt hinni, én csinálok mindent másképp!
Kérdező, valóban van egy csomó dolog ami túlzás, de van olyan is, ami egyáltalán nem árt, ha betartod, mert lehet éppen nem lesz szerencséd. pl. 6 hónapos kor utáni hozzátáplálás - senkinek nem árt, ha betartod - a gyereknek teljesen elég 6 hónapos koráig az anyatej, sőt a tápszer is. Tök felesleges rohanni, hiszen egész további életében ilyet fog enni. Azt nem igazán értem, miért lenne gond, ha valaki a cukor meg az édesség helyett gyümölcsöt ad a gyereknek - ugyanis sem a cukor, sem az édesség nem létfontosságú a fejlődés szempontjából - ami cukorra szükség van, az meg benne van a gyümölcsökben. Szóval ezzel marhára nem értek egyet, szerintem inkább zöldség meg gyümölcs, mint cukor - ha már lehet választani.
És egy kicsit offolok az egyik válaszra reagálva: aki írta, hogy gyorsan el akarta hagyni a tápszert, kicsit vicces. Hiszen mivel váltotta ki - tejpéppel :D Mintha az nem ugyanabból készülne, mint a tápszer... Bocsi, de erre azonnal megütötte a szemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!