Szinte semmit nem hízik a 2 hetes baba, de az a lényeg, hogy ne cumiból kapja a tápszert. Normálisak az emberek?
Úgy felhúztam magam, hogy csak na. Az unokahúgom most szült 2 hete, elég kicsi a baba még abból fogyott is és most van a születési súlyánál 2700g. Semmi teje, de erőltetik. A gyerek óránként fent van éjjel, nappal és teljesen kivannak. Az okos védőnő azt mondta, hogy pótoljanak tápszerrel, de csak KISKANÁLBÓL adják nehogy a gyerek leszokjon a ciciről. Amiben ugyan nincs semmi, de le ne szokjon. A gyerekbe 20ml-t lapátolnak 2 óránként, de mire ez megvan a kislány olyan fáradt, hogy elalszik nem bír többet. Annyira idegesít, hogy éhezik a gyerek, hogy napok óta nem alszok, mit tegyek? Nem vagyunk rosszba, de azért nem olyan haveri a viszony, hogy megmondhassam a magamét nekik.
A védőnő is nagyon hibás, legszívesebben nem adnék neki enni 2 hétig csak kiskanálból majd megnézném a fejét.
Szóval mihez kezdjek?
Én viszont szólnék neki finoman. Így még vissza is sárgulhat a baba.
Egyébként nagyon-nagyon sok babának kell adni pótlást az elején, és mégsem szoknak le a ciciről. És egyébként meg mit fognak csinálni akkor, ha egyáltalán nem lesz a csajnak teje? Éheztetni fogják a gyereket, nehogy rászokjon a cumisüvegre? Na ne már!!!
Megvan ennek a tanácsnak az értelme.
1) tej attól lesz, hogy a baba sokat cicizik. Minél több szopári inger éri a mellet, annált öbb tej termelődik benne.
2) ha a baba hozzászokik a cumisüveghez, amiből sokkal könnyebben jön a tápszer, és már szopási technika is kell hozzá, akkor később nem fog tudni mellből szopni. Elfelejti.
A Medelának van babaetető pohara, 30 milis. 3 óránként két ilyen pohárnyi tejet itattam meg az újszülött korababámmal, aki gyenge volt szopni, kb 10 perc alatt sikerült neki meginnia és szépen hízott, szóval nem éhezett. Sőt, a férjem is megtanulta, hogyan kell újszülöttet pohárból itatni. Nagyon ügyesen isznak. Ha nincs babaetető pohár, akkor bármilyen vékony falú, kis pohár: presszóspohár, mokkás pohár megteszi.
A védőnő meg egyáltalán nem hibás, amiért a szoptatást pártolja a tápszerrel szemben.
Nézz utána a dolgoknak, pl a tejtermelődésnek és a cumizavarnak, mielőtt tudatlanul nekimennél a másiknak, aki erről sokkal többet tud és taspasztalt, mint te.
Már finoman megmondtam, de semmi. A szokásos szöveggel, hogy /hát ti tudjátok, de én már adnék neki cumit...stb/
Van aki nem ért a szép utalgatásokból, legszívesebben rákiabálnék, hogy /nem érted, hogy éhezik a babád????/
Meg gondolom a kicsi tele megy levegővel is.
Én is így voltam, alig volt tejem, a védőnő doki mondta ciciztessem elég neki amennyi tejem van, pótlást nem adunk, ha mégis akkor kanállal fecskendővel vagy pohárból mertvleszokim a ciciről, hiàba mondtam nekik hogy éhes a gyerek sír nem alszik! Nem nem a hasa fáj azt mondták! Na én nem éheztetem a gyereket! Vettem tápszert a boltban, szopi után vagy egy szopi egy tápszer felvàltva tápszert adtam, és érdekes módon nem sírt aludt szépen bízni is elkezdett!
Nem értem az ilyen anyát, hát én nem bírtam hallgatni hogy sír a gyerek mert éhes, és mi neki a 20 mili, mikor ilyenkor már 60-80-100 át kéne ennie!
Mondd meg neki nyugodtan a magadét, hátha valai eljut belőle az agyáig!
Azért a harmadik válaszolónak annyit írnék, hogy fel kellene fogni végre, hogy nem mindenkinek lesz több attól a teje, hogy a gyerek állandóan mellen van!!! Nálam sem jött be, sőt, szedtem homeós bogyót, ittam teát, fejtem, masszíroztam, a gyerek egész nap rajtam csüngött, mégsem lett több a tejem. (Így is örülhetek, hogy sikerült 5 hónapos koráig szoptatnom, a családunkban senki nem tudott eddig. Ez pusztán genetika!!!)
Sajnos a rohadt drága More Milkre meg nem volt pénzem, de szerintem ezek után az sem segített volna.
Nekünk már a kórházban kezdték el a hozzátáplálást, mert nem volt tejem, és mire hazajöttünk igen hozzászokott a cumihoz, nem akart cicizni,de fejtem neki, egy hónapig kapott csak anyatejet, utána tápszert. És megnőtt, semmi baja nem volt, még beteg sem volt, akkor én is depresszióba estem ,mert mindenütt a szoptatást szajkózzák, és ha nem szoptatsz te rossz anya vagy! Na mára rájöttem, hogy nekem dumálhatnának a második babánál. Biztos ez a védőnő is olyan ,aki gyereket csak tv-ben látott, és neki még a közelében sincs,nemhogy neki lenne! Én csak annyit üzenek, etessék meg cumisüvegből, azt a szegény gyereket, mert tudjuk magunkról, milyen ha éhesek vagyunk! Semmi baja nem lesz ha tápszeren nő fel.
12 hónapos egészséges, jól táplált kislány anyukája!
Szia! Az, hogy a baba 2 hét alatt visszahízta a születési súlyát, azért mond valamit!!!!! méghozzá azt, hogy igenis van az anyukának teje, lehet, hogy elég is a picinek! [link] Ha sokat sír, annak lehet más oka is. Így, hogy csupán a kiskanalas pótlásról írsz, nem lehet konkrét tanácsot írni. Hol alszik a baba? Hány föl van a lakásban, Mibe van öltöztetve, Be van takarva? Nem a saját mozgása ébreszti? ha igen, lehet pólyázni vagy bebugyolálni.
Hogy szoptat az unokahúgod, Egy vagy 2 mellből? Lehet, hogy mivel kis súllyal született a baba, még gyengécske (a szopás igenis baromi megterhelő fizikai munka! a legtöbb baba még bele is izzad!). Neki is meg kell tanulni a helyes technikát, ami akár hetekbe is telhet. Lehet, hogy még túl hamar elfárad, így csak a kevésbé tápláló tejet tudja kiszívni, azért ébred túl gyakran (különben az első hetekben a napi 8-12 szoptatás nem is ritkaság, sőt, a legt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!