Mit tennél a helyemben?
Előző kérdésem ez volt: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Azóta 2hete ismét kórházban vagyunk,mert elkapott egy vírust és fájt a torka füle így ismét alig evett.Letelt a 10nap és még mindig keveset evett a olyan 500 körül.A babám most 6250g így 900 kéne naponta,tegnaptól beraktak neki szondát és ezen keresztül 150-ig pótolnak neki.Én nem tudom ezt elfogadni,hogy minden lelete negatív mégsem eszik.Amióta szonda van pláne nem.:-( Két napig elfogadta előtte a cumis üveget,aztán megint nem.Már nem tudom mi tévő legyek.Azt nem bánnám ha keveset eszik hisz nem vagyunk egyformák,viszont a folyadék kéne,és ő azt se akar.
szia, jézusom...őrület, szegény persze, hogy nem eszik, iszik, ha így bántak vele...
Mi hasonlóképp voltunk annó, a lányom csak az anyatejet itt, és napi 5-600nál többet nem tudtam belediktálni, de így is jól nézett ki, így csak 1x említettem ezt meg a dokinak, utána többet nem, mert ő is kezdte, hogy vigyem a kórházba...:-((
de most akkor szted is keveset eszik? A súlya rendben van amúgy?
Én a lányomnak adtam a fürdés közben vizes pelust, meg szivacsot, azt szopogatta, meg a lázcsillapító fecskendőjével hagytam játszani, és néha néha megnyomtam, hogy menjen egy kis víz a szájába, nekem se akart inni...
Aztán még azt csináltam, hogy a lakásban kiraktam 2 helyre vizet cumisüvegben, hogy elérje ha nyúl felé, lássa, és lassan, lassan kezdett jelezni, ha szomjas volt, meg megkínáltam gyakran.
A gyümölcsöket nekem úgy ette csak meg, ha megpároltam, és egy ici pici cukrot tettem bele, próbáld ki úgy. ha fél a kanáltól, akkor próbáld meg kézzel, vagy az ő kezébe adni, le van tojva, hogy tiszta dzsuva lesz minden, lényeg, hogy legyen kedve enni, és ne a hideg rázza ki, hisz ennek egy örömteli dolognak kéne lennie...
a főzelékeket nem ette nekem se, csak ha simán megfőztem, pároltam a zöldségeket sósan, azt ette. Kitettem neki tálcára, és tetszett neki, hogy gurul a borsó, hogy mancsolhatja a répát...
Nagyon nagyon szorítok, hogy sikerüljön vmit elérnetek.
A HIPP ORS nekünk is sokszor segített, szerette a lányom, most is mindig van itthon.
Én kitartást kívánok neked lelkileg, hisz ezt nagyon nehéz lehet hagyni. megmondom őszintén, hogy nem akarlak felbújtani, azt csinálj amit érzel, hogy jó a gyerekednek. de ha minden lelet negatív, csináltak UH-ot is, és nincs semmi bélösszenövés, vagy bárni, akkor én lehet hazavinném, mert ez őrület amiket írtál, hogy megtömik...egy életre "tönkreteszik" a gyereket sztem...
de mondom, ezt csak akkor lépd meg, ha az összes ösztönöd, idegszáladdal érzed, hogy nincs más baj.
Próbáld ki, hogy szopogatja-e a vizes rongyot, az a kórházban is megoldható, jó szüttyösre hagyd neki...
Minden-minden jót kívánok nektek!
első vagyok, még vmi eszembe jutott.
Kicsit úgy érzem, hogy annyira beléd döngölték, hogy gáz van, hogy nem bízol a gyerekedben.
próbálj kicsit lazább lenni, mert a kicsi is görcsöl...tudom, TUDOM? hogy nagyon nehéz, de ők még ösztönösen tudják mennyi a jó nekik...nekem még másfél évesen is voltak napok, hogy a gyerek csak tejet ivott, nem tudtam etetni, pedig már minden ismerős gyereke rendeen reggelizett, ebédelt vacsizott, az enyém meg nem, tök kivoltam én is...
Ha fájt a füle, torka, akkor adtál neki Nurofent, vagy vmi fájdalomcsillapítót? Mert persze, hogy nem eszik akkor...ha hat a gyógyszer, akkor evett volna, vagy nem??? Kutacsa?
vagy egyből rohantál vele a dokihoz, aki viszont nem vállalja a felelősséget, és azonnal küld a kórházba, pedig lehet nem is lett volna muszáj...?
Nem egyszerű a helyzet, mint írtad, napi 130 ml szopizott otthon mikor mérted, az nagyon kevés, az annyira sem elég hogy fenn tartsa a súlyát, fogyásnak indúl!
Nem csoda be nem pisil, meg sárgát, kiszárad!
Ezen nem akadnék ki hogy erővel etetik, sőt, örűlnék hogy próbálkoznak, hisz az éh-halál szélén van ha nem eszik iszik, az a napi 1-1,5 dl anyatej semmi neki!
Most hogy 500-akat evett, az is kevés, mert azzal stagnál, nem nő, annyit eszik hogy éhen ne haljon!
Látod, otthon nem tudod megetetni, megitatni mint írtad, nem
Fogadj el!
A vírust is gondolom valahol elkapta, mert le van gyengülve a szervezete!
Bízz az orvosokban, hallgass rájuk, ha nem akar enni a gyerek tömni kell, mert éhen hal!
Az én lányom sem evett többet 130-nál, még egy évesen sem.
Ő is mindig nagyon keveset evett, az ajánlás 3/4-ét max.
Inni sem ivott sokat, de én Negyed óránként 1-2-3 (változó) Nurofenes adagolóval nyomtam bele vizet.
Doki tudott róla, sosem került emiatt kórházba.
Mindig nagyon keveset hízott.
Most már 3,5 éves, és most sem nagy evő, de boldog, egészséges kislány. Én sem ettem soha kicsinek, még amikor sulis voltam, akkor sem...
És nem tudom, én sem örülnék ennek a tömésnek....
A kisebbik gyerkőcöm, egy kisfiú, ő 10 hós koráog csak anyatejen élt, semmi nem kellett neki, minden fúúúj volt.
most 15 hós, már jobban eszik, de még mindig nem tökéletesen..Olyan 11 hós korában kezdett jobban enni.
AMi azt jelenti, hogy 1-2 féle ételbe belekósolt, nem utasította egyből vissza.
Én hazamennék, és próbálnám otthon etetgetni, szopiztatni türelemmel, és bízni a gyerkőcben. Ha nincs semmi gond, akkor helyre fog állni.
És nálunk a nagynál betegség után 1-2 hét, mire helyreáll az amúgy sem nagy étvágy...
Menj haza, nurofennel nyomj bele sok vizet, és szoptasd, ahogy ő jónak érzi.
több kommentet is írtam az előző kérdésedre. nagyon sajnálom :( már akartam is kérdezni, hogy mi van veletek :(
jövőhéten jön a lehűlés, hátha attól egy picit megjön az étvágya!
amúgy az tényleg furcsa, hogy ennyire minden rendben a vizsgálatoknál, egy minimális vitaminhiánynak nem kéne lennie a nem evés végett? b-vitamint nem írtak fel? úgy tudom azt is szokták adni étvágytalanságra!
tejet van még?
nagyon szorítok nektek továbbra is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!