Hogyan segíthetném babám beszédfejlődését?
14 hónaposom már mondja, hogy apa, mama, papa, na az anyára aztán várhatok! Ez valószínű nehezebb, mint a többi, inkább valami egyszerűbbet várj el tőle elsőre úgymond. :)
Nézegess vele sokat mesekönyvet és mondjad neki, hogy melyik állat micsoda és mit mond, azt is szokták tudni utánozni a gyerekek.
Második vagyok. Még azt elfelejtettem, hogy ana csak nem régóta van nála ám... már mindent mondott, baba, mama, papa, apa, és rengeteg más szót, mire nagy nehezen rászokott az anyára.
Viszont a mai napig, ha kérem tőle: mondd azt, hogy anya! Mit mond? - Apa!! :))
Ana akkor van, ha kell valami. :))) Én vagyok a kiszolgáló személyzet. :)))
:)))))
Köszi minden eddigi válaszotokat!Igen, nagyrészt a babán múlik, de szeretnék minden tőlem telhetőt is megtenni.
(mert szerintem eddig nem tettem meg, nem beszéltem annyit hozzá, amennyit kellett volna:()
Abból is tanul a baba hgy hall másokat beszélni.
BÁrmi 19 hósak vagyunk de hasonló a problémánk.Ana,cic,hapci és az aba(ez nála az apa!)nem mond mást.Csak "aaaa"mindenre és mutogat.Azt mondták amíg megértetik magukat nehezebben indul be ez a folyamat.De könyörgöm haddjam egész napő makogni??Engem is elkeserít mikor fiatalabb babák már ezt meg azt mondják.De mindig azt nézem ilyenkor hogy az enyém mit tud amit a másik nem és akkor elmúlik ez a rossz érzés:-DTartsunk ki majd tuti lesz olyan idő mikor már azt várjuk majd hogy csak maradjon csöndbe 2 percet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!