Nagyszülő gond, közösségi oldal. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Szeretném a segítségeteket kérni,kedves anyukák. Az a helyzet,hogy anyósom és a párom nagymamája regisztrált a facebookra. Ezzel még nem is lenne semmi baj. De a privát fotókat,amiket a kislányomról csináltam és beállítottam,hogy csak a család láthassa,fűvel fával megosztják,és ehhez persze mindenki más,akiket én nem is ismerek,hozzászól. Ezek után eljutottam oda,hogy nem töltök fel képet,anyukámnak elküldöm üzenetben,de így a már meglévő képeimen bejelölgetik magukat(pedig nincsenek rajta) és így kerül hozzájuk a kép. Erre is beállítottam,hogy ne tudják bejelölni magukat de a képeket folyton megosztják. Készítettem egy videót a képekből zenével csak a nagyszülőknek ajándékba.Erre fellépek az oldalra és az fogad,hogy fel van töltve és természetesen mindenhol ott van,megosztva. Természetesen amiket ők töltenek fel képek,azokban is mind bejelölnek,pedig nem vagyok rajtuk. Az egész facebookon mindenhol a képeim köszönnek vissza,és a megosztást nem tudom tiltani. Nagyon érzékenyek,és szeretnek engem,én is őket,így nem szeretném megbántani Őket,mit tegyek? Nagyon zavaró. Páromnak nem merek szólni,mert ő leteremtené őket nagyon. Hogyan kezeljem ezt a helyzetet?2012. okt. 25. 07:35
2/12 anonim válasza:
Anyuka, én nem szeretnem, hogy mindenki Katika képeit nezegesse az interneten. Olyan kicsi meg es tudja anyuka, hogy mennyi beteg lelkű ember van a mai világban. Ne tessék megosztani ezeket a képeket. Koszonom
3/12 anonim válasza:
Mondjuk ésszerűbb lett volna eleve megemlíteni, hogy csak nekik szánod a sok hülye beállítás helyett....
4/12 A kérdező kommentje:
Meg lett mondva nekik,hogy csak a családnak vannak ezek a fényképek,ennek ellenére teszik ezt a megosztás dolgot. Azért állítottam be,hogy ne tudják bejelölgetni,mert az nem használt,hogy mondtam,hogy ezek a képek csak nekik és az én szüleimnek vannak. ÉS kedves első,engem igenis zavar,hogy belépek az oldalra,és mindenütt ott vannak a családi fényképeim,olyan embereknél,akikről azt sem tudom,hogy kicsodák. De ezeken a körökön sajnos túl vagyunk,hogy mondtam nekik,hogy nem más embereknek szánom a képeket,így hogyan mondhatnám meg nekik,úgy,hogy ne bántsam meg őket. Rettegek,hogy tiszteletlen leszek,vagy esetleg megsértődnek ezen =( Nem tudom,hogyan mondjam nekik =(
2012. okt. 25. 08:00
5/12 anonim válasza:
Akkor itt a megoldás: ne tolta fel egyetlen képet se. Nekik csak ki nyomtatva adj fotókat es mar nincs is mit megosztani.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Képeket már nem töltök fel emiatt,akkor az lesz,hogy a meglévőket is letörlöm,és ez jó ötlet,hogy kinyomtassam,köszönöm szépen :) És így még sértődés sem lesz belőle :)
2012. okt. 25. 08:17
7/12 anonim válasza:
Na, nálunk majdnem ugyanez volt... Én mérgemben az összes képet letöröltem. Kérdezgették, h hova lettek és mivel nem akartam anyósomat megbántani, így aztmondtam h vszínűleg megzavarodott az a bizonyos közösségi oldal, mert én ugyan nem töröltem le. Szerencsére annyira nem ért hozzá, h saját maga töltsön fel, így ezt a kis szöveget is bevette. Lehettem volna nyílt és egyenes, de ezeken fölül nagyon szeretem anyósomat és nem akartam megbántani, márpedig elég fura természet, így tudom h égi háború lett vna belőle :)Utána mondogatta h töltsek fel, egy db-ig mondtam, h majd töltök, kis idő múlva meg megjegeztem, h ááááh nem töltök fel, akinek kell, úgyis látja sűrűn:)
8/12 anonim válasza:
Nálunk is ez volt, csak az anyósom utál engem. Megosztotta a babaképeket és ócsárolt az ismeröseivel engem akik nem is ismernek. Beállítottam, hogy ne lássa a mappát, akkor képek nélkül szidott, hogy elvettem a fiát, képtelen vagyok gyereket nevelni. Ha kapok valamit a kicsinek a szüleimtöl ajándékba, akkor kihasználom a szüleimet, nem gyesen kéne lennem, hanem meg dolgoznom érte. Ilyen baromságokat irkált, úgyhogy letiltottam. Most ott tartunk, hogy háromnegyed éve nem látta a kisgyereket se, meg engem se. Szerintem irigy.
9/12 anonim válasza:
Ha tudod, töröld a képeidet, vagy akár az egész oldaladat, és mondd meg, hogy a rendszer nem enged belépni, valószínű, hogy valaki feltörte az oldaladat, vagy csak megbolondult a facebook.
Csinálsz másik oldalt magadnak, oda már nem töltesz fel képet, mert macerás, időigényes, blabla, aki akarja az úgyis látja a gyereket. Nekik meg adsz kinyomtatva.
10/12 anonim válasza:
Szerintem nem tudják, mit csinálnak, amikor jelölgetnek és megosztanak. Bocsánat hogy ezt mondom, de az, hogy valaki tud regisztrálni és kattogtatni, nem jelenti, hogy tudja, mit tesz. Le kell velük ülni és el kell nekik mesélni, hogy mi is történik, és hogy ti ezt nem szeretnétek. Ez nem sértődési alap, ez alapvető dolog! Muszáj megejtened. Nyugodtan elmondhatod, hogy mennyire szereted őket, és hogy megérted a reakciójukat, de az internet nem egy baráti játékfelület, hanem komoly dolog, amit koomlyan is kell venni. Ami egyszer felkerül, majdhogynem soha el nem távolítható. Nektek pedig máshol van a magánszféra határa, mint amit ők gondoltak. Ha kedves vagy, de nyomatékos, meg fogja érteni. De ehhez komoly hangnem és személyes kapcsolat kell, nem elég e-mailben, vagy telefonon! Tényleg ülj le , és szánj rá 10 percet, hogy ezt megbeszéld velük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!