Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért mindenkinek az az első...

Miért mindenkinek az az első kérdése, hogy "szopik"?

Figyelt kérdés
5 hetes babám van.Sajnos nincs tejem,kb 2 hétig volt.Pedig mindent megtettem.Most tápszert eszik.Császáros is lettem 12 órás a vajúdás után.Mindenkinek az az első kérdése,hogy "szopik"?Ha mondom nem,akkor "Jaj,hogy hogy?"Hogy hogy,basszus úgy,hogy nincs tejem.És akkor elkezdik,hát az ő gyerekük/unokájuk 10 hónapos,és tündérien szopik stb.Mintha nekem nem lenne elég baj,hogy nincs tejem.Bár elfogadom,tudom,hogy ez a jó anyaság dolog nem ettől függ,de szerettem volna,ha tudom szoptatni a kislányomat.Nem vagyok irigy,arra aki szoptat,örülök neki,de mindenki ledöbben,hogy jé nincs tejem.Zavar,hogy ez a második kérdés a szülés alakulása után,mintha ez a legfontosabb volna.Nem lesz ugyanolyan értékű a gyerek,vagy mi?Azon is mindenki csodálkozik,hogy császáros lett.
2012. aug. 23. 22:42
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
26%

13 as , fejtél óránként 20 percet - igen a semmit - és amikor csak lehetett mellre tetted? - szedtél tejszaporító tablettát, masszíroztad a melled és az agyadat is átállítottad hogy szoptatni fogsz és kész? És ha igen akkor ezt hány hétig?

Alternatív megoldások is vannak agykontroll és homeopátia,mert gyakran a fejekben van a gát.

Vagy nem ment és volt rá egy indokod is .

Őszintén kérdezem.

2012. aug. 24. 00:31
 22/38 anonim ***** válasza:
83%

19-es vagyok. Igaz nem tőlem kérdezted, de ha megengeded én is válaszolnék.

Én mindezt megtettem, amit leírtál. Sőt többet is, többféle tablettát és teát is megpróbáltam.

"az agyadat is átállítottad hogy szoptatni fogsz és kész?" Ez a része talán nem teljesen igaz, mert az agyammal bizony tudtam, hogy ha neadjisten nem jön össze, akkor sem fogom megvárni, hogy a gyerekem éhen haljon.

Bezony, van ilyen is, csak ilyet az LLL honlapján nem írnak le, de ettől még létezik :)

2012. aug. 24. 00:35
 23/38 anonim ***** válasza:
21%

"de reggeltol estig nem telt fel egyik cicim sem"

mert volt ezt lehetőséged kitapasztalni? nem fejtél ha más nem 3 óránként de inkább sokkal gyakrabban,gyűjtötted össze a tejet?

Ha csak állsz és vársz bizony hogy elapad ... reggeltől estig

Attól a babának még lehet pótlást adni.Na ez hogy jön össze a fejekben.

Én nem nézem le az anyukákat ,kikérem magamnak.

De nem nem hiszem hogy minden nem szoptató kismama mindent megtesz azért hogy legyen teje.

Vagy úgy gondolod hogy az hogy vársz hogy megteljen a melled az stimulál vagy segít bármiben is?

2012. aug. 24. 00:36
 24/38 anonim ***** válasza:
0%

Ki mondta hogy a babát ehhez éheztetni kell?

Most komolyan?

Én elhiszem neked és fel is pontoztalak.

2012. aug. 24. 00:37
 25/38 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de ez lesz kb. a baba 1 éves koráig. Én egyszer sem szoptattam (nekem sem volt tejem), és a gyerekorvos minden alkalommal megkérdezi, hogy szopik-e még. Pedig minden alkalommal ő írja fel a tápszert neki. :)))

Annak a kedves válaszolónak pedig, aki azt írta, hogy régebben éhen haltak volna a gyerekek, ha ennyi anya nem tudott volna szoptatni, üzenem, hogy régen is voltak ilyen problémák, és erre voltak jók a szoptatós dadák, és a kecskék!

Bevallom, eleinte nekem is rosszul esett, hogy szinte mindenki másnak volt teje a koraszülött osztályon (!), merthogy a picim kicsit előbb érkezett, csak nekem nem. De az életben ezen nem akadt fenn senki, csak itt az internet világában van egy-két rosszindulatú egyén, aki mindenkit hibáztatni akar, aki valamilyen okból nem szoptat. A babám egy napot sem volt még beteg, csodálatosan fejlődik, pedig csak tápszert kapott. Most 8 hónapos!

2012. aug. 24. 00:39
 26/38 anonim ***** válasza:
53%

12es vagyok a bababarát kórház nővérbarát,Én is így jártam .Sok mindent próbáltam amit írtam , fejéssel tartottam fent a tejmennyiséget és a megoldást a baba technikájához a calma hozott,sok energia és sok pénz volt mire sikerült,de sose zizzentem bele ,tudtam hogy meg kell csinálni és menni fog.

Egyébként a tápszerrel sincs semmi baj szerintem, csak a kérdező az iránt érdeklődött hogy miért kérdezik ezt.Erre írtam hogy én erősen kételkedek az erőfeszítésekben és ezt tartom is.

Az a baj hogy ha valaki őszintén leírja erről a véleményét sértettségetekben támadjátok holott lehet egy kicsit bele kéne gondolni. Nekünk meg más terület ment nehezen , és állítom az én kitartásommal volt a baj. Másra ment el az energia.És nem szégyellem bevallani.

2012. aug. 24. 00:44
 27/38 anonim ***** válasza:
79%

12-es! Abban lehet, hogy igazad van, hogy sokan már akkor feladják a szoptatást, amikor még nem tettek meg mindent. De szerintem ez nem minden esetben baj.

