Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más hogy csinálja? Ti hogy...

Más hogy csinálja? Ti hogy csináljátok? Meg fogok bolondulni:- ( (

Figyelt kérdés

18 hónapos a kisfiam, kb 2-3 hónapja hozatom az ebédet, mert képtelenség tőle főzni. Kértem már itt tanácsot ezügyben, de nála nem válik be, hogy játszon, vagy vonjam be a konyhai feladatokba. Ő egyszerűen nem enged el, fizikailag nem tudok főzni, csak ha leteszem ő meg végigordítja a folyamatot. Ma a férjem nekem állt, hogy MÁS miért tudja megoldani a főzést, és én miért nem?? Azzal indult az egész, hogy szeretett volna valami padlizsános ételt enni, ki is nézte a receptet, de én visszautasítottam, hogy jön az ebéd, nem tudok főzni neki. Erre kaptam a fejemre:-( Mert más nem kényeskedik, megcsinálja, akkor is ha üvölt a gyereke, ő már unja a hozatott kaját..stbstb, én erre nekiestem, jhogy ha picit is segítene, talán könnyebb dolgom volna, egyszer nem tenné tisztába, egyszer nem szenvedne vele egy étkezést, ki nem vinné önállóan, de nem úgy, hogy én szívok az öltöztetéssel ő meg kint várja, hogy "kiadjam" a gyereket. Azt mondja főzzek akkor amikor alszik, délben. Nagyon rosszul esett. Én olyankor 1 órán keresztül kiatakarítom a lakást, vasalok, a maradék időben próbálok hajat mosni, gyantázni, esetleg netezni, olvasni KIKAPCSOLÓDNI. Mert a fiúnk éjjel nem alszik jól, én éjjel is ébredek hozzá 5-6 alkalommal, fárasztó, fáradt vagyok.

És most még ő rámzúdítja ezt, hogy más megtudja csinálni. Most meg itt ülök, már kínomban rá is gyújtottam, és bőgök, mert egy rakás szerencsétlenségnek és lustának érzem magam, keresem a hibát, hogy hol rontom én el. Már arra is gondoltam, hogy itthagyok csapotpapot, elmegyek, hogy vissza sem nézek és oldja meg ő egyedül. Komolyan kérdezem, Ti hogyan csináljátok????

2013. jan. 23. 09:01
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 A kérdező kommentje:

Nincs kardom...mondjuk ma reggel már nem is annyira sötét a helyzet.

Én sem szivesen hagyom egyedül, mert ő is már odatolja a széket az asztalhoz, vagy fejreállítja a játékos ládát és már mászik is ahova csak akar. Pont tegnap a hátam mögött! úgy, hogy ott ültem a szőnyegen csak háttal neki, néma csendben femszott az asztalra, csak arra lettem figyelmes, hogy nagyn csendben van megfordulok hát addigra ő már áll az asztal szélén rágcsikálja a kezét izgalmában, és les lefelé. Bennem még az ütő is megállt. Na mindegy, ez egy paró szösszenet volt, nem tartozik a témához szorosan.

Rá kellett jönnöm tök mindegy ki hogy csinálja, van aki tudja van aki nem.

Én nem.

Ez van.

Várok amíg elmúlik ez a fura ragaszkodása. Ha eddig kibírtam 2-3 hónapot még 1-2 (remélem csak ennyi) röhögve.

2013. jan. 24. 08:35
 52/68 A kérdező kommentje:
De azért holnap megpróbálom...
2013. jan. 24. 08:37
 53/68 anonim ***** válasza:
46%

"Olyan nincs hogy egy gyerek ne hagyja abba a sírást, inkább te nem bírod halgatni."

Persze, mert a gyerekek nem hülyék. Megtanulják, hogy anyára nem lehet számítani...

