Anyukák, akik így tesznek/tettek: miért maradtok/maradtatok otthon 3 évig a kicsivel?
EZ viszont azt mutatja, hogy nem voltak hozzáértőek a gondozók, vagy a pszichológus, nagy hibát követtek el. :( Sajnálom, hogy rosszak a tapasztalataitok.
Természetesen én sem gondolom azt, hogy ha egy gyerek majd' belehal a bölcsibe, akkor is be kell tenni x évesen, és ott kell tartani akkor is, ha elkeseredésében a földet kaparja. Én is ki fogom venni a lányomat, ha valami miatt úgy fest, hogy nem jön be neki.
12es
Teljesen igazad, abszolút rám illik a leírásod, és az átlag itteni játszótéri anyukákra:) Elgondolkodtató,amit írtál.
"Gyakorlatilag nincs a világnak olyan része, ahol ennyi ideig maradnak otthon a gyerekkel az anyukák"
Nem vagyok teljesen érintett a téma kapcsán, mert a kisebbik gyermekem anyagi okok miatt nagy valószínűséggel bölcsibe fog 2 éves korától járni, de ezen a mondatodon fennakadt a szemem. Egészen biztos vagy ebben? Vagy fogalmazzuk át a kérdést: biztos vagy abban, hogy a világ gyerekeinek a túlnyomó többsége másfél éves korában már bölcsis?
Nem vagyok teljesen járatos ebben a témában, abban én is biztos vagyok, hogy a 3 év fizetett "láblógatás" (ami persze nem nettó pihi, de ez egy más téma) nem nagyon jellemző Magyarországon kívül más országokra. Persze, mennek az asszonyok dolgozni a földekre meg ki tudja hova, de közben vagy viszik magukkal a gyereket, vagy van valaki rokon (nagymama, ilyesmi), aki vigyáz addig a kicsire. Kizártnak tartom, hogy a világ gyerekeinek a nagy részét másfél évesen bölcsi formájában kezdenék szocializálni, inkább a népes rokonság, a környéken lévő sok gyerek és felnőtt között illeszkednek be a társadalmukba.
Már ahogy én tudom.
Én vagyok a másik rossz tapasztalatos az 5 évessel
Neki nem beszéd problémái lettek,hanem olyan szinten kezdett el szorongani ha gyereket látott, hogy meglátta a játszóteret és sírt,könyörgött,hogy nem menjünk be(akkor már 2 is elmúlt), ha felment egy mászókára,idegese lett hogy nehogy utána még valaki felmásszon, ha mégis megtörtént,sírt,remegett, üvöltött hogy vegyem le....azóta is nagyon nehéz vele, nem tudom hogy mi történt ott, 2 hónapot járt, rettenetes volt, sok pszichológust megjártunk azóta, testi tünetek is megjelentek...szóval tömören ennyi..Én vagy a világon a legnagyobb idióta,hogy hagytam magam rábeszélni,hogy ez csakis jót tesz a gyerekemnek ha bölcsis lesz. Fizetős napközi volt, nem is aludt ott!
-mert 3 éves korig a gyereknek az anyja mellett a helye, természetesen közösségbe anyával is lehet járni és kell is!
-mert anyagilag megtehetjük!
-mert mind a 3 gyerekemnek ez volt a legjobb!
Pedagógusként rossznak tartom a bölcsődént, pl. lelki fejlődés szempontjából is! Szerintem a szükséges rossz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!