Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más hogy csinálja? Ti hogy...

Más hogy csinálja? Ti hogy csináljátok? Meg fogok bolondulni:- ( (

Figyelt kérdés

18 hónapos a kisfiam, kb 2-3 hónapja hozatom az ebédet, mert képtelenség tőle főzni. Kértem már itt tanácsot ezügyben, de nála nem válik be, hogy játszon, vagy vonjam be a konyhai feladatokba. Ő egyszerűen nem enged el, fizikailag nem tudok főzni, csak ha leteszem ő meg végigordítja a folyamatot. Ma a férjem nekem állt, hogy MÁS miért tudja megoldani a főzést, és én miért nem?? Azzal indult az egész, hogy szeretett volna valami padlizsános ételt enni, ki is nézte a receptet, de én visszautasítottam, hogy jön az ebéd, nem tudok főzni neki. Erre kaptam a fejemre:-( Mert más nem kényeskedik, megcsinálja, akkor is ha üvölt a gyereke, ő már unja a hozatott kaját..stbstb, én erre nekiestem, jhogy ha picit is segítene, talán könnyebb dolgom volna, egyszer nem tenné tisztába, egyszer nem szenvedne vele egy étkezést, ki nem vinné önállóan, de nem úgy, hogy én szívok az öltöztetéssel ő meg kint várja, hogy "kiadjam" a gyereket. Azt mondja főzzek akkor amikor alszik, délben. Nagyon rosszul esett. Én olyankor 1 órán keresztül kiatakarítom a lakást, vasalok, a maradék időben próbálok hajat mosni, gyantázni, esetleg netezni, olvasni KIKAPCSOLÓDNI. Mert a fiúnk éjjel nem alszik jól, én éjjel is ébredek hozzá 5-6 alkalommal, fárasztó, fáradt vagyok.

És most még ő rámzúdítja ezt, hogy más megtudja csinálni. Most meg itt ülök, már kínomban rá is gyújtottam, és bőgök, mert egy rakás szerencsétlenségnek és lustának érzem magam, keresem a hibát, hogy hol rontom én el. Már arra is gondoltam, hogy itthagyok csapotpapot, elmegyek, hogy vissza sem nézek és oldja meg ő egyedül. Komolyan kérdezem, Ti hogyan csináljátok????

2013. jan. 23. 09:01
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:
Az anyósom nem főz nekünk. Mindegy miért. Az én anyám már nem él, így az én oldalamról egyáltalán nem számíthatok senkire.
2013. jan. 23. 09:51
 22/68 Jégtánc ***** válasza:
itt akkor az segít tényleg,hogy ha majd hazajön a férjed,akkor te azt mondod viszlát,dolgom van nemsokára jövök....Aztán utána le lehet ülni megbeszélni a dolgokat.
2013. jan. 23. 09:53
 23/68 A kérdező kommentje:

nem volt ilyen, de már írtam. Nyilván van valami ami kiváltja ezt, fogzik is, fene tudja mi zajlik a kis lelkében. Én nem hittem eddig, hogy kiskirályt játszik, és nem hittem, hogy hisztis gyereket nevelek. Én csupán odafigyeltem rá:-)

Minden másban partner a gyerek, mis is együtt pakolunk be, együtt csinálunk mindent, hisz ő is itt lakik:-) De a főzés nem megy. A konyhában ő rombol, összetör mindent, örökösen nyúlkál a tűzhelyhez, kapcsolgatja, egyszerűen nem vagyok nyugodt ha ott van a közelemben. Viszont ha nincs a közelemben akkor meg ő nem nyugodt :-)

Hát, most komolyan elbizonytalanodtam minden téren, mert , hogy nem vagyok jó házasszony azt ma reggel már megkaptam a férjemtől, de hogy anyának sem vagyok jó, erre azért megint el kell szivnom egy cigit.

2013. jan. 23. 09:56
 24/68 anonim ***** válasza:
Úristen mintha csak az én férjem hallanám!!!! Nekem is voltak ilyen gondjaim és ugyanezeket mondta a párom. Ez úgy látszik ilyen pasi duma! :D Mivel semmi segítségem nekem sem volt olyan, hogy én is már teljesen kiborultam. Kb. mint most te. Én úgy csinálom, hogy megkeresem azt ami lefogllaja, majd ha megunja és nem vagyok még kész akkor keresek másik elfoglaltságot neki. Pl. kap egy műanyag edényt, meg egy habverőt és eljátszik vele, ha megunja mondom neki, hogy pakolja már össze a hűtőmágnes a hűtőn mert jó kupi van ott. :) Meg ilyenek. A főzés vége felé már álltalában elég hisztis kezd lenni, mert megun mindent, de meg kell tanulni, hogy anyának van kötelessége és meg kell csinálnia, ezért hagyom hagy nyűglődjön. Egy idő után rájön, hogy nem jött be a hiszti és keres valami elfoglaltságot. Terigetni úgy szoktunk, hogy ő is segít a mosógépből behurcolni a ruhát, majd adogatja. Valahogy mindig bevonom őt is a házimunkába vagy épp amit csinálok és leköti. Ne add fel tudom mit érzel, én is ugyanezekket írtam volna le, mintha magam hallodtam volna. Próbáld azt, hogy 1-2 nap na takaríts mikor alszik a babód, hanem kapcsolódj ki. Ha felkel akkor csináld meg vagy másnap. A takarítás, vasalás stb is megvár. Kitartás!!!!!! :)
2013. jan. 23. 09:57
 25/68 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a rengeteg tanácsot, megpróbálom megfogadni őket, és tanulni abból, hogy Ti hogyan csináljátok .-)
2013. jan. 23. 09:59
 26/68 anonim ***** válasza:
88%

