Meddig maradtok/maradtatok otthon a babával?
Szeretnék elmenni dolgozni csak részmunkaidőre,pár órára 6 hónapos fiam mellett,de a párom hallani sem akar róla.
Szerinte ha szűkösen is de inkább megvagyunk az ő fizujából de legyek a babával.
Tényleg én lennék a mumus mert szeretnék dolgozni?Én attól még imádom a gyerekem,miért kell egyből azt gondolni hogy szabadulni akarok tőle...!?
Szia. én is eljöttem dolgozni mikor a kislányom 15 hót betöltötte.nagyon megbántam,mert amit azota otthon hallgatok az már elviselhetetlen. Anyosom és a párom folyton a fejemhez vágja hogy lemondtam ezzel a kislányrol. Nehéz együtt csinalni a kettőt,mert pl most is beteg a kicsi és lázas én meg nem lehetek vele,mert a kolléganőm szabin van,és itt kell lennem. Egyébként ma tervezem hogy felmondok :)
Szerintem maradj otthon.
Pontosan!2 fizetésből már csak jobban meglehetne élni vagy haladni valamerre!
Egyébként anyukám nem dolgozik,ő tudna vigyázni a babára:-)
én otthon maradnék az tuti, egy fél éves baba még olyan pici...szüksége van az anyukájára.
off:amúgy van még ma részmunkaidő??én akárhogy kerestem nem találtam...részmunkaidőben akartam elhelyezkedni, mert a férjem szereti ha minden teljesen rendben van itthon mikor hazajön, nem akarta hogy egyszerre essünk haza fáradtan...de sehova sem vettek föl, aztán jött a baba, szóval most itthon csücsülök, és várom a pici fiunk októberi érkezését:)
Én sem hagynám otthon a 6 hónapos picibabát.
Rész munkaidő lehet hogy van,bár ha visszamész dolgozni a régi munkahelyedre ott (legalábbis nálunk )biztositaniuk kell a 4-6-8 órás munkaidőt.De ez csak addig amig a Gyes jár.
Amúgy ha most visszmész le kell mondanod agyedet mert amellett nem dolgozhatsz és meg kell igényelni a gyest.
10:01-es vagyok. Ohhh, hat akkor te meg nagyon jo helyzetbe vagy hozzam kepest. :) Az en anyukam is szivesen vigyazna ra, de sajnos 1000 kilometrre van es meg dolgozik is. Igy nallunk marad a bolcsi. Mar tobb bolcsit is megneztunk es ahogy beleptem szinte a konnyeimmel kuzkodtem mindig. :( De anyagilag nagy segitseg lenne ha visszamennek dolgozni. Probalom ugy megoldani en is, hogy csak napi 6 orat legyen bolcsibe. Ezert par hete osszeszedtem magam es azt mondtam, hogy azert nem kene szaraz kenyeren elni es valamit a gyerkenek is felre kene tenni a jovojere. O erte tortenik mindez, hogy neki jobb legyen. Most nehez lesz de remelem, hogy a jovoben ennel konnyebb.
Egyebkent nem voltak olyan rosszak ezek a bolcsik. Csaladias hangulat, sok jatek, jatszoszoba, piheno szoba, kinti jatszoter. Egy gondozo van 3 gyerekre es egy szobaba csak 6 baba lehet. 2 eves kor utan lesznek 9-en egy terembe de akkor mar sok fejleszto dolgokat csinalnak, jatsznak stb. Nem olyan szornyu hidd el. Az meg nagyon rossz megkozelites, hogy emiatt elhagyod, elhanyagolod a gyereked. Nem az arvahazba viszed, hanem a bolcsodebe. :))
gyes-t kapok jelenleg,de úgy tudom hogy a baba 6 hónapos kora után lehet gyes mellett részmunkaidős munkát vállalni,1 éves kora után pedig teljes munkaidőben .
Még nem nézelődtem munkaügyben de jelenleg bármit elvállalnék, lényeg hogy fizetést kapjak.
Barátnőm részmunkaidős a DM-be 6 órára van bejelentve,100ezer forint felett keres és van hogy 2 nap alatt ledolgozza a heti órákat egybe:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!