14 hónapos babánál normálisak a lenti dolgok?
A kislányomról van szó,egyedül még nem tud enni kanállal,ezért ugye én etetem eközben össze-vissza forgatja a fejét ellenáll az etetésnek egészen addig amíg nem kötöm le a figyelmét valami érdekes játékkal,egy játék nem elég neki egy evéshez,hanem pár percenként új kell,mert megunja és elfordítja a fejét,hogy ha nem szórakoztatom nem eszik...ha viszont szórakoztatom mindent megeszik.
Ha ölbe veszem kicsavarja magát,nem szereti ha babusgatom,viszont ha játszik a padlón akkor aranyosan halandzsázik,mosolyog vissza rám.
Pelenkázni kész erőszakkal lehet csak,eközben is ha találok valami érdkeset akkor rövid időre hagyja magát azért.
A nagyobb testvér hiperaktív és ahogyan emlékszem ő is ugyanilyen volt ebben a korban,de nem tudom,hogy ezek más babáknál is így vannak e,vagy csak azoknál akik hiperaktívak.
A fiam ugyanezt csinálta ennyi idősen, szerintem ez teljesen természetes. Hiszen a világ olyan érdekes, te meg egy helyre akarod kötni:)
Ahogy nőtt, úgy kötötte le egyre több minden egyre hosszabb ideig, úgyhogy nem biztos, hogy a lányod is hiperaktív lesz.
:-D
Akkor jó,nem gondolkodom butaságokon,ha más babák is ezt csinálják.
A kislányom sokkal jobb alvó,ami nagyon bíztató,hogy nem lesz hiperaktív .
Nagyon nehéz lenne,ha mindketten ezzel küzdenének,mert nagyon sok plusz fejlesztést igényel a kisfiam is és sem anyagilag ,sem másképp nem tudom hogy bírnám ezt kétszeresen.
"nyugi lesz ennél még roszabb is :D"
Nem baj,ha cserfes lesz,ha mozgékony lesz,ezektől nem félek,csak szegény nehogy ő is hiperaktív legyen,mert a bátyus helyzete miatt nagyon el vagyok keseredve,hogy úgy érzem nem érek el eredményt bármit teszek és így nem fogadják el a közösségben,később,hogy az iskolában mi lesz :-O...ettől főleg rettegek.
Már ha meglát az óvónéni bennünket azonnal lehervad a mosolya,nekem egyre nehezebb képviselni a gyerek érdekeit,nagy ellenállásba ütközöm,mert kimondtalanul is érezetik,hogy a legjobb lenne ha nem őket terhelném a gyerekem másságával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!