Bölcsi vagy nagymama, melyiket választanád?
ha nagymama telejsen egyedül van egésznap a gyerekkel, igazán sehova sem járnak akkor bölcsöde.
A gyermeknek a megfelelö tanuláshoz kép kell akiröl másolhat, tanulhat. Ehhez ingerekre van szükség. a szakemberek szerint 3 év alatti gyereknek a legjobb a nagycsalád, ahol több generáció mutatja meg mit is kell megtanulni. egy kép nem elég a megfelelö tanuláshoz.
vagy is egyedül otthon anyukával, egyedül otthon nagymamával rosszabb mint egy nagycsoportos bölcsi.
A legjobb a nagycsalád, majd ha ez hiányzik akkor a 3-5 fös bölcsöde, de max 10 gyerek egy rakáson.
Ha nagymama sokat megy, pl heti 1-2 alkalommal bevásáról, 1-2 tea délután, lemegy mindennap vele játszóra, jönnek a barátnöi, vagy ott a nagypapa is és az unokatestvérek is akkor mehet nagymamihoz. de hogy otthon üljenek bezárva egy lakásba, házba, max kapálni mennyenek ki az nem a legjobb a gyereknek.
Édesanyám a lehető legjobban nevelt fel, az egyik legjobb barátnőm. Nem az otthonkapálós típus, mennének sokat játszótérre, sétálni, bevásárolni. Otthon lakik még az öcsém és a húgom is, így velük is többet találkozhatna a kisfiam. Bár csak úgy tervezem, hogy fél 8 és fél 5 között lenne anyunál a baba.
Attól félek, hogy mivel én és párom is visszahúzódó gyerekek voltunk, utáltuk az ovit, a kicsi sem érezné jól magát a bölcsiben.
Azért egy nagymama, bármilyen fitt, egy mozgékony 2-3 éves után nem biztos, hogy napi 8 órában heti 5x rohangászna.
"Attól félek, hogy mivel én és párom is visszahúzódó gyerekek voltunk, utáltuk az ovit, a kicsi sem érezné jól magát a bölcsiben."
Ez nem törvényszerű, én is nehezen illeszkedtem be, a nagyobb gyerekemnek mégis akkora az önbizalma, mint egy ház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!