Azért ezzel az otthon hagyom Apának 1 napra dologgal vigyázzatok, mert az én fiam pl olyan, hogy folyamatosan mellettem van, ha valamit csinálok. Fogja a lábam hátulról, amíg főzök, mosogatok, stb, jön utánam ha teregetek. De ha csak ülök a gép előtt vagy tv-zek, akkor tök jól eljátszik egyedül, mint most is. Amikor itthon hagyom Apával fél napra, mert dolgom van, akkor Apa simán megcsinál mindent, mert őt békén hagyja. Nekem meg mindig mondja, hogy "Na ugye, mellette is meg lehet csinálni mindent" :D Most karácsonykor amikor itthon volt 2 hétig látta, hogy engem nem hagy békén.

Egyébként én is azt javaslom neked, hogy alvásidőben főzz, amikor ébren van, akkor meg együtt pakoljatok, porszívózzatok stb.

2013. jan. 23. 10:05
 27/68 anonim ***** válasza:
75%
Szegény! A férjed hozzáállásán kellene változtatni sürgősen, mert nagyon nem korrekt, ahogy viselkedik. Egyébként mi is rendeljük a kaját és egyáltalán nem érdekel, ki mit szól ehhez. Nem vagyunk háztartási rabszolgák.
2013. jan. 23. 10:11
 28/68 anonim ***** válasza:

Szia:)!

Azzal kezdeném, hogy a másfél éves kor körüli gyerekek nagyon sokszor "meganyásodnak", ezt nevezik újraközeledési krízisnek. Normális, élettani jelenség, kinél erősebb "tünetekkel", kinél gyengébekkel.

Amit én jónak látok "praktikák", nagy része náluk is bevált:

- gyerek hátra hordozóban ha épp "matricát" játszik, és tudsz főzni, porszívózni...

- összes konyhaszekrényt bezárni, egyet nyitva hagyni, ahol csak műanyagok, fa eszközök vannak, hadd pakoljon melletted kedvére

- össze többi házimunkában "segítsen", adogathatja a mosott ruhát teregetéskor, tarthatja a lapátot sepregetéskor, vagy vegyetek kis készletet, amivel ő is takaríthat( a lányom nagyon szerette, a mai napig néha nekiáll takarítani:D)

Én azt vallom, hogy a gyerek akkor tanulja meg, hogy anyának más dolga is van rajta kívül, ha ezeket látja. Ha becsukom a szobába, akkor csak annyit tud meg, hogy anya néha eltűnik(nekik még fogalmuk sincs az időről vagy olyan absztrakt dolgokról, hogy ha anya nincs velem, nem látom, akkor is létezik...) Attól tehát, hogy bevonod őt az "életbe", nem körülötte fog forogni a világ, hanem épphogy a részese lesz, és azt tanulja meg, hogy a főzés, takarítás... az élet részei, amiket el kell végezni:).

Az én lányom mindig velem volt, hol mellettem, hol rajtam, és most kicsivel több mint két évesen egyedül bepakol a mosógépbe ha kikészítem a mosandót, egyedül elpakol a szobájában, ha este főzök főz ő is velem párhuzamosan vagy a "kezem alá dolgozik", egyedül bepakol a szekrényébe, ... ez nem melldöngetés

ám:), csak azt próbálom "mutatni", hogy ha a gyereket hagyják, hogy az élet részese legyen, akkor olyan dolgok természetesek lesznek, amik azok:). Na jól megmondtam:DDD.

És ehhez az "kell", hogy némi ötletességgel, hasznos praktikákkal, rugalmassággal megoldjuk ezeket a nehézkesebb időszakokat, mert hidd el, meghálálja:).

Férjeddel kapcsolatban nem nagyon szeretnék nyilatkozni, mert jót nem tudnék írni:(.

2013. jan. 23. 10:14
 29/68 anonim ***** válasza:

Én főzök, de a takarítással vagyok elcsúszva kicsit mindig, én ezért szoktam megkapni, mert nem csinálok semmit itthon. Pedig nekem egy 33 és 20 hónapos gyerekeim vannak.

Szerinte én egész nap a számítógép előtt ülök. Na mindegy. Mikor megkérem, hogy legalább este altassa el az egyik gyereket, akkor hát ő fáradt, dolgozik egész nap (fél nyolctól ötig). Mikor hazajön mind a két gyereknek tök kussba kell lennie, mert ő pihen, tévézik és issza a sörét.

2013. jan. 23. 10:18
 30/68 anonim ***** válasza:
33%
ne azért hagy ott a gyereket sírni hogy főt kaja legyen az asztalon, hanem azért hagyd a gyereket sírni hogy lássa anyának dolga van ha befejezte foglalkozik velem is. nagyon hamar megtanulják a gyerekek, sajnos mi szülők rontjuk el őket (többek közt én is :) )
2013. jan. 23. 10:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!