Kisbabánál normálisak mély alvásban 15 mp-es légzéskimaradások?
Figyelt kérdés
2013. máj. 9. 10:59
11/52 anonim válasza:
Akkor más megye más orvos,de ezt ne hagyd annyiban,ez rengeteg idő,és ha több légzésfigyelő is sipol,akkor te is jól számolod a légzéskimaradást.
12/52 anonim válasza:
én elvinném más orvoshoz/kórházba mégiscsak. inkább nézzenek hülyének, minthogy valami baj legyen, nem hiszem, hogy tudnál nyugodtan aludni így te sem!
13/52 A kérdező kommentje:
Most hívtam a Madarász u-it is, ők is azt mondták,h ha átestünk már a 3 napos kórházi kivizsgáláson, akkor vigyük szervízbe a készüléket. Alváslabor vizsgálatra meg kérhetünk beutalót, de jó sokat várni kell. Mind1, foglaltam le időpontot, de addig megőrülök, a szívbaj jön rám mikor éjjel riasztás van. Az orvosunk meg azt mondta,h ha nem kékül a riasztáskor akkor biztos téves. Miért mondja mindenki,h téves? Csak mély alvásban riaszt, és csak 2 hete.
2013. máj. 9. 12:12
14/52 anonim válasza:
Szia! Én nem gondolom, hogy 15 mp légzéskihagyásnál már kékülne a gyerek! Az én kisfiam 5 éves, és nemrég volt egy súlyos agyrázkódása. Utána 3 hónapig mellette aludtam (illetve őriztem ébren, biz. okok miatt), és bizony többször leállt az ő légzése is. Én hangosan vettem mellette levegőt, es akkor mindig újra beindult a légzèse. Egyszer kipróbáltam, magától mikor indulna be, ha nem "segítenék". 12 mp-ig nem vett levegőt (!) majd vett egyet, majd 6 mp-ig megint nem vett- na itt már nem vártam tovább, hangosan lélegeztem neki. A lényeg, hogy NEM volt elkékülve! Egyèbként miután kipihente a sokkot az agya, hetek múlva, újra rendesen lélegzik.
15/52 anonim válasza:
De azt írtad a korházi is riasztott.
Akkor nem a légzésfigyelő a hibás.
Más gyerekorvoshoz menni esetleg?
Harmadik kórház? (ne felejtsd el mondani hogy a korházi is riasztott)
Tegyétek addig is magatok mellé a kicsit,és ne hagyd őrizetlenül ha megoldható.
16/52 anonim válasza:
15 mp letelte után riaszt csak a légzésfigyelőtök? Az nekem soknak tűnik. Bár nekem még nincs gyerekem, a barátnőm fia fél éves koráig rendszeresen nem vett éjjel levegőt, rengetegszer riasztott a gép és ébresztette. De ő gyorsan ki is nőtte szerencsére.
17/52 A kérdező kommentje:
Mondtam mindenkinek, h a kórházi is riasztott. Tegnap voltunk másik orvosnál is szó szerint ezt mondta:"HA nem volt koraszülött a gyerek,akkor a légzésfigyelővel csak a saját életüket nehezítik!" Amíg nem vizsgálják ki alváslaborban is addig mellette alszunk. 15 mp után csipog, 20 mp után szirénázik. Nálunk csak a csipogásig szokott eljutni, de ez is idegesít! Pláne,h eddig nem csinált ilyet!
2013. máj. 9. 13:50
18/52 anonim válasza:
Szia! Mi öt hetesen voltunk kórházban alvási apnoe miatt. Szinte szóról szóra ugyanazt mondták, mint neked. Bár nálunk a kórházi nem riasztott. Én vettem egy pelenkára csíptethető légzésfigyelőt. Ez 15 mp után megrezgeti a pociját, 20 mp után riaszt. De riasztásig nem jutottunk el. Rezgetni elég sokat rezgetett, amíg kisebb volt, aztán fokozatosan egyre kevesebbszer. Most lesz 7 hónapos a lányom, még egy jó darabig használni fogjuk az biztos! Egyébként a kiságyban megy alatta az angelcare is, mióta megvan a pelenkás az egyszer sem riasztott.
19/52 anonim válasza:
mi lenne, ha szereznétek kölcsön egy másikat? az vajon csipog-e
20/52 anonim válasza:
Nem fekszik a matrac szélén a baba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!