Szeretném olyan anyukák tapasztalatait kérni, akiknek babájuk mozgásfejlődése igen hosszúra nyúlt, mindenféle különleges indok, koraszülés, betegség ellenére. Hol tartotok, meddig tartott egy-egy fázis?
Tudom, hogy volt már hasonló téma az oldalon, de már eléggé réginek tűnik és hála az égnek úgy tűnik Mindenki problémája megoldódott.
Azt érzem, hogy eléggé egyedül vagyok ezzel a dologgal és sokan kérdőn néznek rám, hogy a látszólag tökéletesen szép, egészségesnek tűnő 15 hós kicsi fiam, hogy hogy nem jár még, sőt még mászni sem kezdett el.
Szóval, mint említettem 15 hónaposak leszünk egy hét múlva. A szülés császármetszéssel történt a 39.hétre, a baba 10/10-zel és 3580g/54cm-rel látott napvilágot. Izomtónus zavart nem állapítottak meg. Még csak be sem sárgultunk. A császármetszésre azért volt szükség, mert toxémia gyanús voltam. Lábam dagadt,vérnyomásom magas volt.Vizeletben fehérje nem volt,placenta gyönyörűen működött-szinte végig. Az utolsó pillanatban hirtelen az egekbe szökött a vérnyomás és akkor már megjelent a fehérje is a vizeletben. Ezt követően született meg a kisfiam - elvileg mindenféle komplikáció nélkül.
Mindezt azért írtam le ennyire részletesen, mert a Dévényes konduktorunk szerint mindenképp lehetett valami minimális oxigénhiány, ami előidézhette a jelen állapotot, vagyis, hogy kisfiam mostanra már nagyjából fél éves elmaradásban van, a nagyátlaghoz képest.
Amúgy 6 hónapos kora óta járunk Dévény-tornára, egy-két kisebb megszakítással.Lassan viszont kezdem a türelmem elveszíteni. Arra gondoltam, hogy ez a "masszázs" kicsit meggyorsítja a folyamatokat, ám nálunk, minden csak nyúlik, mint a rétestészta.
A kicsim 6,5 hósan kezdett átfordulni a hátáról a hasára, majd ezt tökéletesítette kb.7,5hósan. Ez idő tájra tehető, hogy kúszni kezdett, de csak körbe-körbe maga körül.10 hónaposan kezdett kúszogatni, amolyan féloldalasan. Ez gyorsult kicsit, de sokáig semmi extra. Nagyjából 2- 3 hete kezdte el a felülést,amit most a legjobban szeret. Előtte kicsivel kutyázni kezdett. Mostanra a kúszás tökéletes "tengerész-gyalogsági" cserkelésre váltott..
Még annyit, hogy egy vidám, kedves, nagydumás baba. Érdekesség, hogy 6 hósan volt 9 kg. Most 15 hósan 10,5 és kb.83 cm.
Bocsi, ha hosszú voltam...
Sziasztok!
Kedves Utolsó előtti: Mindenképp tartjuk a kapcsolatot, mert legalább így lehet drukkolni a másiknak.
Szia Utolsó!
Akkor ha jól értem, akkor már 3 évesek? Igen, valóban azt mondják, hogy a 6.hónapig megkezdett terápia az agy még azon nem kialakult területeire intenzíven hat.Sajna utána állítólag már vannak visszafordíthatatlan folyamatok. Na de ezt egyéne-babája válogatja. Meg függ attól is milyen betegség van. Mellesleg, ha olyan okosan közölt
(...megőrülök az állandóan elugró egeremtől) -bocs.
Szóval, ha olyan okosak, tán már a kórházban is lehetett volna ilyen kezelést kapjon. Bár lehet, h a kórházba nem megy ki dévényes....ha házhoz nem, akkor koriba sem...
Mi holnap megyünk a neurológiár
Mindenkinek kitartást,akit érint a téma!
Trikres anyuka
4-es vagyok és Andi az egyszerüség kedvéért.
Képzeljétek az én kis lustaságom ma már legaláb 30- szor megfordult hasrol hátra. Igaz csak egyirányba de én ennek is nagyon örülök. Tegnap is voltunk tornán és elhatároztam, hogy mégtöbbet fogom itthol tornáztatni. Ma reggel is kezdtük és örömmel forgolódott.
Megjártuk a neurológiát... Megyünk a fejlesztőbe, itt van egy csomó adminisztrációs dolog, amin túl kell esni. Meg hát van várólista is. Sajna a Dévény ilyenkor már nem sokat ér.... Vannak speciális esetek, koraszülés, oxigénhiány és egyéb specifikus dolgok, de a mi helyzetünkben az már nem használ. Sőt sajnos valóban így van, h mivel minden tornát végigüvölt, már lassan mindenhol, idegen helyen is üvölt a gyerek. Ahogy tette a neurológián is.
Konkrétan:nehezen vizsgálható, félénk, szocializáció szükséges. Minden ezen alapszik. Állítólag... Illetve komplexen kell kezelni a problémát. Elküldtek gyerek pszichológushoz is a korai fejlesztőbe, biztos, ami biztos. Ugyanis ilyen korban nem lehet még megmondani, h fennáll e az autizmus, vagy sem...illetve egyéb okok. Meglátjuk. Amúgy egyébként neurológiailag minden ok.
Gratuláálok a sok forgáshoz. Így fog beindulni szépen a mozgás. 1 hónap alatt le tud játszódni a mászás, ülés, felállás, járás is akár.
Remélem minden rendben lesz a te és az én babámmal is. Olyan sokat idegeskedünk miattuk. Mostmár jó lenne produkálná magát az én kis drágám, mert idegileg padlón vagyok már.
Mi jövőhét szerdán megyünk a korai fejlesztőre, már nagyon várom. Majd megírom mi volt.
Szia Kedves Uccsó!
Képzeld, utánajártunk... Hát, ugye mi az a kategória vagyunk, "csak úgy mennénk a fejlsztőbe", mert sem nem súlyos az esetünk és nem is közepes. Tehát TB nem támogat és teljes árat kell fizetni.. Ezt most nem tudjuk megtenni. Mivel ismerős dokin keresztül ment a neurológus-intézés, jött utána a magánjellegű visszajelzés. Mely szerint:
Gyönyörű, okos baba, neurológiailag tökéletes, aggodalomra semmi ok. A nagy-nagy mozgások beindulnak majd, kicsit később. A szocializáció beindítása viszont SOS!! Bölcsi látogatás heti 2*3 óra minimum.Lásson más babákat, nem csak az utcán, közértben. Lásson, tanuljon, esetleg utánozzon. Valamint: Úszás, úszás, úszás! Ez érdekes lesz, mert a Kicsim azt is utálja,amikor az arcát mosom...
Ugyanis az indok az volt,hogy nagyon közel van a mászáshoz és ez ténylg így van. Szerintem tudja, h hogyan kell, csak fél. Ezt tegnap bebizonyította!!! A tv-t nézte és közben megindult, csak néztem kerek szemekkel. Megtett 1,5 métert kb. Aztán lehuppant és már dícsértem volna meg, amikor keserves sírásban tört ki!!!! Nem fájt semmije, nem ütötte meg magát, befrászolt!!! " Úristen, Anya, másztam segítség!!!! Mi volt ez??? Jajjj, jajjj!!!!" Annyira cuki volt. Azóta kicsit azt látom, hogy próbálgatja, azt mond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!