A nagymama otthon maradhat gyesen a babámmal?
Figyelt kérdés
Édesanyám közmunkás, nem túl sokat keres. Nekem jól fizető állásom van, ezért szülés után amint lehet visszamennék dolgozni. Bölcsibe nem szeretném adni a babát, inkább arra gondoltam, hogy édesanyámra bíznám, ő vigyázna rá, amíg dolgozom. Végülis engem is jól felnevelt. :) Neki is tetszik az ötlet. De az jogilag megoldható, hogy ő kapjon GYESt, amíg a babával van?2012. okt. 17. 13:07
1/6 anonim válasza:
Ezt jogásztól kellene megkérdezni, vagy a munkáltatótól. Anyudnak szültél egy babát?
2/6 anonim válasza:
igen, lehet gyesen, ha nem közmunkázik.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem Anyukámnak szülök babát, hanem a férjemnek és nekem. Csak sajnos mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy 3 évig otthon lehessek a gyerkőccel, mert 1 fizetésből nem tudunk megélni. Szerintem a kisfiamnak sem lenne jobb helye egy bébiszitternél vagy a bölcsiben, mint a nagyinál.
2012. okt. 17. 13:36
4/6 anonim válasza:
Nem is 3 évről beszéltem, de minimum egy évig azért jó lenne otthon maradni. Majd meglátod, hogy fog esni, ha a babád a mamihoz jobban ragaszkodik, mint hozzátok. Persze jobb neki a mamával, mint bölcsiben 1 évesen.
Én egyébként úgy tudom, hogy GYED és GYES csak a szülőknek jár.
5/6 A kérdező kommentje:
Közben kaptam egy privát üzenetet egy linkkel, miután a gyermek 1 éves korától a nagyszülő is maradhat a gyerekkel és akkor GYES-t kap. A kisfiam 1 éves koráig én maradok vele, utána megyek vissza csak dolgozni.
2012. okt. 17. 13:59
6/6 anonim válasza:
Elég régi kérdés de nem birom megállni.Úristen nem anyjának hanem maguknak szült de nem tudnának megélni.Erre nem gondoltál mielött teherbe estél? Nem hozzád hanem nagymamához ragaszkodik majd agyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!