Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeretném olyan anyukák...

Szeretném olyan anyukák tapasztalatait kérni, akiknek babájuk mozgásfejlődése igen hosszúra nyúlt, mindenféle különleges indok, koraszülés, betegség ellenére. Hol tartotok, meddig tartott egy-egy fázis?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy volt már hasonló téma az oldalon, de már eléggé réginek tűnik és hála az égnek úgy tűnik Mindenki problémája megoldódott.

Azt érzem, hogy eléggé egyedül vagyok ezzel a dologgal és sokan kérdőn néznek rám, hogy a látszólag tökéletesen szép, egészségesnek tűnő 15 hós kicsi fiam, hogy hogy nem jár még, sőt még mászni sem kezdett el.

Szóval, mint említettem 15 hónaposak leszünk egy hét múlva. A szülés császármetszéssel történt a 39.hétre, a baba 10/10-zel és 3580g/54cm-rel látott napvilágot. Izomtónus zavart nem állapítottak meg. Még csak be sem sárgultunk. A császármetszésre azért volt szükség, mert toxémia gyanús voltam. Lábam dagadt,vérnyomásom magas volt.Vizeletben fehérje nem volt,placenta gyönyörűen működött-szinte végig. Az utolsó pillanatban hirtelen az egekbe szökött a vérnyomás és akkor már megjelent a fehérje is a vizeletben. Ezt követően született meg a kisfiam - elvileg mindenféle komplikáció nélkül.

Mindezt azért írtam le ennyire részletesen, mert a Dévényes konduktorunk szerint mindenképp lehetett valami minimális oxigénhiány, ami előidézhette a jelen állapotot, vagyis, hogy kisfiam mostanra már nagyjából fél éves elmaradásban van, a nagyátlaghoz képest.

Amúgy 6 hónapos kora óta járunk Dévény-tornára, egy-két kisebb megszakítással.Lassan viszont kezdem a türelmem elveszíteni. Arra gondoltam, hogy ez a "masszázs" kicsit meggyorsítja a folyamatokat, ám nálunk, minden csak nyúlik, mint a rétestészta.

A kicsim 6,5 hósan kezdett átfordulni a hátáról a hasára, majd ezt tökéletesítette kb.7,5hósan. Ez idő tájra tehető, hogy kúszni kezdett, de csak körbe-körbe maga körül.10 hónaposan kezdett kúszogatni, amolyan féloldalasan. Ez gyorsult kicsit, de sokáig semmi extra. Nagyjából 2- 3 hete kezdte el a felülést,amit most a legjobban szeret. Előtte kicsivel kutyázni kezdett. Mostanra a kúszás tökéletes "tengerész-gyalogsági" cserkelésre váltott..

Még annyit, hogy egy vidám, kedves, nagydumás baba. Érdekesség, hogy 6 hósan volt 9 kg. Most 15 hósan 10,5 és kb.83 cm.

Bocsi, ha hosszú voltam...

2012. dec. 1. 19:10
 51/98 anonim ***** válasza:

Szia! (Andi.)

Elhiszem, hogy nem vagy nyugodt mikor én is írom, hogy lassan de beindul a mászás. Igen már be töltötte a 10 hónapot. És én egyáltalán nem vagyok nyugodt még most sem, igaz picit örülök is a sikernek. ma odáig jutottunk, hogy a csak hozzá kell érjek és ugy is megy 5-6 lépést négykézláb. Viszont szerintem ez nem elég így mert nem ő rakja maga alá a térdét hanem én hajtom oda neki. A térdelés viszont nagyon tetszik neki mert akkor már teszi a kis lábát és áll is fel rögtön. A házi orvosunk szerint A fiam visszafelé csinálja a mozgásfejlődést.

Minden esetre tisztában lehetnének ezek a gyerekek a nagykönyvben leírtakkal.

De az is lehet , hogy mi tulzásba visszük az aggódást de mikor rákérdeznek, hogy ül-e ,áll-e már? Mégis oyan rossz érzés.

De én biztos vagyok benne, hogy a mi gyerkőceink is utolérik majd a többi gyereket!

2013. febr. 1. 20:01
 52/98 A kérdező kommentje:

Szia Andi!

Ha nekem 10 hósan így működött volna a gyerkőcöm, sokkal optimistább lettem volna. Így is az voltam-akkor. Múlik az idő, lassan mennek a dolgok, nehéz...Felállás?????

Ez a várakozás eléggé megterhelő viszont.Igen, valóban mindenki utoléri a többi gyerkőcöt. Előbb-utóbb.

Andi! Kicsit más a helyzetünk... 17 hónapos lesz a fiam. Ha megnézel egy fejlődési táblát, láthatod, hogy időben vagytok. Hála az égnek!!! :)

2013. febr. 2. 16:15
 53/98 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon remélem, hogy nem bántottalak meg akaratlanul!?

De én nagyon ugy éreztem, hogy az én babám is eléggé le van maradva. De ugytünik, hogy behozza a lemaradásaát. Ma már fel is állt, igaz ugy, hogy még én tettem négykézláb állásba de onnan ő csinált mindent a járókában. . És rájött, hogy megtámasztja magát mondjuk az ülőgarniturában akkor fel tudja nyomni magát négykézlábra. Most egy hét alatt megfordult a világ vele.

Én nagyon remélem, hogy nálatok is szépen beindulnak a dolgok, mert eddig én is sokat idegeskedtem. De megérte, hogy mindkét térdem, lila , meg börkeményedéses. De ugygondolom ha nem eröltetem a mászást , ő sem tartana itt.

Ha nem bánod én még benézek ide majd! és nagyon szurkolok nektek!

Üdv.: Andi!

2013. febr. 7. 20:12
 54/98 A kérdező kommentje:

Nagyon jó!!!

