Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik így tesznek/tett...

Anyukák, akik így tesznek/tettek: miért maradtok/maradtatok otthon 3 évig a kicsivel?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 24. 13:18
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
33%
Elkuldtem kozben bocsanat. Fiamnal rabeszeltek a bolcsire masfel volt szepen beszelt mondogatta a szavakat buszke viltam mert iszonyat gyors volt mindenben. 7 honaposan mar gyalog jartunk boltba rettento gyorsan fejlodott. Beadtuk bolcsibe mert szocializalidjon es legyen masokkal is stb. Ravettek. Vegig sirta az egesz napot, ugy felhergelte magat hogy majd 40 fokig ment fel a laza. 2 honap utan teljesen elhallgatott pedig egy maganbolcsi volt ahol gyermekpszichologus is volt. A lenyeg hogy bolcsi utan most 3 evesen tartunk ott hogy kezd beszelni. Ragozni keptelen, max.5 szot mondd egyszerre ana ele (anya gyere), anya kicsi hőse (ana titi ötö) en megbantam es rohadtul utalom magam erte hogy ekkora sokknak tettem ki es hagytam hogy masok meggyozzenek... Nem veletlen mondjak hogy a 3 ev a gyerek fejlodese szemoontjabol kell. Most megyunk neurologushoz bar nem tudom mit tud kideriteni mikor a gyerekpszihologus is megmondhatja hogy mar beszelt es egyszer csak elhallgatott. Annyi indokot kaptunk hogy a gyerek nem volt megerve az elvalasra...
2013. ápr. 24. 13:46
 12/40 anonim ***** válasza:
52%
Én korábban válaszoltam, nem vagyok bölcsipárti. Meglep,hogy pszichológus vagy és ezt gondolod.Engem több gyerekpszichológus is lebeszélt a az ovi előtti közösségbe járatásról,mert szerintük azzal tehetem a legjobbat,ha oviig itthon vannak. Te miért gondolod másképp?
2013. ápr. 24. 13:47
 13/40 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, sajnálom, hogy így alakult, de érdemes volna más okot is feltérképezni a háttérben, hiszen a tapasztalat az, hogy a legtöbb másfél év körüli gyermek remekül tűri a bölcsit. Nem mind persze, de ekkora traumatizálódás abszolút nem jellemző. Amennyiben az ott dolgozó gyermekpszichológus látta, hogy ilyen rossz irányba haladnak a dolgok, miért nem javasolta, hogy vedd ki a bölcsiből?
2013. ápr. 24. 13:49
 14/40 A kérdező kommentje:

Azért gondolom másképp, mert máshol szocializálódtam. Gyakorlatilag nincs a világnak olyan része, ahol ennyi ideig maradnak otthon a gyerekkel az anyukák, és bár nem gyermekpszichológus vagyok, soha nem hallottam olyan fejlődéspszichológiával foglalkozó kollégát, aki károsnak vélte volna a bölcsit. Nyilván, a legtöbb magyar állami bölcsőde nincs a topon, de már itt is sok a családi napközi, ahova fél napra is be lehet adni a gyermeket (én is így tervezem, hetente csak két napot tölt majd ott 8-4 között, amúgy 8-12-ig lesz csak). Nekem kizárólag jó tapasztalatom van a korai szocializációval.

Persze, nem egy út van, és én hiszem, hogy nem globálisan jó, amit gondolok, épp ezért tettem fel ezt a kérdést: kíváncsi vagyok, kit mi motivál ennek az útnak a preferelásában.

2013. ápr. 24. 13:52
 15/40 anonim ***** válasza:
33%

Mert nekem így a jó és anyagilag megtehetjük.

A lányom heti 3x megy magánbölcsibe délelőttre, ott reggelizik és ebédel, játszik a többiekkel, zenélgetnek stb. Látom, hogy kap olyat a többi gyerektől és a nevelőtől, amit tőlem nem kaphatna meg.

Én ezidő alatt mindent megcsinálok itthon, pihenek is, így a többi időben csak vele vagyok, rá figyelek.

Mindig nagy családot szerettem volna, de sajnos eü-i okokból csak egy gyerekünk lett (a szülés után kivették a méhem). Így a lányommal kiélvezem ezt az időszakot, később egyre kevésbé lesz rám szüksége, nehéz "elengednem".

2013. ápr. 24. 14:03
 16/40 anonim ***** válasza:
55%

12es vagyok

Nem rosszindulatból kérdeztem,érdekel.

Úgy gondolom,hogy ha ez a lehetőség adott,ez a 3 év itthon, akkor aki tudja használja ki, csakis jót tehet a gyerekének ezzel. Nem vagyok meggyőződve arról,hogy nem okoz másfél évesen traumát a bölcsi,de lehet hogy ez kizárólag abból adódik,hogy itt élek és ezt látom.17 hónapos a kisebbik gyerekem, el sem tudom képzelni,hogy bölcsis legyen. Egy szót sem beszél, 2szer alszik, imádok vele lenni,sajnálnám...

