Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik így tesznek/tett...

Anyukák, akik így tesznek/tettek: miért maradtok/maradtatok otthon 3 évig a kicsivel?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 24. 13:18
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
76%
Én 2 évig akartam, de nem sikerült munkát találnom, így lett belőle 3 év.
2013. ápr. 24. 13:19
 2/40 anonim ***** válasza:
64%
Mert az egész családnak így volt kényelmes. Másrészt a betegség miatt fiam csak délig maradhat oviban. Ezért meg nem akarok fizetni, hogy valaki elhozza és vigyázzon rá.Így elkezdtem itthon gazdálkodni, hogy hasznos is legyek.
2013. ápr. 24. 13:19
 3/40 anonim ***** válasza:
51%
Elvből bölcsiellenes vagyok,jól bírom az itthon létet, nem hiszek a "kell a társaság egy idő után",meg a "szocializálódnia kell" állításokban. Megtehettem, és most is remélem megtehetem hogy 3 évig maradok. Másfél éves a kicsi.
2013. ápr. 24. 13:22
 4/40 anonim ***** válasza:
54%

Több oka is van:

-anyagilag nem fogja megterhelni a családi kasszát, hogy csak gyes-t kapok arra az egy évre

-így is visszavesznek a munkahelyemre, tehát nem kell sietnem, hogy nehogy kirúgjanak

-iszonyat túljelentkezés van a bölcsikben, nem is hiszem, hogy bekerülnénk

-elég sok mindent csinálok a babázáson kívül is (szm-es vagyok a másik két gyereknél, sokat kirándulunk, van egy hobbim, ami teljesen feltölt)

2013. ápr. 24. 13:24
 5/40 anonim ***** válasza:
36%

Ikreim vannak, akikkel tanköteles korig itthon maradhatok. Hamarosan jön a kistesó is, úgy számolom, hogy kb. 5-6 évet leszek itthon összesen.

Az ikrek két évesek múltak, és bevallom őszintén, én amúgy is korainak találnám, hogy bölcsibe adjam őket. Utálnám, ha más foglalkozna velük, más hallaná, ahogy beszélni kezdenek..

2013. ápr. 24. 13:25
 6/40 anonim ***** válasza:
53%

Szeretek itthon lenni velük, a nagy 3,5 éves, szeptembertől megy oviba, a kicsi 2 éves lesz, ő jövő szeptembertől megy, addig itthon leszek. Igazából a férjem eleget keres, nem hiányzik a fizetésem, és anyósom, anyukám is azt mondta így utólag már megbánták, hogy bölcsibe adták a gyerekeiket, inkább maradtak volna otthon. Én is úgy vagyok vele, hogy még dolgozhatok 30 évet, ez az 1-2 nem számít :)

Persze ha az anyagiak nem engednék, én sem maradhatnék.

2013. ápr. 24. 13:25
 7/40 anonim ***** válasza:
62%
Mert szeretek itthon lenni a lányunkkal, és mert szerencsére megtehetjük.
2013. ápr. 24. 13:30
 8/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, kíváncsian várom mindenki tapasztalatát, véleményét!

Pusztán azért érdekel, mert nem magyar körülmények között szereztem tapasztalatot picikkel otthon töltendő idő kapcsán, és bár már Mo-n vagyok, én ragaszkodom a másfél éves kortól bölcsi elképzeléshez. Pszichológusként nagyon kíváncsi vagyok azoknak az anyukáknak a tapasztalatára, véleményére, motivációjára, akik a hosszú otthon töltött idő mellett döntenek. :)

2013. ápr. 24. 13:34
 9/40 anonim ***** válasza:
44%
3 eves a Fiam, 4 eve vagyok itthon fodraszkent kerultem a szakmamat mikor tudtam hogy jon a baba. Most kezdi az ovit beszoktatason vagyunk varjuk a kovetkezo babat most 12 hetes vagyok igy meg ujjabb 4 evnek nezej elebe... Anyagilag nem okoz gondot szerencsere (Parom rengeteg mindent tesz meg, hogy a szintet tartsa) mikor szoltam hogy mennek vissza megharagudott hogy itt akkor mar biztos nem lesz kisteso es egyke lesz a fiunk...
2013. ápr. 24. 13:35
 10/40 anonim ***** válasza:
54%

4-es válaszoló vagyok megint

Azt azért hozzátenném, hogy mi sokat járunk közösségbe, játszótérre, ahol sokat vannak gyerekek között. A legnagyobb gyerekem bölcsis volt egyébként, és akkor sem éreztem rossz anyának magam. Azt én is vallom, hogy kell a közösség egy 2 éves gyereknek már, de meg lehet ezt oldani bölcsi nélkül is. Viszont nem ítélem el azokat az anyukákat sem, akik azért adják be a gyereküket, mert vissza akarnak (nem azért mert kell, hanem mert akarnak) menni dolgozni.

2013. ápr. 24. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!