Mindenkinek ilyen "nehéz" a terhesség az első pár hónapban?
Ez teljesen normális... Van akinek nehezebb, van akinek könnyebb, mindenki másképp éli meg. Én a szerencsésebbik fajtába tartozom.
Mindenesetre ne csüggedj, további boldog babavárást, ennél csak jobb lesz később remélhetőleg :-)
34 hkm
Úgy látszik én baromi szerencsés vagyok: egyszer sem hánytam, 1-2 napig émelyegtem reggelente. Mondjuk a fejfájás a frontok miatt gyötör néha, de az terhesség előtt is így volt. Na meg a szagokra is érzékeny voltam már terhességem előtt is, úgyhogy ez sem visel meg.
Neked kitartás! A 12.hét körül általában elmúlik.
Én viszont át tudom érezni. A 4-20. hét között mindentől rosszul voltam, fogytam, gyengültem, semmit nem bírtam enni, amit ettem, azt kényszerből ettem. A 20. héten mintha elvágták volna, a baba persze ettől tökéletesen fejlődött. Kitartás. :)
37 hetes km
sajnos ezt túl kell élni. Nekem a 6 héttől folyamatosan hányingerem volt émelyegtem, alig ment le valami. Folyamatosan álmos voltam kókadt bizonyos ételeknek már csak a látványától rosszul voltam. Igaz nem hánytam, de volt, hogy napokig székszorulásom volt utána meg pár órás hasmenésem. Nem volt egyszerű. Engem az nyugtatott, hogy a tünetek arról erősítetek meg, hogy a baba erősen kapaszkodik. Ez volt úgy a 11 hétig aztán ezek szép fokozatosan elmúltak.
Azt tudom javasolni, hogy csak pár falatot egyél sűrűn és szopogass jeget az nyugtatja a gyomrot. Ja és a kóla nálam is bevált. Kitartás el fog múlni.
26 hkm
Nálam semmi ilyen nem volt. Kb két nap szédelegtem és semmi más. Szerencsére hányingerem sem volt. Nagyon jó terhességem volt.
Viszont az elején nagyon fáradékony voltam, szétszórt a munkámban és állandóan álmos.
Én a 17. hétig nagyon rosszul voltam, hánytam, volt hogy 1 óra alatt többször is, a nap 24 órájából, 20at alvással töltöttem, a fennmaradó időben muszáj volt kutyát sétálni vinni. Csak az édesség és a sós chips-ek maradtak bent, iszonyatosan fájt is a gyomrom, mint egy erős gyomorrontásnál. Nekem semmi sem vált be, mindent kipróbáltam amit javasoltak. Éjszaka nem bírtam aludni, mert akkor is rosszul voltam. Egyedül a kóla segített, meg a hideg tej, ezeket literszámra ittam, de 10 perccel később már megint rosszul voltam.
Kitartás, el fog múlni. Bennem ez tartotta a hitet.
Nekem a 15. hét végéig tartott a rosszullét, hányás , hányinger. Kb. a 14 hét elején kezdett valamivel jobb lenni, szépen fokozatosan.
Nekem is a kóla vált be, de én nem mertem inni napi 3 dl- nél többet a koffein tartalma miatt. De használt, még ha csak pár órára is.
Kitartás!
Én a 6-25 hétig hánytam minden egyes nap, volt hogy többször volt hogy csak reggel, de minden nap. Sokat segített a rosszulléteken, hogy reggel mikor felébredtem feküdtem még egy darabig mielőtt felálltam az ágyból (persze ha épp nem a hólyagomon "táncolt"). Nekem azt mondta akkor a dokim, hogy addig érzi jól magát a baba amíg hányok, így védekezik azok ellen amik nem "ízlenek" neki.
Majd elmúlik, Boldog babavárást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!