2013. ápr. 24. 14:03
 17/40 anonim ***** válasza:
46%
Nekem azt javasoltak ponr hogy tartsam bent, es oruljek hogy ilyen szoros a kapcsolatunk es igy ragaszkodik hozzam a Fiam mert ez a szeretetenek a jele. Annyira ereztem hogy nem jo neki de hallgattam mindenkire hogy minden gyerek sir minden gyerek ordit vegig napokat... Biztattam minden reggel hogy megy a babakhoz jatszani es milyen jo lesz a sok uj jatek... Semmit nem ert. Mondta hogy anya ne, mahni jo (ne vigyem el mert o jo volt) es most is dol a konnyem hogy nem az osztoneimre hallgattam hanem mindenki masra... Ugy kepzeld el hogy befizettuk a masodik honapot pl szerdan vasarnap este meg magyaraz es hetfo reggel ahogy elindulunk mar nem sir csak oltozik gepiesen es egy szot sem szol... Mentem a gyerekp.-hoz azt mondja hogy ez csak ideiglenes lesz majd megint beszel... Es nem elteltek a napok es a gyerekem a foldon ulve vart egesz nap. Nem evett nem ivott nem jatszott. Na ez a pont volt az mikor ugydontottem hogy nyaljon ki a pszihologus az en gyerekem itt nem maradhat tovabb. 2 es fel eves elmult mikor megint ku tudtam konyorogni belole hogy apa, mama, es hetekig csak ezt a kettot mindta.. Iszonyatosan utalom magan amiert nem az anyaiosztonomre hallgattam hanem egy idegen emberre es a paromra meg a nagyszulokre.. Csak az anyja tudhatja mi jo a gyerekenek. Most kezdtuk az ovit es mondtam az igazgatonak hogy mig ugy nem erzem a gyerekemen en a beszoktatason maradok. Nem megyek dolgozni ugyse ha 1-2 honapig eltart akkor annyi lesz. De en erezni akarom rajta hogy van bizalma az ovonokhoz a dadushoz es a gyerekekhez. Noveremeknel a mai napig nem marad meg. A nsgyszuloket imadja es most jutottunk el addig egy fel eve hogy kepes megint naluk aludni holott ez rendszeres volt elotte.
2013. ápr. 24. 14:05
 18/40 anonim ***** válasza:
47%
Mi ugyanúgy jártunk mint az utolsó, sokára jött helyre a sokk amit elszenvedett. Nem is biztos hogy maradéktalanul helyrejön...pedig már 5 éves.
2013. ápr. 24. 14:07
 19/40 A kérdező kommentje:

Persze, félre ne érts, én sem azt mondom, hogy csak így, vagy csak úgy jó. És persze, olyan komplex dolog is... Ha egy édesanya itthon felnőve, élve azt látja, hogy 3 évesen kerülnek közösségbe a gyerekek (persze tudom, hogy addig sem csak otthon ülnek anyák és gyermekeik), akkor adott esetben óriási szorongást okozhat neki, ha másfél éves gyermeket kényszerül bölcsibe adni - mert Mo-n általában erre kényszerülni szoktak a nők, a legtöbbjük otthon marad, ameddig teheti. Nyilván ebben az esetben anya is szorongani fog, ezt pedig tükrözi a gyermek is, ilyen módon az egész többet árt, mint használ. Más édesanya viszont adott esetben eleve arra készül, hogy 1-1,5-2 évesen kezdi a bölcsit a gyermeke, ilyenkor teljesen más a kötődési rendszer alakulása, másra szabják a szülők akarva-akaratlanul, arról nem is beszélve, hogy ahol ez össztársadalmi jelenség, olyannal sem kell megküzdeni, hogy a szomszéd csúnyán néz rád, amikor nyolckor viszed bölcsizni a másfél évesedet.

Én abszolút úgy gondolom, hogy nincs a megoldások között kvalitatív különbség, tényleg csak az érdekel, hogy kit-mi mozgat, elgondolkozik-e más megoldáson is, vagy eleve 3 év babázásra rendezkedik be, kényszer-e neki az otthonlét, vagy döntés. :)

2013. ápr. 24. 14:09
 20/40 anonim ***** válasza:
59%

-Mert jól érzem magam itthon,nem hiányzik a munka.(Nem tudom miért,pedig imádtam dolgozni.)

-Megtehetjük,hogy itthon maradjak.

-Tetszik,hogy szabadok vagyunk,kötetlenek,és az eddig itthon töltött 2,5 évnek,minden egyes pillanatát élveztem,az,hogy láthattam,amikor elkezd mászni,lépegetni stb. fenomenális élmény nekem,és egyre jobb,most már beszél.

-Nálunk senki nem járt bölcsibe,se a lányom unokatesói,se senki,ezért kicsit idegenkedtem tőle (tudom nincs miért.)

-Ezek a gyermekévek pikk-pakk elszállnak,ha már kisiskolás lesz,vagy ovis a napok csak úgy repülni fognak (mondjuk most is repülnek,el sem hiszem,hogy szeptemberben 3 éves lesz.)Most még megtehetem,hogy itthon legyek vele,ha én dolgozni fogok,ő iskolás,óvodás lesz,csak délután lehetek vele.

2013. ápr. 24. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!