Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenkinek ilyen nehéz az...

Mindenkinek ilyen nehéz az első kimozdulás?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy nálatok hogy volt, milyen volt, amikor leges-legelőször akartatok kimozdulni az újszülöttel otthonról? Én tiszta para vagyok, hogy ha csak egy fél órát szeretnék sétálni a babával, akkor mi lesz? Mi van, ha végigsírja a sétát? Mit vigyek magammal? Mit adjak rá?

Császáros vagyok, én magam is nehezen indulnék el, de még hogy babával! De már annyira szeretnék sétálni a levegőn!

Ilyesmikről írjátok meg a tapasztalataitokat, kérlek!

Köszönöm,

egy majdnem 2 hetes baba anyukája.

2008. nov. 13. 08:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát elöször is nyugodj.Babádat öltöztesd jól fel,hiszen már elég hűvös az idö.Elsö körben csak 10-20 percet legyetek lent,hogy a baba majd fokozatosan szokjon hozzá,és ne menjetek messze a háztol,ha véletlenül nagyon sir hamar haza érjetek.Szép sétát:)
2008. nov. 13. 08:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Ugyanigy voltam én is.Én először csak az udvaron voltam kint vele 10-20 percekre, utána mentünk ki az utcára egy két körre.Semmi para nem volt sőőőt nagyon is élvezte és jókat aludt.Sztem nagyon ritka az olyan baba aki nem szeret sétizni.Inkább magam miatt volt furi érzésem, hogy rég nem mozdultam ki de kell és jót tett.Mi most voltunk először együtt a lányommal először közértben(2hós)na az is furi volt de ott sem volt semmi para:)

Minden jót

2008. nov. 13. 08:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Én nem császárral szültem, mégis nehezen mozogtam eleinte, gyenge is voltam, stb. De én először még baba nélkül mentem sétálni, talán másfél héttel a szülés után, inkább a kutyát vittem le egy pisilésre, hogy legyek levegőn egy kicsit, akkor még a babát nem vittem ki, még csak ablaknál levegőztünk. Olyan 3 hetesen mentünk először sétálni, de először csak 10 perc, aztán 15, aztán fél óra, egy óra, és utána már amennyit kedvünk volt. Öltöztesd fel jól a babádat, azt szokták mondani, hogy nekik egy réteggel kell több mint nekünk. Szerintem adj rá body-t, rugit, pulóvert, bundazsákot, meg persze sapkát. Majd ha még hidegebb lesz, akkor be is takarhatod. Én tavaly októberben szültem, november tályán így jártunk sétálni, de akkor szerintem hidegebb volt egy kicsit.

Attól ne félj, hogy sírni fog, a legtöbb baba a babakocsiban el is alszik, pláne ha hideg van. Az öltöztetés mondjuk általában nem megy sírás nélkül, azt nem szeretik, de utána a babakocsiban már jó lesz neki. Először ne menj messzire, csak a ház körül tologasd, hogy ha mégis sírna valamiért, vagy telepakolja a pelust, akkor haza tudjatok hamar érni, vagy ha te érzed magad gyengének, akkor is hamar hazajuss.

Amúgy nekem a legfőbb bajom az volt, hogy mi nagyon a város szélén lakunk, itt nincs más, csak panel lakások, busszal kell bemenni a belvárosba, és halálosan unatkoztam a sétákon itt a környéken, de a fekvős babakcsink olyan nehéz volt, és semmi fogása nem volt, hogy nem tudtam vele buszra szállni. Aztán végül két hónapos volt a fiam, amikor anyukám bevitt minket egyszer a városba autóval vásárolni, és akkor láttam nagyon olcsón olyan babakocsit, ami fektethető, és könnyű felemelni, akkor azt ott helyben meg is vettem (asszem 17 ezer volt, nem egy márkás izé, de én nagyon szerettem), és attól kezdve inkább bejártunk a városba sétálni.

2008. nov. 13. 09:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Ne izgulj! És ha sír ne ijedj meg. Az első útra nem kell semmit bepakolnod. A lényeg, hogy rétegesen öltöztesd fel és takard be. Ha köd van vagy nyirkos a levegő akkor inkább az ablakos levegőzést válaszd. 20 percnél tovább ne sétáljatok. Ha az elején sír amikor beteszed a kocsiba beszélj Hozzá, nyugtasd meg. Ja és Te öltözz fel először... :-)))

Nekünk az első utunk sírással kezdődött de most már tudja, ha babakocsi akkor nagy séta lesz.

2008. nov. 13. 09:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal.

Ne aggódj ez miatt. Hamar elalszanak a ringatástól a babák, főleg az olyan picik, mint a tiéd. Negyed óra elsőre bőven elég. Én is izgultam, hogy mi lesz, ha sírni kezd. Próbáltam akkor vinni, mikor tudtam, hogy hamarosan aludni fog. Nálunk ez bevált, nem paráztam ha végig sírja az utat, mert nem sírt, hanem szundított. Próbáld ki, vidd Te is akkor sétálni.

3 hónapos baba anyukája

2008. nov. 13. 10:58
 6/7 anonim ***** válasza:

annyival meg kiegeszitenem az elottem szolokat, hogy par nappal elotte kinyithatod az ablakot, friss levegohoz szoktasd, de ekkor is oltoztesd fel jol!

illetve nezd meg, nehogy kellemetlen meglepetes erjen,hogy a babakocsi, meg a lift mennyire kompatibilis, és hogy milyen technikaval fogod megtenni azt a par elkerulhetetlen lepcsofokot (nekunk van nehany).

esetleg, ha tudod, es nem dolgozik a parod eppen akkor, akkor magaddal viheted, hidd el, sokat segit

2008. nov. 13. 12:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. nov. 14. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!