Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más hogy csinálja? Ti hogy...

Más hogy csinálja? Ti hogy csináljátok? Meg fogok bolondulni:- ( (

Figyelt kérdés

18 hónapos a kisfiam, kb 2-3 hónapja hozatom az ebédet, mert képtelenség tőle főzni. Kértem már itt tanácsot ezügyben, de nála nem válik be, hogy játszon, vagy vonjam be a konyhai feladatokba. Ő egyszerűen nem enged el, fizikailag nem tudok főzni, csak ha leteszem ő meg végigordítja a folyamatot. Ma a férjem nekem állt, hogy MÁS miért tudja megoldani a főzést, és én miért nem?? Azzal indult az egész, hogy szeretett volna valami padlizsános ételt enni, ki is nézte a receptet, de én visszautasítottam, hogy jön az ebéd, nem tudok főzni neki. Erre kaptam a fejemre:-( Mert más nem kényeskedik, megcsinálja, akkor is ha üvölt a gyereke, ő már unja a hozatott kaját..stbstb, én erre nekiestem, jhogy ha picit is segítene, talán könnyebb dolgom volna, egyszer nem tenné tisztába, egyszer nem szenvedne vele egy étkezést, ki nem vinné önállóan, de nem úgy, hogy én szívok az öltöztetéssel ő meg kint várja, hogy "kiadjam" a gyereket. Azt mondja főzzek akkor amikor alszik, délben. Nagyon rosszul esett. Én olyankor 1 órán keresztül kiatakarítom a lakást, vasalok, a maradék időben próbálok hajat mosni, gyantázni, esetleg netezni, olvasni KIKAPCSOLÓDNI. Mert a fiúnk éjjel nem alszik jól, én éjjel is ébredek hozzá 5-6 alkalommal, fárasztó, fáradt vagyok.

És most még ő rámzúdítja ezt, hogy más megtudja csinálni. Most meg itt ülök, már kínomban rá is gyújtottam, és bőgök, mert egy rakás szerencsétlenségnek és lustának érzem magam, keresem a hibát, hogy hol rontom én el. Már arra is gondoltam, hogy itthagyok csapotpapot, elmegyek, hogy vissza sem nézek és oldja meg ő egyedül. Komolyan kérdezem, Ti hogyan csináljátok????

2013. jan. 23. 09:01
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
83%
Tényleg nem szabad hagyni, hogy a gyerek körül forogjon a világ. Le teszed valami biztonságos helyre es neki állsz főzni. Ha sír, hat sír, majd abbahagyja. Előbb utobb megszokja, hogy anya nem azért van, hogy öt szórakoztassa. A legtöbb étel 1 óra alatt elkészül, nem kell órákig ott állni mellette. Ha időnként oda mész a gyerekhez, akkor o is jobban el lesz.
2013. jan. 23. 09:11
 2/68 anonim ***** válasza:
100%
:) Nyugi, van ez így. Én igyekszem 2 naponta főzni, cserébe szalad a lakás. Már nem érdekel. Eleinte én is hallgattam, hogy itthon vagy egész nap a gyerekkel, bla-bla-bla. Aztán elmentem a dolgomra fél napra. Amikor hazaértem a párom azzal fogadott, hogy mostmár megért, ő ezt nem tudná minden nap csinálni :)
2013. jan. 23. 09:15
 3/68 A kérdező kommentje:

Igen, biztos meg van a legtöbb étel 1 óra alatt, annak aki rutinos. Nekem nem. Én sosem tudtam főzni, mindig időztem vele. Ami nem is zavart addig amíg volt rá időm.

És nem....a gyerek nem hagyja abba a sírást. Hidd el nekem. Kipróbáltam. Ha beengedem a konyhába akkor kész káosz, az egész, kiapkol, összetör, százfelé kell figyelnem engem ez idegesít, ha nem engedem be akkor meg áll a rács előtt és szó szerint addig ordít amíg ki nem megyek.

