Miért mindenkinek az az első kérdése, hogy "szopik"?
13 as , fejtél óránként 20 percet - igen a semmit - és amikor csak lehetett mellre tetted? - szedtél tejszaporító tablettát, masszíroztad a melled és az agyadat is átállítottad hogy szoptatni fogsz és kész? És ha igen akkor ezt hány hétig?
Alternatív megoldások is vannak agykontroll és homeopátia,mert gyakran a fejekben van a gát.
Vagy nem ment és volt rá egy indokod is .
Őszintén kérdezem.
19-es vagyok. Igaz nem tőlem kérdezted, de ha megengeded én is válaszolnék.
Én mindezt megtettem, amit leírtál. Sőt többet is, többféle tablettát és teát is megpróbáltam.
"az agyadat is átállítottad hogy szoptatni fogsz és kész?" Ez a része talán nem teljesen igaz, mert az agyammal bizony tudtam, hogy ha neadjisten nem jön össze, akkor sem fogom megvárni, hogy a gyerekem éhen haljon.
Bezony, van ilyen is, csak ilyet az LLL honlapján nem írnak le, de ettől még létezik :)
"de reggeltol estig nem telt fel egyik cicim sem"
mert volt ezt lehetőséged kitapasztalni? nem fejtél ha más nem 3 óránként de inkább sokkal gyakrabban,gyűjtötted össze a tejet?
Ha csak állsz és vársz bizony hogy elapad ... reggeltől estig
Attól a babának még lehet pótlást adni.Na ez hogy jön össze a fejekben.
Én nem nézem le az anyukákat ,kikérem magamnak.
De nem nem hiszem hogy minden nem szoptató kismama mindent megtesz azért hogy legyen teje.
Vagy úgy gondolod hogy az hogy vársz hogy megteljen a melled az stimulál vagy segít bármiben is?
Ki mondta hogy a babát ehhez éheztetni kell?
Most komolyan?
Én elhiszem neked és fel is pontoztalak.
Nem akarlak elkeseríteni, de ez lesz kb. a baba 1 éves koráig. Én egyszer sem szoptattam (nekem sem volt tejem), és a gyerekorvos minden alkalommal megkérdezi, hogy szopik-e még. Pedig minden alkalommal ő írja fel a tápszert neki. :)))
Annak a kedves válaszolónak pedig, aki azt írta, hogy régebben éhen haltak volna a gyerekek, ha ennyi anya nem tudott volna szoptatni, üzenem, hogy régen is voltak ilyen problémák, és erre voltak jók a szoptatós dadák, és a kecskék!
Bevallom, eleinte nekem is rosszul esett, hogy szinte mindenki másnak volt teje a koraszülött osztályon (!), merthogy a picim kicsit előbb érkezett, csak nekem nem. De az életben ezen nem akadt fenn senki, csak itt az internet világában van egy-két rosszindulatú egyén, aki mindenkit hibáztatni akar, aki valamilyen okból nem szoptat. A babám egy napot sem volt még beteg, csodálatosan fejlődik, pedig csak tápszert kapott. Most 8 hónapos!
12es vagyok a bababarát kórház nővérbarát,Én is így jártam .Sok mindent próbáltam amit írtam , fejéssel tartottam fent a tejmennyiséget és a megoldást a baba technikájához a calma hozott,sok energia és sok pénz volt mire sikerült,de sose zizzentem bele ,tudtam hogy meg kell csinálni és menni fog.
Egyébként a tápszerrel sincs semmi baj szerintem, csak a kérdező az iránt érdeklődött hogy miért kérdezik ezt.Erre írtam hogy én erősen kételkedek az erőfeszítésekben és ezt tartom is.
Az a baj hogy ha valaki őszintén leírja erről a véleményét sértettségetekben támadjátok holott lehet egy kicsit bele kéne gondolni. Nekünk meg más terület ment nehezen , és állítom az én kitartásommal volt a baj. Másra ment el az energia.És nem szégyellem bevallani.
12-es! Abban lehet, hogy igazad van, hogy sokan már akkor feladják a szoptatást, amikor még nem tettek meg mindent. De szerintem ez nem minden esetben baj.
Én már nagyon megbántam, hogy annak idején az első hetek a babával ilyen stresszesen teltek a szoptatás sikertelensége miatt. Kár volt óránként fejni éjjel-nappal, kár volt kínozni a babámat azzal, hogy tuszkolom a mellemet a szájába ő pedig csak éhesen üvölt, kár volt emiatt idegbetegnek lenni és a férjemen kitölteni a dühömet. Ha az elejétől kezdve elfogadom, hogy nem fogok szoptatni, és nyugodt szívvel adom neki a tápszert, akkor az első hetek gyönyörű emlékké váltak volna, nem ilyen rémálommá.
Azt gondolom, hogy mostanában túl van kicsit lihegve a téma. Nem biztos, hogy megéri ennyit szenvedni a szoptatásért, ha magától nem megy simán. A tápszeres babámon egyáltalán nem látom, hogy bármi kára származott volna abból, hogy nem szopik. Elmúlt 6 hónapos, egészséges, kiegyensúlyozott, gyönyörű baba, szellemi fejlődésben előrébb tart a kortársainál és még soha nem volt beteg.
12 es vagyok ,igazad van 27 es.
A tápszerrel sincs semmi baj.És akit az a cécó kiborít ,annak jobb nem hergelnie magát.
Én is csak azt mondom akik annyira odáig vannak hogy nem rajtuk múlt .. azoknak nem hiszem ,mert igen is rajtuk. Ha valaki azt mondja hogy nem érte meg az az erőfeszítés megértem,nem mindenkinek olyan fontos és van más megoldás is .
Nekem fontos volt és megdolgoztam a sikerért. És aki nem tesz érte az ne is várjon eredményt.Kifogásokat lehet rá kreálni.De Te nyíltan megmondtad nem ér neked annyit és maximálisan megértelek , sajnálom hogy az első heteket ez elrontotta.
És tudjátok miért fontos ez így ,mert ha mindenki mérlegeli magában hogy mennyit jelent neki mit tett érte akkor nem bántják ezek a kérdések,és azt tudja mondani : tápszeres és nekünk ez így jó ,köszönjük, szépen fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!