Mit csináljak? Találkozzak a családommal ennyi év után? Mit mondjak nekik?
A lényeg annyi,hogy a családommal megszakadt az utóbbi években a kapcsolatom,amiatt,mert kapcsolatba kezdtem egy családos emberrel,aki támogatott is anyagilag és erre rájöttek a szüleim.Nem vagyok büszke arra,hogy pont egy olyan emberbe szerettem bele,akinek felesége és gyereke volt,de megtörtént és a szüleim nem fogadták el,hogy én boldog voltam úgy.
Elegem lett és azóta nem beszélünk egymással,csak a nővéremmel beszélek telefonon,a szüleimet nem is láttam azóta.
Viszont van egy 3 hónapos kislányunk és a testvérem szerint a családomnak erről tudnia kéne.De nem akarom,hogy anyámék újra megpróbáljanak beleszólni az életembe.Tudom,hogy anyának az a "jó anya",aki 0-24ig a gyerek mellett van és 3 éves koráig szoptatja,ha kell,ha nem és otthon ül egész nap...és hát én nem ilyen vagyok,nem akarom,hogy ezen is veszekedjünk,hogy szerinte milyen s***r anya vagyok.Nem akarok megint veszekedni velük.De most lesz a nagyim születésnapja és lesz egy nagy családi ebéd és a nővérem mondta,hogy talán elmehetnénk.De félek,hogy apáék miként fognak reagálni és hogy megint elkezdik,hogy elrontottam az életemet,esetleg levegőnek néznek vagy nem tudunk miről beszélgetni.
Nem tudom,hogy találkoznom kéne-e velük vagy hagynom kéne az egészet úgy,ahogy van.
23n
Szerintem találkoznod kéne velük..
Megmutatni a gyerekedet- az Ő unokájukat-, és kedvesen bármilyen kritikát meghallgatni. Higgadt módon megbeszélni a dolgokat..(mármint Te ne emeld fel a hangod)!
Hogy a jó anya milyen.? Ezt nem lehet eldönteni..és jó anya kategória nincs..Maximum elég jó anya..Ahogy tökéletes ember sincs...
Menj csak el..Gyerekedet a nagyszülőktől ne foszd meg..
és őket se az unokától.
Harag rossz tanácsadó..mindenkinek árt..
Minden jót Neked, és szoritok, hogy jól sikerüljön a látogatás...Már ANYA vagy Te is..ezért őket is jobban megérte....
Mindenből lehet konfliktus..nem lehet mindig kikerülni,
de ha nem is próbálja a békülést??
Miért na változhattak volna a szülei pozitiv irányba?
Mindenki változik..
Értelmes gyereknek hiányoznak a szülei..és forditva is igaz..
Ha majd nem élnek a szülők, megy sirni a sirjukhoz, furdalja a lelkiismeret,mert életükbe nem békült ki velük??
Mit mond a gyerekének? Azért nincsenek nagyszülei, mert hiú, és konfliktus kerülő volt..??
Ha nem próbálja,nincs megoldás..:(
Első voltam..
Csak azt már én se értem, miért a másodikkal vitatkoztam ?? :)))
meghívtak arra az ebédre, mert ha nem elég kellemetlen lenne :/ ha meghívtak akkor menjél el, sőt...
Vagy a szüleidet meghívhatnád magadhoz, hogy lássák, hogy is élsz. Te is csinálhatnál ebédet. Te, párod, nővéred, a baba és a szüleid. Elmondhatnád nekik, hogy mi történt az elmúlt időbe, rákérdezhetsz te is, hogy velük mi van. Meg hogy sajnálod, hegy ennyi ideig nem beszéltetek, de mégis csak ti egy család vagytok és nem jó külön. Szeretnéd ha a pici nem a nagyszülei nélkül nő fel. Meg, hogy te fontosnak tartod, hogy részt vegyenek az életetekben.
3: Én sem értem miért velem vitázol, ez az álláspontod, ennyi. Nekem meg más :)
1. A kérdés inkább az, miért kéne megpróbálnia a kibékülést? Akarja egyáltalán? Oké, neked így logikus, másnak meg nem.
2. Azért nem változhattak pozitív irányba, mert az emberek az elképzeléseikből szoktak a legkevésbé engedni. Ha egy szülő olyan volt, amilyen, attól nem lehet várni, hogy majd "megváltozik". Úgyszint, ha neked más a tapasztalatod, ám legyen, nekem meg ez.
3. Az, hogy ki értelmes gyerek, szerintem nem neked kéne definiálni. Egy embernek akkor hiányzik a másik, ha az jelent számára valamit. Megint csak azt tudom mondani, hogy ha te másképp látod, lelked rajta.
4. Miért kéne, hogy lelkiismeretfurdalása legyen? Elkövetett valami bűnt vagy mi? Semmiért nem kell, hogy legyen, a sírjánál sem. Vannak emberi kapcsolatok, amik működnek, és vannak, amik nem. Ha te erőltetni szereted a dolgokat és hinni akarsz, higgy.
5. Az igazat mondja majd a gyerekeinek, őszintén, hogy rossz volt a kapcsolata a szüleivel és ezért. Nem kell állandóan meszelni.
6. Nem kell próbálni, ez a lényeg. Ha te próbálhatni akarod ezeket a dolgokat az életben, sok sikert hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!