Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik így tesznek/tett...

Anyukák, akik így tesznek/tettek: miért maradtok/maradtatok otthon 3 évig a kicsivel?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 24. 13:18
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

EZ viszont azt mutatja, hogy nem voltak hozzáértőek a gondozók, vagy a pszichológus, nagy hibát követtek el. :( Sajnálom, hogy rosszak a tapasztalataitok.

Természetesen én sem gondolom azt, hogy ha egy gyerek majd' belehal a bölcsibe, akkor is be kell tenni x évesen, és ott kell tartani akkor is, ha elkeseredésében a földet kaparja. Én is ki fogom venni a lányomat, ha valami miatt úgy fest, hogy nem jön be neki.

2013. ápr. 24. 14:11
 22/40 anonim ***** válasza:

12es

Teljesen igazad, abszolút rám illik a leírásod, és az átlag itteni játszótéri anyukákra:) Elgondolkodtató,amit írtál.

2013. ápr. 24. 14:13
 23/40 anonim ***** válasza:
0%
mármint igazad van
2013. ápr. 24. 14:14
 24/40 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem lenne, ha olvassa a két rossz tapasztalattal rendelkező anyuka: hányan voltak egy csoportban a kicsik? milyen korúak? és ha volt gyermekpszichológus, nem foglalkozott külön a szorongó gyerekekkel? hogy ment a beszoktatás?
2013. ápr. 24. 14:27
 25/40 anonim ***** válasza:

"Gyakorlatilag nincs a világnak olyan része, ahol ennyi ideig maradnak otthon a gyerekkel az anyukák"

Nem vagyok teljesen érintett a téma kapcsán, mert a kisebbik gyermekem anyagi okok miatt nagy valószínűséggel bölcsibe fog 2 éves korától járni, de ezen a mondatodon fennakadt a szemem. Egészen biztos vagy ebben? Vagy fogalmazzuk át a kérdést: biztos vagy abban, hogy a világ gyerekeinek a túlnyomó többsége másfél éves korában már bölcsis?

Nem vagyok teljesen járatos ebben a témában, abban én is biztos vagyok, hogy a 3 év fizetett "láblógatás" (ami persze nem nettó pihi, de ez egy más téma) nem nagyon jellemző Magyarországon kívül más országokra. Persze, mennek az asszonyok dolgozni a földekre meg ki tudja hova, de közben vagy viszik magukkal a gyereket, vagy van valaki rokon (nagymama, ilyesmi), aki vigyáz addig a kicsire. Kizártnak tartom, hogy a világ gyerekeinek a nagy részét másfél évesen bölcsi formájában kezdenék szocializálni, inkább a népes rokonság, a környéken lévő sok gyerek és felnőtt között illeszkednek be a társadalmukba.

Már ahogy én tudom.

2013. ápr. 24. 14:33
 26/40 anonim ***** válasza:
En nem igy nottem fel. :) nem volt velem anyum nagyon szegenyek viltunk es meltanyossagi alapon a noverem csoportjaba beraktak annyi elvaras volt, hogy szobatiszta legyek. Kesoig voltunk bent tesommal rendszerint a takaritokkal maradtunk estig mig anyuek ertunk jottek. Nem tetszett elsoperctol az otlet a bolcsire de ezt senki nem tudta.. Iszonyat jol leplezem amit erzek es gondolok es mindig a pozitiv dolgokat soroltam a fiamnak is mikor kezdte a huppogest es a bolcsisek is ra voltak keszulve es mindig nagy orommel vartak. Csak a Dragam nem viselte jol. Mikor itthon felrobbantam a meregtol hogy uristen mire hagyram magam rabeszelni es egyaltalan milyen sokkot okoztam a gyerekemnek az brutalis volt. Mindenkit hibaztattam holott en h.lye hagytam ezt az egeszet... Remelem nem jarunk ugy mint az egyik valaszolo es mire 5 eves lesz tul lesz rajta. Gyerekpszichologushoz akartam vinni de mar nem tudom melyikben bizzak... Ez a paraszt is mar evtizedek ota a gyeekekkel foglalkozott most ezek utan hogy higyjem el barmelyik masik dokirol hogy o jo es ne adj isten nem nagyobb kart tesz meg az is. Bizom benne hogy ezt en helyee tudom hozni benne. Kimutatjuk hogy mennyire szeretjuk, mindenhova elkiserhet minket, mindent megteszunk az egeszseges tovabbi fejlodeshez de azota is csak ugy alszik el este ha foghatja a kezem. Mindig hozzateszi hogy ana pé (anya fél) megprobaltunk leszokni rola hogy igy aludjon vele vagyunk kozos szobaban es az agyunk vegeben van az o agya de nem ment. Nyugtalan volt, es sirva kelt es mar mondta is hogy mahni jo mahni jo (Marci jo) es kavart is at mindenen es bujt be hizzam.
2013. ápr. 24. 14:35
 27/40 anonim ***** válasza:
9en voltak ket dadussal. A pszichologus csak rajzoltatta... O rajta lattam higy nem jon be a Fiambak mert a mozgasa is teljesen megvaltozott mikor eszre vette ot. Oszhaju szakallas fazon volt, lehet az nem tetszett neki.
2013. ápr. 24. 14:38
 28/40 anonim ***** válasza:

Én vagyok a másik rossz tapasztalatos az 5 évessel

Neki nem beszéd problémái lettek,hanem olyan szinten kezdett el szorongani ha gyereket látott, hogy meglátta a játszóteret és sírt,könyörgött,hogy nem menjünk be(akkor már 2 is elmúlt), ha felment egy mászókára,idegese lett hogy nehogy utána még valaki felmásszon, ha mégis megtörtént,sírt,remegett, üvöltött hogy vegyem le....azóta is nagyon nehéz vele, nem tudom hogy mi történt ott, 2 hónapot járt, rettenetes volt, sok pszichológust megjártunk azóta, testi tünetek is megjelentek...szóval tömören ennyi..Én vagy a világon a legnagyobb idióta,hogy hagytam magam rábeszélni,hogy ez csakis jót tesz a gyerekemnek ha bölcsis lesz. Fizetős napközi volt, nem is aludt ott!

2013. ápr. 24. 14:56
 29/40 A kérdező kommentje:
Európában nagyon kevés olyan ország van, ahol nem kezdenek el valamilyen közösséget látogatni fél/egy napos formában egy-másfél éves koruk után a gyerkőcök. :) Ebben biztos vagyok. Az USA-ban picit más, ott sokan maradnak sokáig, de arról személyes tapasztalatom nincs.
2013. ápr. 24. 14:56
 30/40 anonim ***** válasza:

-mert 3 éves korig a gyereknek az anyja mellett a helye, természetesen közösségbe anyával is lehet járni és kell is!

-mert anyagilag megtehetjük!

-mert mind a 3 gyerekemnek ez volt a legjobb!

Pedagógusként rossznak tartom a bölcsődént, pl. lelki fejlődés szempontjából is! Szerintem a szükséges rossz!

2013. ápr. 24. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!