Hogyan élitek meg, fogadjátok el hogy nincs segítség? Mind a két nagymama, köszöni jól van és nem messze csak nullák!
Hogyan élem meg?? értetlenül leginkább...nekünk is van 4 ből 3 nagyszülő él, le se t.jják a fejünket (mondjuk a 2 "nagypapa" jobb is ha nem jön mert csak visz pénzt, energiát mindent...) anyósom pedig eljön évente 2szer 1-2 napot, akkor itt "sír" de car az élete és ennyi, eltűnik megint 6 hónapra.
Persze ha neki kell vmi akkor a férjem rohanjon...hát most már hol rohan hol meg nem, mert van neki elég dolga.
Anyósomat zavarja a gyereksírás meg úgy általában a gyerekek.
ha vmit akarunk a férjemmel kettesben spórolunk bébiszitterre. Nem egy olcsó dolog ha tekintetbe vesszük hogy mondjuk fél óra eleve mire odaérünk vhova meg ha programot akarunk csinálni az sincs ingyen plusz a több ezer ft-os bébiszitter...hát nem olcsó.
"Felvinni valamit" anyósnál az pont 2 órás program a férjemnek, amivel nekünk semmi gondunk nincs, szívesen megteszi, sőt természetes. Én csak példának írtam, hogy azok, akik szerint a szülő nem kell, hogy segítsen a gyerekének, azok egy ilyenre biztos azt mondanák, hogy bunkó az a gyerek, aki nem teszi meg.
Egyébként nekem nincs szükségem anyósom segítségére, nagyon jól megvagyunk nélküle, nem hiányzik, hogy valaki vigyázzon a gyerekre. Nekem egyszerűen csak furcsa, hogy Őt ennyire nem érdekeljük. Csak és kizárólag akkor keres, ha kell neki valami. És igenis rosszul esik, hogy a többi unokáját hetente többször látogatja, programokra viszi Őket. Én nem tudom elképzelni, hogy ha a lányom felnőtt lesz, ennyire seggel forduljak neki, vagy hogy az unokám nem fog érdekelni. Milyen anya az ilyen?
6-os vagyok. Még a szülés utáni 6 hetes kontrollra is vittem a babát a nőgyógyászhoz magammal, nem kikapcsolódni mentem de arra az 1 órára se jött el vigyázni a gyerekre egyik nagyi se.
A babyszitter dologról csak annyit hogy nem bíznám tök idegenre a gyerekem, és szomorú ha a rokonok beintenek és 0 segítséget kap az ember.
MI is nagymamámnál nőttünk fel szinte, persze nem ezt várom anyukámtól de ezt már leírtam. Anyósom úgy van vele hogy neki se volt segítsége így dögöljön meg a szomszéd lova is, anyukám meg már a saját gyerekeit is mindig lepasszolta hogy ne legyünk útban, most mit várok? Hogy felad az életéből néhány órát?
Nem lesz más megoldás egy idő után csak valaki pénzért csak ahhoz még kicsinek találom a fiamat. Már a lányomat nyugodtabban ráhagynám valakire de ő már ovis.
Sajnos én azt tapasztalom, hogy aki nagymamaként így viselkedik, az már anyaként sem volt egy gyöngyszem. Lehet, hogy jó anya, de nem az a tyúkanyó típus. Pl. anyósom már anyaként sem főzött a gyerekeinek, hanem a nyári szünetben (pedagógus) is hozatta az ebédet, így nyilván az unokájának sem fog vasárnapi ebédet főzni. Csak számomra így már a "felnevelt már több gyereket" is csak egy üres mondás.
Nyilván nem azért szültem, hogy más nevelje fel a gyerekemet, sőt még azt sem várom el, hogy néha-néha vigyázzanak rá. De az azért eshet rosszul, hogy még a bajban sem segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!