Én már nagyon megbántam, hogy annak idején az első hetek a babával ilyen stresszesen teltek a szoptatás sikertelensége miatt. Kár volt óránként fejni éjjel-nappal, kár volt kínozni a babámat azzal, hogy tuszkolom a mellemet a szájába ő pedig csak éhesen üvölt, kár volt emiatt idegbetegnek lenni és a férjemen kitölteni a dühömet. Ha az elejétől kezdve elfogadom, hogy nem fogok szoptatni, és nyugodt szívvel adom neki a tápszert, akkor az első hetek gyönyörű emlékké váltak volna, nem ilyen rémálommá.

Azt gondolom, hogy mostanában túl van kicsit lihegve a téma. Nem biztos, hogy megéri ennyit szenvedni a szoptatásért, ha magától nem megy simán. A tápszeres babámon egyáltalán nem látom, hogy bármi kára származott volna abból, hogy nem szopik. Elmúlt 6 hónapos, egészséges, kiegyensúlyozott, gyönyörű baba, szellemi fejlődésben előrébb tart a kortársainál és még soha nem volt beteg.

2012. aug. 24. 00:52
 28/38 anonim ***** válasza:
49%

12 es vagyok ,igazad van 27 es.

A tápszerrel sincs semmi baj.És akit az a cécó kiborít ,annak jobb nem hergelnie magát.

Én is csak azt mondom akik annyira odáig vannak hogy nem rajtuk múlt .. azoknak nem hiszem ,mert igen is rajtuk. Ha valaki azt mondja hogy nem érte meg az az erőfeszítés megértem,nem mindenkinek olyan fontos és van más megoldás is .

Nekem fontos volt és megdolgoztam a sikerért. És aki nem tesz érte az ne is várjon eredményt.Kifogásokat lehet rá kreálni.De Te nyíltan megmondtad nem ér neked annyit és maximálisan megértelek , sajnálom hogy az első heteket ez elrontotta.

És tudjátok miért fontos ez így ,mert ha mindenki mérlegeli magában hogy mennyit jelent neki mit tett érte akkor nem bántják ezek a kérdések,és azt tudja mondani : tápszeres és nekünk ez így jó ,köszönjük, szépen fejlődik.

2012. aug. 24. 01:00
 29/38 anonim ***** válasza:
Tőlem is mindenki megkérdezi, a legjobban azt utálom, akinek már mondtam, hogy nincs tejem, de elfelejti és újra megkérdezi. Kedves utolsó, én már a kórházban bőgtem, hogy nincs tejem (szintén császáros vagyok), az osztályon mindenki vergődött, hogy fáj a melle, nekem meg semmi. Csütörtökön volt a császár, hétfőn engedtek haza, kedden kezdett valami lenni. Amúgy a kórházban a csecsemősök, nővérek nagy része annyira bunkó volt, hogy nagyon segítséget sem "mertem" kérni, mindenki hülyének nézett (tudnám első gyereknél, miért kéne bármit is tudni). Aztán hiába feszítette a mellem a tej, nem jött ki. A védőnő azt mondta, hogy ő ilyet még nem látott. Persze a kislányom már a kórházban kapott tápszert, mert túl sokat fogyott és az ottani gyerekorvos recepttel együtt engedett haza. Aztán egy pár nap múlva megpróbáltam csak szoptatni, órákig volt cicin, de egész nap üvöltött, aztán rájöttem, mikor fejtem, hogy alig van tejem. Sajnos a kislányom nagyon sírós volt, így nem tudtam csak max. napi 2X fejni (ráadásul 1-1,5 óra alatt sikerült 40-60ml fejni), szóval feladtam. Utána még sokáig raktam cicire, hogy abból a pár cseppből legalább jusson neki. Viszont most sokkal nyugodtabb vagyok, hogy eszik rendesen és nem kell aggódnom. Múltkor beteg voltam, akkor egyáltalán nem raktam cicire és szerintem "elfelejtette", hogy kell, mert nem nagyon megy neki, pedig még mindig van pár csepp (3,5 hónapos a kislányom), de már nem erőltetem. Beletörődtem, hogy ez van. Reménykedem, hogy a következő babámmal máshogy lesz. Most már több tapasztalatom van a téren. Amúgy anyukám, meg nagymamám sem tudott nagyon szoptatni, lehet genetika vagy lehet nem tettem meg mindent, de a kislányom legalább nem éhezik. A vicc az egészben, hogy 3 év próbálkozás után jött össze a lányom, és a meddőségi klinikán magasnak találták a prolaktin szintemet, amire gyógyszert is kellett szednem!
2012. aug. 24. 08:46
 30/38 anonim ***** válasza:
Tényleg mindenki ezt kérdezi, szerintem meg senkinek semmi köze hozzá, pedig én is szoptatok. Egyszer egy vadidegen néni kérdezte meg az utcán, miközben a férjemmel voltam: "Jól szopik a baba?" Erre a férjem rávágta: "Jól szopik a néni?" Na azóta aki megkérdezi, mindig rám jön a nevethetnék, de igazából csak annyit mondok, hogy igen, és témát váltok. Szerintem ez elég magán szféra. A másik amit minden vadidegen megkérdez: "Milyen szülésed volt?" Mi köze ehhez az embereknek? A családom tudja, másra meg nem tartozik. A Jó babás kérdésre is mindig ezt mondom, hogy jó. Egy baba nem is lehet rossz... Nem értem ezeket a kérdéseket, szerintem akik nem közeli ismerőseid, azoknak adj egy szavas választ és válts témát!
2012. aug. 24. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!