Más hogy csinálja? Ti hogy csináljátok? Meg fogok bolondulni:- ( (
18 hónapos a kisfiam, kb 2-3 hónapja hozatom az ebédet, mert képtelenség tőle főzni. Kértem már itt tanácsot ezügyben, de nála nem válik be, hogy játszon, vagy vonjam be a konyhai feladatokba. Ő egyszerűen nem enged el, fizikailag nem tudok főzni, csak ha leteszem ő meg végigordítja a folyamatot. Ma a férjem nekem állt, hogy MÁS miért tudja megoldani a főzést, és én miért nem?? Azzal indult az egész, hogy szeretett volna valami padlizsános ételt enni, ki is nézte a receptet, de én visszautasítottam, hogy jön az ebéd, nem tudok főzni neki. Erre kaptam a fejemre:-( Mert más nem kényeskedik, megcsinálja, akkor is ha üvölt a gyereke, ő már unja a hozatott kaját..stbstb, én erre nekiestem, jhogy ha picit is segítene, talán könnyebb dolgom volna, egyszer nem tenné tisztába, egyszer nem szenvedne vele egy étkezést, ki nem vinné önállóan, de nem úgy, hogy én szívok az öltöztetéssel ő meg kint várja, hogy "kiadjam" a gyereket. Azt mondja főzzek akkor amikor alszik, délben. Nagyon rosszul esett. Én olyankor 1 órán keresztül kiatakarítom a lakást, vasalok, a maradék időben próbálok hajat mosni, gyantázni, esetleg netezni, olvasni KIKAPCSOLÓDNI. Mert a fiúnk éjjel nem alszik jól, én éjjel is ébredek hozzá 5-6 alkalommal, fárasztó, fáradt vagyok.
És most még ő rámzúdítja ezt, hogy más megtudja csinálni. Most meg itt ülök, már kínomban rá is gyújtottam, és bőgök, mert egy rakás szerencsétlenségnek és lustának érzem magam, keresem a hibát, hogy hol rontom én el. Már arra is gondoltam, hogy itthagyok csapotpapot, elmegyek, hogy vissza sem nézek és oldja meg ő egyedül. Komolyan kérdezem, Ti hogyan csináljátok????
Komolyan belebolondulok.
Igen, biztos szeparációs gondjai vannak, vagy nevezzük aminek akarjuk, én egyszerűen anyafüggőségnek hívom. Nem tudok vécére menni, nem tudom a függönyt elhúzni csak akkor ha ő, azaz a gárdedámom velem van.
Amúgy kicsit ebbe is elfáradtam már. Meg az örökös éjszakázások is.
Nos tényleg sok jó tanácsot kaptam, kedvesek vagytok, azt hittem csak lehurrogó hozzászólások fognak jönni. Megpróbálom a főzést, ha nem megy, nem fogok ebből ügyet csinálni. Nyilván el fog múlni a fiamnak ez a "hülye "szakasza, addig meg kivárok szépen.
Ha most tényleg elhatározod, hogy holnapután főzni fogsz ha törik, ha szakad, nagyon óvatosan csináld! Egy kisgyerek számára a konyha nagyon veszélyes terep (forró dolgok, kések, stb.). Én babot meg ilyesmit sem adnék neki játszani, mert félrenyelheti! Én egyszer az ásványvizes kupakokat adtam oda neki, hát azt is betömte a szájába, persze se ki, se be, csak öklendezett. Valahogy kikotortam a szájából, hányt is szegény. Akkor gondolkodtam, hogy mekkora hülye vagyok, hogy ilyet adtam neki... :(.
Ha lehet, akkor mindenképpen különítsd el addig a ráccsal, ne hagyd magad körül sertepertélni.
De szerintem aludj rá egyet, mert az ilyen "csak azért is" dolgokból nem szokott jó kisülni, inkább előbb nyugodj meg egy picit, aztán ha majd érzel valami késztetést, akkor állj neki főzőcskézni.
A párod meg egyáltalán nem korrekt amit csinál :(.
Se ferjednek se neked nincs teljesen igazad!
Nagyon a "fejedre novesztetted" a fiadat. 18 honaposan azert mar nem baba es egy kis idot legalabb el kell,hogy jatszon magaba. Nekem ket fiam van 3 es fel eves es 4 honapos, kulfoldon elunk ,ferjem reggel koran megy es este 7-nel elobb nem latjuk. Megis minden nap van fott kaja itthon es hetente ketszer sutit is keszitek. Most ezzel nem azt mondtam,hogy en hu de o feleseg vagyok de ismered a mondast " ferfi szivehez a gyomran at vezet az ut". O ugyanugy a ferjed es orulj neki,hogy a te foztodet szeretne enni :) Szerintem okos mar annyira a kisfiad,hogy megertse,hogy anya most foz es addig nyugi van csak kovetkezetesnek kell lenned, nem kell ugranod minden hisztire.