2013. jan. 24. 08:47
 54/68 anonim ***** válasza:
72%
Látom utolsó bújod a modern pszichológiai könyveket.Itta hisztiről és a cirkuszról volt szó,emellett nem hiszem,hogy a te gyereked soha egy percet nem sírt,nyilván nem zárod rá az ajtót pár hónapos csecsemődre ha elkezd sírni,de az,hogy egy 1-2 éves hisztizik és bőg,ordít 5-10 percet nem lesz lelkisérült,meg nem veszíti el a bizalmát.
2013. jan. 24. 09:08
 55/68 anonim ***** válasza:

Természetesen az enyémek is szoktak sírni, hiszti is van, de ez más:

"Meguntam és este egyszerûen beraktam az ágyába megpuszikáltam, jóéjszakát kivántam és kijöttem. Hát volt ám ordítás, mint akit ölnek fél óra,"

Ez annyit tesz, hogy berakta a szobába és ott hagyta, szerintem ezt nem lehet máshogy értelmezni, de mindenki úgy csinálja, ahogy gondolja.

De kiszállok, mert ez már off, Kérdező nem így csinálja, ez bőven kiderül, csak azért "szóltam bele", mert ezt a módszert másnak kifejezetten javasolni, háát...

2013. jan. 24. 09:30
 56/68 anonim ***** válasza:
72%
Az 50- es válaszoló vagyok, az a gonosz aki hagyja a gyerekét ordítani. Gondoltam hogy lesz legalább egy olyan akinek a válaszom nem tetszik és majd jol kiakad. Nem tudom hány éves vagy és mennyire tapasztalt. Azt azért hozzá tenném hogyhárom gyerekem van, abbol a legnagyobb egyetemre jár, a kôzépsô tizennégy éves. A kapcsolatom a gyerekeimmel jobb mint kitûnô. Minden problémájukkal csak hozzám fordulnak. Azonkívül a nagylányomnál még a kamaszkori problémák sem jelentkeztek, semmi.Ezt mivel magyarázod? Vannak olyanok a környezetemben pl a két húgom, a liberális gyereknevelés élharcosai. Na azt látni kéne, amikor a kilenc éves gyerek azt mondja az annyjának, " ki vagy te hogy beleszolsz az életembe? " na az én gyerekeim nekem soha még hasonlót sem mondtak. Úgyhogy én inkább a tapasztalatomra támaszkodom mint olyan pszihologiai irományokra amik azt probálják elhitetni veled hogy a gyerek egy mesebeli csodalény akinek nem szabad megbántani a lelkivilágát. Aki akarja nyugodtan olvassa ezt a baromságot. Én inkább hagyatkozom a régi modszerekre és embert nevelek a gyerekeimbôl NAGYbetûvel! :))))
2013. jan. 25. 08:57
 57/68 anonim ***** válasza:
Utolsó! Nagyon egyetértek Veled!
2013. jan. 25. 10:02
 58/68 anonim ***** válasza:
Én is egyetértek,örülök,hogy vannak még ilyen gondolkozású szülők,remélem a kisfiam és leendő gyermekeim olyan társaságot fognak ki ahol ilyen felelősségteljes,normális gondolkodású szülők gyerekei vannak.
2013. jan. 25. 10:04
 59/68 anonim ***** válasza:
Én is nagyon egyetértek veled!!!! Nagyon remélem, hogy nekem is sikerül ilyen anyának lennem, mint Te vagy és szeretném ha a kisfiammal ugyanilyen viszonyom lenne ha felnő, mint Neked a gyerekeiddel!!!! Minden elismerésem!!!!
2013. jan. 25. 10:07
 60/68 Golan Trevize ***** válasza:
58%

Kérdező:

"Várok amíg elmúlik ez a fura ragaszkodása."

Várhatsz, mert ez nem ragaszkodás, hanem hiszti.

Meg kell tanítanod a gyerekednek, hogy igenis nem mindig csak vele foglalkozol, mert vannak más teendőid is.

A sarkadra kell állnod, mert ha nem teszed, akkor nem hogy nem fog elmúlni, hanem még sokkal rosszabb is lesz a viselkedése az évek során.

Egy önző, egoista, erőszakos kisgyerek lesz belőle, aki természetesnek fogja venni, hogy mindent azonnal megkap, és ha nem, akkor majd valódi dührohamai lesznek.

2013. jan. 25. 10:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!