2013. jan. 23. 09:20
 4/68 anonim ***** válasza:
89%
Abban igaza van párodnak,hogy más is megoldja valahogy.Ezt vállaltuk,meg kell csinálnunk.Helyedbe nem hozatnék kaját,majd hátha rájön akkor,hogy segitsen.Én is megkaptam már itthon,hogy nem csináltam ezt vagy azt?Hát csináld meg te b+...Lányom 3,5hónapos és napi 2*1órát alszik általában.Gondolod annyi idő van mellette?Én is inkább főzők és a többi had szaladjon.Meg én ha ébren van akkor rakok rendet.Egy darabig el van egyedül az ágyon,addig pakolok,ha nyügösködik/unatkozik,akkor vele törődök.Kicsit hagyd önállósodni a fiadat,nem kell egész nap vele lenni.Meg kell tanulnia egyedül is ellenni kis időt.Én lusta vagyok egyébként és önző,mert ha alszik a kicsi sokszor leülök játszani a gépen.Nem fogok én se robotolni egész nap.De meg lehet oldani egyébként.Ha otthon van párod egész nap,akkor állj neki a dolgodat csinálni ha nagyon zavarja a gyerek orditása,úgyis elkezdi szórakoztatni majd.
2013. jan. 23. 09:22
 5/68 A kérdező kommentje:
Biztos nem volt szép tőlem, de én az előbb azt tanácsoltam a férjemnek, hogy járjon haza enni az anyukájáékhoz. Ő mindennap főz ugyis, 4 utcára laknak tőlünk. Egyszerűen menjen haza, egyen ott. Engem nem érdekel ha megszól az anyja, csak ne legyen ez a cirkusz itthon.
2013. jan. 23. 09:22
 6/68 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem legyél kicsit következetesebb, mert jó úton haladsz, hogy egy igazi "hisztis gyereket" nevelj. A korábbi válaszolóval értek egyet - hagyd ordítani, amíg mást csinálsz.
2013. jan. 23. 09:26
 7/68 anonim ***** válasza:
55%
Hat ez nagy hiba volt, kérdező. Figyelj, nekem is volt pici a gyerekem es tudom, hogy egyszer abbahagyják a sirast. Te arra tanítod, hogy anya a rá szolgája, körülötte forog a világ. Nem létezik, hogy nincs olyan játéka annak a gyereknek, amit annyira szeret, hogy lekotne fel órára. Azalatt elő készítheted a nyersanyagokat. Odam ész hozza, picit játszom vele, adsz neki egy sárgarépát, aztán visszamesz es felteszed az ebédet. Közben lehet beszélni hozza, lehet énekelni neki, lehet oda lepni hozza es picit játszani. Minél többet fozol, annál gyorsabban fog menni.
2013. jan. 23. 09:27
 8/68 Jégtánc ***** válasza:
72%
Esti főzést próbáltátok már? Az sem tart több ideig mint napközben.Mi általában este főzünk a hétvégén kívül. 20h-kor alszik a lányom,utána nekiugrunk.Leves vagy valami csőben sült dolog,vagy csirke a sütőben.Csak összekészíteni kell utána az már elvan a sütőben.
2013. jan. 23. 09:28
 9/68 anonim ***** válasza:
61%
Szia! Nagyon együttérzek Veled! A férjed azért ilyen, mert egyetlen napot sem csinált végig a gyerekkel. A megoldás: szombaton reggel szépen távozz, készítsd ki a padlizsános receptet, hogy akkor jó főzést, sétát, miegymást, este 6 körül jössz. De tényleg csináld meg!!! Utána megnézném a férjed fejét. Ne hagyd Magadat! Hétköznap nyugodtan hozasd a kaját, hétvégén, ha házikoszt kell, akkor foglalkozzon ő teljes mértékben a gyerekkel míg főzöl. Egyszerűen nem értem, hogy lehet egy társ ilyen. Én néha csinálom azt, hogy este, miután lerakjuk a gyerekeket, akkor főzök, de ritkán - én sem vagyok konyhatündér, pár alapdolgot tudok, de gyakran ismétlődik a heti menü...teszek arra, hogy a rokonság mit gondol. Itt valami drasztikus kell, ld. fenti javaslatomat. Nekem szerencsém van, mert a férjem egy tünemény, és tuti nem hagynám a helyedben, hogy házirabszolgaként kezeljenek. Sírd ki Magad, aztán hajrá, ne hagyd Magad!!!!
2013. jan. 23. 09:32
 10/68 anonim ***** válasza:
35%

Kedves Apuci is főzhetne esetleg, legalább ennyit segíthetne. Nálunk anyukám főz, de mondtam, hogyha ő nem főzne, én is tuti rendelném az ebédet. Mondjuk szerencsére nálunk nincs ilyen gond, a férjem nagyon rendes, és szeret is főzni, hétvégenként szokott is. Ő bent a munkahelyén is tud ebédelni végső esetben, de általában tud vinni itthonról, szokott maradni hétvégéről vagy abból amit anyukám főz.

Én úgy vagyok vele, lehet, hogy meg tudnám oldani, de a gyerekem most kicsi, most van rám szüksége, nem hagynám órákig ordítani.

Anyóst esetleg nem tudjátok megkérni, hogy nektek is főzzön? Szerintem ebben nincs semmi szégyellnivaló, legfeljebb a férjednek, hogy ennyire nem megértő.

Hagyd otthon vele egy napig, majd rájön...

2013. jan. 23. 09:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!