Örülök, h itt tartotok, csak így tovább! ismerős a helyzet, h viszket a könyököm meg a térdem, mert én is csináltam hasonlókat.

Én is benézek, hátha akad még valaki, akinek gondja van.

Puszi Nektek és gratula!

2013. febr. 8. 00:27
 55/98 anonim ***** válasza:
Szia!Az én kisfiam is mindent később kezdett el csinálni,felállni kb 10 hónaposan,járni 15 hónaposan!Viszont ő mászott!
2013. febr. 9. 14:52
 56/98 A kérdező kommentje:

Szia Kedves Utolsó!

Az én kicsim holnap lesz 17 hónapos és egyáltalán nem állt még fel SOHASEM!!!!!!!!!!!!!!!!

Ellenben mászik már 2,5 hónapja lassan, tulajdonképpen mindent sorban csinál, csak elnyúlt az egész.

A Te Kisfiad időben van.18 hós korig kell elindulni, elvileg a SZAKKÖNYV szerint.

2013. febr. 9. 15:16
 57/98 anonim ***** válasza:

Szia! Andi vagyok!

Még arra gondoltam, hogy a te babád szokott-e járókában lenni? Mert most én is kipakoltam az olyan játékokat amivel kárt tehet magában ha elesik benne. És ugy állt fel benne, hogy mondom neki, hogy ácsi. Ő így érti. Négykézlábra is legtöbbször ugy megy ha mondom neki, hogy , hogy kell négykézlábra állni.

Gondolom sokat foglakozol a gyerkőccel. Csak egy tipp hátha segit. Mert én is ugy voltam vele, hogy kell a tér de a butorokban nemigazán tud megkapaszkodni, ugy , hogy ne féljen felkapaszkodni.

Anyósomnak igaza lett, hogy a férjem is a járókában állt fel. Végül is én is anya szerint.

2013. febr. 9. 16:33
 58/98 A kérdező kommentje:

Szió!

Bocs a kései válaszért, de néha úgy érzem, hogy vannak oldalak, amik tök feleslegesek.

Az ember hiába próbál megismerni másokat, akik hasonló gondokkal küszködnek, ha végre rátalálnak, nem tartják a kapcsolatot.

Hála az égnek, ezek szerint nincsenek olyan manók, akik komplikáció nélkül születtek, időre és lassan 1,5 évesek és fel sem álltak még.

BOCSI A NAGYBETŰÉRT, DE!!! NAGYON KÉREK MINDEN ÉDESANYÁT, HOGY CSAK AZOK ÍRJANAK, AKIK PICINYEINÉL VALÓBAN MEGKÉSETT MOZGÁSFEJLŐDÉS VAN. TEHÁT KÖNYÖRGÖM NE AZOKHOZ A BABÁKHOZ VISZONYÍTSUNK, AKIK 8-9 HÓSAN ÁLLNAK ÉS 12HÓSAN INDULNAK. AKI 15-16 HÓSAN INDUL EL AZ A KITOLÓDOTT NAGYÁTLAG.

Kérdésre válasz. Szoktam járókába tenni, meg folyamatosan ott van körülötte, de eszébe se jut azt használni felkapaszkodásra.

2013. febr. 15. 23:21
 59/98 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Jó dolog, így magammal ellevelezgetni. Valószínüleg azért van, mert már tényleg nagyon türelmetlen vagyok és ha mást nem, legalább leírom sirámaimat.

Szóval még mindig nem tartunk sehol. Lassan harmadik hónapja csak mászunk, de akkor is másznánk, ha már kezdenénk kicsit álldigálni, járogatni a bútorzat mentén.

Úgyhogy közeledvén a 18. hó felé kérdem én: Türelmetlen vagyok????????? lehet.... Bocsánat.

Összeült apa és anya családi kupaktanácsa és nagynehezen arra a döntésre jutottunk,h folytatjuk a dévényes kezelést. Reméljük, hogy NEM RONCSOLÓDIK TOVÁBB A GYERKŐC IDEGRENDSZERE.

Jómagam, ugyan felvettem a kapcsolatot egy TSMT-sel és egy BBMM-essel és bár kifejezetten nem kifogásolták a Dévény-módszert magát, de megállapították, hogy a gyermek ettől lehet ijedősebb, félénkebb.

Így, idézem:

"A Dévény terápiával kezelt kisgyermekeknél gyakoribb az idegenektől való félősség, de ugyanez igaz azokra a gyerekekre is, akik sok orvosi vizsgálaton, beavatkozáson esnek át (és lehet személyiség jegy is)."

A másik:

"Ha a DSGM kezelés fájdalmas vagy kellemetlen élmény volt a kisfiúnak, akkor most okozhat félelmet idegenhelyzetben."

Hát meglátjuk, én már nem akarom tovább húzni az időt, maradunk a megszokottnál. Így is sok volt a kihagyás.... :(

2013. febr. 18. 16:20
 60/98 anonim ***** válasza:

Szia!

Remélem nem baj, hogy írok neked! Hiába nálunk ugytünik minden rendben lesz de én akkor is nagyjábol meg tudlak érteni és gondolni, hogy te mit érezhetel!

A dévény tornát mi is abba hagytuk és mikor ujra kezdtük mégis meglett az eredmény egy hét alatt. Biztos a mi esetünk is más de az ÉN KISFIAM SEM CSINÁLT SEMMIT és most 2 hónap kihagyás után 2 alkalom meghozta az eredményt. Én is bizonytalan voltam, hogy vigyem-e vagy nem ujra. De mostmár nagyon örülök, hogy elvittem.

Szerintem is próbáljátok meg a dévényt megint, olyan sok jót olvasni, hallani rola.

És nem vagy türelmetlen!

Üdv.:Andi!

2013. febr. 18. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!