Szerintetek a családi napközi v. a bébiszitter lenne ideális majd a 6 hónapos babámnak? Ki, mit javasol? (Ha lehet kérnem, akkor ne kanyarodjunk el, a miért nem lehet fél éves babát másra bízni témához)
Az én lányom 4 hónapos volt, mikor vissza kellett mennem dolgozni. Ahol ô született, mások a törvények. Én bébisziterre bíztam. Nem tudtam volna elképzelni-elviselni, hogy egy helyen, ahol több gyerek is van, kellôképpen ráfigyelnek. Szerettem volna, ha megkapja a maximális figyelmet. Így utólag azt érzem, hogy helyes döntés volt, bár összehasonlítási alapon nincs.
Én bébisziterre bíznám. Ne gondolj arra, hogy mi lesz akkor, ha a szitter lebetegszik, ráérsz akkor stresszelni magad ezzel, ha bekövetkezett. Amúgy meg ha csanába adod, akkor mit csinálsz, ha a gyerek betegszik le? Egyszóval ez ne legyen szempont, vagy legalábbis ne elsôdleges.
jó a gondolkodásod,de korai még én 1 éves koráig várnék és a babának nem mindegy...
másik nem tudnám elképzelni egy átsírt éjszaka után,hogy mennék reggel dolgozni(fogzás)....van már foga a babádnak
Ha bölcsi, akkor magánbölcsi. Talán ott jobban foglalkoznának vele.
Rokon, ismerőis jó, de legyen mindig ugyanaz a személy. 6 hós korban kezdődik a hozzátáplálás általában, pontosan el kell magyarázni, mi az amit a baba ehet már, mi az amiből nem ehet, illetve mennyit ehet, ugye ha még csak kostóltatunk. Bölcsibe ez nemtudom hogy megy.
Annyit tudok, hogy egy ismerősöm beadta az akkor már 2 éves gyerekét bölcsibe (magánbölcsi). Tett oda 5 db pelenkát is, majd mikor ment érte (egész nap ott volt a gyerek), megvolt még az 5 db pelenka. Érdekes. Végül is 1 hetet járt csak a gyerek, mert panaszkodott, hogy az óvónéni megütötte, nem derült ki, hogy ez igaz-e, ugye a gyerekek is mondanak mindenfélét. Végül maradt, hogy barátok vigyáztak a gyerekre arra az időre, míg apa, vagy anya haza nem ér a munkából, mert váltott műszakban dolgoztak, így a szülők is alig látták egymást.
Ha eldöntötted, hogy visszamégy, akkor szerintem a bébiszittert válaszd:).
Leírták már előttem nagyjából, egész keveset fűznék hozzá.
Egy csecsemő nem csak egy emberhez tud kötődni biztonságosan, 2- 3 ember is lehet az, aki neki biztonságot jelent:). Ha tehát a szitter állandóra tudja vállalni, szeretni tudja a babádat, és a kicsi is őt, akkor őt válaszd:)!
nem ért volna rá a baba, mert 36 éves vagyok. :)
és nem is a kor miatt, hanem mert így is "csoda", hogy egyáltalán terhes lettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!