22 hós babánál normálisak ezek a dolgok?
még cumisüvegböl vacsi után eszik és úgy teszem aludni?
hogy még nem beszél semmit?egy szót se,csak a szavak elejét?
hogy még nem szobatiszta nappal sem?azt mondják ha idén nyáron nem lesz az ne aggódjak majd a jövö nyáron meglesz ez is,októberben két éves csak,jó igy?
Az én lányom 1,5 éves, siettetni, erőltetni felesleges a dolgokat, szerintem.
- Cumisüvegből issza az én lányom délben és este a tejet, én nem aggódok, mert az iskolába nem cumisüveggel fognak menni. 3 éves korára el fogja hagyni, csak a pohárhoz kell szoktatni.
- 2,5 éves korára 50 szót kell tudnia egy gyereknek, ha nem tud, akkor ez egy jelzés, hogy orvoshoz kell fordulni, ez valamelyik nap volt a tévében. 1,5 éves lányom 12 szót tud és ő is mondja a szavak első 2 betűjét.
- Az a lényeg, hogy óvodás korára szobatiszta legyen. Én próbálkoztam a lányommal, de nem érdekli, örülnék már ha nem kellene pelus, de ez rajta áll.
Védőnőtől rákérdeztél ezekre a dolgokra? Kisfiú vagy kislány? A fiúk később kezdenek el beszélni, mint a lányok.
Az én fiam is szeptember végén lesz 2 éves, tehát ő is 22 hónapos most.
Kb. 2 hete csak a reggeli tejhez fogadja el a cumisüveget, de az sem igazán cumisüveg, hanem NUK csőrös itató, előtte reggel-este használta csak. Most már este pohárból hajlandó csak meginni a tejet, napközben is pohárból iszik. De nálunk alvás előtt nincs is tejivás, mert fürdés után fogmosás, utána már nem ihat semmit, max. vizet, de azt sem iszik.
A beszéddel ő is hadilábon áll, bár most kicsit beindult.
Apa, autó, anya, mama, hama, tátá, alma, cica, be, el, lepke. Ezeken kívül utánozza a boci, birka, lovacska, halacska "hangját". Megérteti magát, mutogat, ha valamit szeretne.
Nappal szobatiszta már 2 hónapja, déli alváshoz is. Nem erőltetés, ő akarta.
Te látod, ismered a gyerekedet, neked kell tudni, hogy mire képes, mit tud. Ha még nem szobatiszta, na bumm. Majd az lesz. Majd beszél, és majd elhagyja a cumisüveget. Utóbbihoz annyit tudok javasolni, hogy kínáld fel neki a lehetőséget, hogy vacsoránál igyon pohárból tejet-tejitalt (amit ő iszik elalvás előtt), hátha megtetszik neki. Eleinte az én fiam mindig a nyakába öntött mindent, de aztán szépen megtanulta. Ja, és azt is, hogy fogmosás után már nem eszünk-iszunk, mert akkor nem volt értelme a fogmosásnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!