Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek a családi napközi...

Szerintetek a családi napközi v. a bébiszitter lenne ideális majd a 6 hónapos babámnak? Ki, mit javasol? (Ha lehet kérnem, akkor ne kanyarodjunk el, a miért nem lehet fél éves babát másra bízni témához)

Figyelt kérdés
Anyagilag a családi napközi érné meg, de úgy gondolom, hogy elég pici még ehhez, illetve ott az a baj, hogy elkaphat mindenféle betegséget.

2013. jan. 27. 23:24
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:

Az én lányom 4 hónapos volt, mikor vissza kellett mennem dolgozni. Ahol ô született, mások a törvények. Én bébisziterre bíztam. Nem tudtam volna elképzelni-elviselni, hogy egy helyen, ahol több gyerek is van, kellôképpen ráfigyelnek. Szerettem volna, ha megkapja a maximális figyelmet. Így utólag azt érzem, hogy helyes döntés volt, bár összehasonlítási alapon nincs.

Én bébisziterre bíznám. Ne gondolj arra, hogy mi lesz akkor, ha a szitter lebetegszik, ráérsz akkor stresszelni magad ezzel, ha bekövetkezett. Amúgy meg ha csanába adod, akkor mit csinálsz, ha a gyerek betegszik le? Egyszóval ez ne legyen szempont, vagy legalábbis ne elsôdleges.

2013. jan. 28. 06:18
 22/65 anonim ***** válasza:

jó a gondolkodásod,de korai még én 1 éves koráig várnék és a babának nem mindegy...

másik nem tudnám elképzelni egy átsírt éjszaka után,hogy mennék reggel dolgozni(fogzás)....van már foga a babádnak

2013. jan. 28. 07:29
 23/65 anonim ***** válasza:
Azért jobb mert most nagyon könnyen megszokja, hogy ott van, és szocializálódik megisemi az embereket maga körül, msot sokkal könnyebben menne mint később.
2013. jan. 28. 07:35
 24/65 anonim ***** válasza:

Ha bölcsi, akkor magánbölcsi. Talán ott jobban foglalkoznának vele.

Rokon, ismerőis jó, de legyen mindig ugyanaz a személy. 6 hós korban kezdődik a hozzátáplálás általában, pontosan el kell magyarázni, mi az amit a baba ehet már, mi az amiből nem ehet, illetve mennyit ehet, ugye ha még csak kostóltatunk. Bölcsibe ez nemtudom hogy megy.

Annyit tudok, hogy egy ismerősöm beadta az akkor már 2 éves gyerekét bölcsibe (magánbölcsi). Tett oda 5 db pelenkát is, majd mikor ment érte (egész nap ott volt a gyerek), megvolt még az 5 db pelenka. Érdekes. Végül is 1 hetet járt csak a gyerek, mert panaszkodott, hogy az óvónéni megütötte, nem derült ki, hogy ez igaz-e, ugye a gyerekek is mondanak mindenfélét. Végül maradt, hogy barátok vigyáztak a gyerekre arra az időre, míg apa, vagy anya haza nem ér a munkából, mert váltott műszakban dolgoztak, így a szülők is alig látták egymást.

2013. jan. 28. 08:03
 25/65 anonim ***** válasza:
Végül is lehet, hogy mégse jobb a magánbölcsi. 24-es voltam
2013. jan. 28. 08:03
 26/65 anonim ***** válasza:
Szia! 7 hónapos volt a kisfiam amikor kaptam egy olyan állásajánlatot,amit több okból nem tudtam visszautasítani! Magyarországon élünk,átgondoltam alaposan,és belevágtunk! Családon belül oldottuk meg a gyerekfelügyeletet,én nem is gondolkoztam csanán,vagy bölcsin! A lényeg hogy legyen legalább 1 plusz ember akit tudsz riasztani ha gond van! Egyáltalán nem bántam meg hogy elvállaltam,a kisfiam nagyon kiegyensúlyozott,boldog mosolygós baba,semmi gond nincsen! Szerintem babyszitter mellett döntsetek! Nem lesz semmi gond,ne parázz ezen,könnyebb mint ahogyan jópáran gondolják! Üdv.
2013. jan. 28. 08:27
 27/65 anonim ***** válasza:

Ha eldöntötted, hogy visszamégy, akkor szerintem a bébiszittert válaszd:).

Leírták már előttem nagyjából, egész keveset fűznék hozzá.

Egy csecsemő nem csak egy emberhez tud kötődni biztonságosan, 2- 3 ember is lehet az, aki neki biztonságot jelent:). Ha tehát a szitter állandóra tudja vállalni, szeretni tudja a babádat, és a kicsi is őt, akkor őt válaszd:)!

2013. jan. 28. 10:06
 28/65 anonim ***** válasza:
Szerintem bébiszitter, mert ilyen kicsinél számomra még fontosabb lenne, hogy én határozzam meg a napirendjét, ételét és hogy elkerüljük, amennyire lehet a betegségeket. Másfél-két éves kortól meg mehet majd bölcsibe, akkor már értékelni fogja a közösségi élményeket is.
2013. jan. 28. 10:12
 29/65 anonim ***** válasza:
69%
Nem bunkóságból írom de ha ilyen fontos a munkad akkor nem ért volna rá a baba 1 2 év múlva.1 év múlva majd vissza sirod az elmulasztott időt.6 hős baba nagyon kicsi.1 éves koráig otthon kéne maradni.de ha te ezt jónak látod akkor inkább otthon bebicsosz mint egy cs napközi.
2013. jan. 28. 10:39
 30/65 A kérdező kommentje:

nem ért volna rá a baba, mert 36 éves vagyok. :)

és nem is a kor miatt, hanem mert így is "csoda", hogy egyáltalán terhes lettem. :)

2013. jan. 28. 10:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!