Le lenne maradva a beszédfejlődésben? Hogy segíthetném?
9,5hónapos a fiam és még nem beszél,csak mutat és hőőőő.olyanokat "mond" csak,hogy amamam(inni kér),vagy amma amma (cumi kell neki)
de viszont érti ha mondok/kérdek tőle valamit,mert megmutatja a kutyát,a szemét,a cica felé fordul...
hogy segítsek hogy beszéljen?vagy ne erőltessem?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Igen,azért tettem föl ezt a kérdést,mert nemrég itt olvastam hogy mit tudnak már a tavaly októberben született kortársai.És olvastam,hogy vannak olyan babák,akik már "érthetően" mondják,hogy mama,baba,pápá...és ugye az én fiam ezt nem tudja.
Beszélek,énekelek neki,tükör előtt "gyakoroljuk" a pápát...vannak állataink,és azokat is bevonjuk a beszélgetésbe.
Nem gondoltam,hogy elviszem orvoshoz ezzel,csak kíváncsi voltam,hogy normális e,hogy ő még csak a saját maga kis nyelvét érteti meg velünk.
Még nincs testvére,de tervben van.Úgy egy éves kora körül szeretnénk neki...vagyis még +9 hónap múlva :-)
Még egyszer köszönöm,hogy megnyugtattok.Tudom,hogy változóak a babák,mint ahogy mi szülők is.Csakhogy így 1.babával kicsit nehéz kiigazodni rajtuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!