Miért mindenkinek az az első kérdése, hogy "szopik"?
egyszerűen válaszold azt hogy "igen szopik" és kész váltsatok témát..ki fogja megtudni,hogy tápszeres..senki,,hát akkor meg ne tedd ki magad rosszalló beszólásoknak,hogy elkeserítsék a boldog napjaidat!
OFF.az én kedvenc kérdésem meg az volt"és jó baba?"..mit lehet erre válaszolni:nem b@zdmeg szar baba,vissza is viszem a boltba,hogy cseréljék ki mert selejtes!
Helyedbe visszakérdeznék, miért te meddig szoptattál? Nálam bevált. Kislányom 9,5 hónapos koráig szopizott. Szó szerint vedd egyik nap nem volt hajlandó elfogadni a tejem, ezt a kínlódást, amit én csináltam és trükköket, hogy szopizzon tovább... Egy világ omlott össze bennem, hogy nem kell neki a tejem. Először nem is mondtam el senkinek. Most már 20 hónapos és már el merem mondani mindenkinek, hogy csak idáig volt hajlandó szopizni. Ilyenkor jön nálunk a kérdés: "Hogyhogy nem volt hajlandó elfogadni a tejet, ha addig szopizott? Miért nem tettél meg mindent az ügy érdekében?" Nem elég, hogy nekem ez egy lelki trauma volt, még számon is kérnek. Ilyenkor vissza kérdezek: "Miért te meddig szoptattál?" És jön a csönd. :)
Sajnos elfajult a világ. Könnyebb a másikon megbotránkozni, mint együtt érzőnek lenni.
Igenis légy büszke magadra, hogy megpróbáltad. Vannak nők, akik meg se próbálják.
Meg lehetne kérdezni, hogy "fiú, vagy lány?". Vagy hogy "hány hónapos?". Vagy hogy "hogy hívják?"
De tényleg mindenkinek ez az első kérdése, és nem tudom, hogy miért.
Én szoptattam (és még most is), de nagyon utálom ezt a kérdést. Bár már a kutya sem kérdezi hál' istennek, mivel 17 hónapos :)
Pár hónap múlva, majd azt kérdezik: "megy má'?" Majd: "beszél már?" ...és, ha az a válaszod, hogy "neeem", akkor is lesajnálnak majd :) - és jönnek a szuper, saját történetek.
3. válaszoló! Szinte szóról szóra ez fogalmazódott meg bennem, csak már lusta és fáradt voltam leírni (de úgy meglepődtem, hogy a gondolataimat olvastam vissza, hogy most már erőt veszek magamon).
Aki közel áll hozzám, az tudja, hogy szopik-e a babám vagy sem, akivel évente egyszer összefutok, annak adom a "normális néven mentett" választ 3 szóban. Aztán én kérdezek és már másról is van szó.
A "jó baba-e" kérdésre mindig zavartan válaszoltam, mert nem értettem soha az igazi jelentését. Az 50. kérdésre már megtanultam zavar nélkül mondani, hogy igen. (Amúgy jó baba, de tényleg, van rossz is? Nincs.)
Szia. Aterzem a problemad, en ugyanigy jartam. Egy honapig tudtam csak szoptatni, pedig minden hazi praktikat bevetettem, vitamint szedtem, egyszoval mindent. Megis egy honap utan egyik naprol a masikra elkezdett szopi utan hanyni a fiam, plusz 10 percenkent evett. Vegul minden kijott belole. Par napra ra el is apadt. Sokaig magam okoltam hogy biztos valamit rosszul csinaltam, de vegul be kellett latnom hogy nem mindenki tud szoptatni evekig.
Minden ismerosom elso kerdese nem az volt hogy hogy vagyunk, hanem hogy szoptatok e meg??? Eloszor nagyon merges voltam, de vegul csak lazan annyit valaszoltam hogy mar nem, mert nincs, es hogy elapadt. Nem is kerdeztek tobbet errol. Vedd lazan, meg ha nehez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!