Ferjednek meg abba nincs igaza,hogy pattog de nem segit. Igenis vegye ki a reszet a gyerek koruli dolgokbol. Az en ferjem furdeti mint ket gyereket pl. pelenkaz,etet ,ha megyunk valahova akkor oltozteti oket,nekem csak a ruhat kell kivalasztanom nekik.
Beszeljetek meg es probaljatok kozos nevezore jutni. Szerintem ferfiaknal az hatasos ha elmondod,hogy igaza volt es megprobalsz valtoztatni de mond el neki,hogy szukseged van ra a segitsegere. Szerintem hatasos lesz :)
Én úgy gondolom, hogy minden baba más, és akinek nyugodt babája van (eljátszik magában, jó alvó, stb.), el nem tudja képzelni, hogy másé meg másmilyen, azt gondolja, hogy az a másik biztos valamit rosszul csinált, pedig ez nem így van, csupán az ő gyermeke másmilyen természetű. Az enyém pl. rossz alvó, egész nap cicin lógós (én nem bánom), viszont a fogzáson aránylag jól túljutottunk, nem volt soha nagyon sírós, nem harap, csíp, stb. De mégsem gondolom azt, hogy akié sokat sír, vagy durvábban játszik, az valamit rosszul csinált.
Egyszerűen csak másmilyenek.
Szerintem mindenki úgy élje túl a kisbabakort, ahogy neki a legkönnyebb, legjobb, és ha tud, igenis vegyen igénybe segítséget, ha megteheti (pl. ebéd rendelés).
A férjnek meg kutya kötelessége lenne segíteni, hiszen a kettőjük gyereke.
Kedves Nyúl:-)
Komolyan ha most nem írsz, én biztos kardomba dőlök, hogy már megint mit rontottam el???
Én semmit nem tettem ezzel a gyerekkel. Ez a gyerek egy önálló, önmagában is eljátszó, nyugodt kis krapek volt. Múltidő.
Remélem átmeneti.
És emelem a kalapom azok előtt a nők előtt aki 91 gyerek mellett is képesek főzni.
Amúgy lehet, hogy a többgyerek jobb dolog EBBŐL a szempontból, hisz a kicsi tuti nem fog nyígni, mert a nagyobbik lefoglalja...akár. Na mindegy. Próbálom nem elhinni, hogy elbsztam valamit.
Egyébként most itt van a szobában, játszik, tök egyedül kb 20 perce.
Az előbb kimentem a vécébe, már ahogy észlelte, hogy felállok a szeme sarkából figyelt, magamra zártam a wc ajtót, 1 másodpercen belül ott volt, és "kopogott". Aztán kimentem a konyhába összepakolni a vacsora romokat, 2 percig elvolt kint, de 2 perc után már jött be, és ott araszolt a fenekemben.
9:47 es vagyok,jaj nehogy a kardodba dőlj,meg fog oldódni hidd el,a fiam nagyon eleven,nem az a fajta akit leültetnek és ott marad,minden érdekli,2 perc alatt akkora rendetlenséget csinál,mint gyerek,és néha felér legalább 3 gyerekkel amikor hisztizik,cirkuszol,vannak nyűgösebb napjai jobb napjai.
Hidd el bármennyire is úgy látszik könnyen megy nekem,ez nem így igaz,mostanában ráadásul idegesebb és türelmetlenebb vagyok és gyógynövényes bogyókat és magnéziumot tömök magamba,hogy higgadt maradjak mikor fiamból előjön a dackorszakos énje.Szerintem ha csak 2-3 hónapja van ez akkor nem csak az az oka,hogy kicsit több mindent megengedsz neki,hanem a te lelkiállapotod miatt,gondolom érzi,hogy nyugtalan vagy fusztrált,és Ő is olyan lesz
Remélem nincs kardod :).
El fog múlni ez az időszak. Egyébként lehet, hogy hülyének fognak nézni sokan, de én soha nem hagyom magára felügyelet nélkül a kisfiamat (pl. én kimegyek a konyhába, ő meg a szobában egyedül marad). Egy ilyen kicsi gyerek pillanatok alatt olyan dolgokat tud csinálni, amiből nagy balesetek lehetnek. Magára ránt valamit, becsípi a kezét, felmászik valahova és leesik, stb. Én ha wc-re megyek, akkor nem csukom be az ajtót (mármint csak ha ketten vagyunk), be is szokott jönni, ott elpakolgatja a kenceficéket, legalább látom mit csinál. És legalább megtanulja, hogy a nagyok már nem pelust használnak :). Az ajtót amúgy sem csuknám be, mert ha ott sertepertél, esetleg megütöm kifelé jövet, vagy régen mindig az ajtó alá dugta az ujját, a másik kezével meg ráhúzta.
Ja, és ha a konyhában pl. vizet forralok, akkor mindig a legbelső gázrózsán csinálom, mert már feléri, és nekem is szokta nyomkodni a gombokat.
Szóval jobb ha az ember fenekében van, de legalább szem előtt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!