Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért mindenkinek az az első...

Miért mindenkinek az az első kérdése, hogy "szopik"?

Figyelt kérdés
5 hetes babám van.Sajnos nincs tejem,kb 2 hétig volt.Pedig mindent megtettem.Most tápszert eszik.Császáros is lettem 12 órás a vajúdás után.Mindenkinek az az első kérdése,hogy "szopik"?Ha mondom nem,akkor "Jaj,hogy hogy?"Hogy hogy,basszus úgy,hogy nincs tejem.És akkor elkezdik,hát az ő gyerekük/unokájuk 10 hónapos,és tündérien szopik stb.Mintha nekem nem lenne elég baj,hogy nincs tejem.Bár elfogadom,tudom,hogy ez a jó anyaság dolog nem ettől függ,de szerettem volna,ha tudom szoptatni a kislányomat.Nem vagyok irigy,arra aki szoptat,örülök neki,de mindenki ledöbben,hogy jé nincs tejem.Zavar,hogy ez a második kérdés a szülés alakulása után,mintha ez a legfontosabb volna.Nem lesz ugyanolyan értékű a gyerek,vagy mi?Azon is mindenki csodálkozik,hogy császáros lett.
2012. aug. 23. 22:42
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
58%

Én soha nem kérdeztem meg ismerősöktől, mert az egyik legintimebb dolognak tartom (barátnő más, velük sok mindent megbeszél az ember).

Nálam kb. olyan, mint, tervezünk-e kistesót. Ha azt válaszolnám, hogy persze, minden második nap orgia van nálunk a cél érdekében, akkor meg a füle is pirulna. Semleges választ adok, mert én jövök zavarba. Nekem ezek intim kérdések. De hát különbözőek vagyunk.

2012. aug. 23. 23:03
 12/38 anonim ***** válasza:
32%

Én azt veszem észre hogy a dolgok könnyebb oldalát fogják meg a kismamák.Jaj nincs tejem nem tudok szoptatni és ennyi , nem próbálkozik nem is lesz,nem fej mert nincs,pedig ha stimulálná lenne ,hisz olyan nőknek is beindul akik nem is szültek. Vagy ha apad a tej veszik elő a tápszert..

Így én is kétségekkel fogadom ha valaki nem szoptat.Én 3 hónapot kínlódtam de nem adtam fel és éhen sem maradt a kisfiam. Biztos könnyebb és olcsóbb lett volna elővenni a tápszert. De csak rövidtávon. Nem nem értem meg ha valaki nem szoptat a mai világban,minden információ elérhető a témával kapcsolatban,millió és egy segédeszköz, és szoptatási tanácsadó...

2012. aug. 23. 23:04
 13/38 A kérdező kommentje:
12-es:áruld már el,ha nincs mit szopjon,hogy ne adjak neki tápszert?!Mindent megpróbáltam.Rengetegszer tettem mellre!A kórházban altattak,meg se bírtam moccanni,mégis már első nap este mellre tettem.Nekem se a legjobb ez a megoldás,de nem tudok mit csinálni MÁR.
2012. aug. 23. 23:14
 14/38 anonim ***** válasza:
71%

utolso- 10-es valaszolo vagyok

Reszben egyetertek veled, de masreszrol csak magam tudom peldakent felhozni. Hozzateszem Angliaban szuletem, penteki napon, szombat delben mar otthon voltam a kisfiammal, es az eg vilagon senki nem mutatta meg hogy hogyan kell szoptatni, segitsegem nem volt. Minden letezo internetes oldalon elolvastam mit hogyan kell, megis egy honapig volt csak tejem. Igeny szerint szoptattam, de az utolso heten amikor mar nagyon keves volt, stimulaltam, ejjel nappal a cicin volt a fiam, fejtem. Mindent megtettem hogy tobb legyen, de reggeltol estig nem telt fel egyik cicim sem, es meg ekkor sem nyultam a tapszerhez, csak azert mert szerinted az a konnyebb. Meg akkor is probalkoztam, de vegul mit tehettem volna, hagytam volna hogy egesz nap sir a gyerekem mert ehes??? nem inkabb meg ha nem is akartam hogy tapszeres legyen, de muszaj volt adnom neki enni.

Nem mindenki valasztja a konnyebb utat, hidd el, de valljuk be nem mindenki tejcsarda.

Meg annyit fuznek hozza, hogy pont az ilyen anyukak azok akik lenezik a nem evekig szoptato anyukakat.

2012. aug. 23. 23:16
 15/38 Pötyös Panni ***** válasza:
80%

"100 évvel ezelőtt éhen halt volna a babák többsége, ha ennyi nőnek nem lett volna teje."

Mikor még nem volt tápszer és az anyatej is elfogyott akkor tejes teát adtak a babának...

2012. aug. 23. 23:26
 16/38 anonim ***** válasza:
85%
Vagy hígított tehéntejet..100 éve se volt mindenkinek teje.Akkor sem csak és kizárólag "tökéletes" nők éltek a világon!
2012. aug. 23. 23:31
 17/38 anonim ***** válasza:
55%
Tőlem is mindig megkérdezik, de minek? Nem értem, hisz a mi dolgunk! Persze a család az más, de mikor szinte idegen emberekkel találkozol, az azért már nekem is sok szokott lenni!
2012. aug. 23. 23:33
 18/38 anonim ***** válasza:
84%
Ha illetlenség ha nem, mégis mindenki ezt kérdezi. Most még felháborodsz rajta de rá fogsz jönni,hogy kezeld ezt a kérdést és mit válaszolj. Ahogy már előttem is írták ez csak rosszabb lesz...amikor jönnek a "forog már?...miért nem...bezzeg a Pistike még csak X hónapos de már....", "eszik már gyümölcsöt/zöldséget/tejet...? igen? miért ilyen korán? neeem? bezzeg a ..." és ez így fog menni szerintem életünk végéig...Ne foglalkozz vele...azokkal sem akik megkérdőjelezik a kitartásod úgy, hogy nem is ismernek...
2012. aug. 23. 23:39
 19/38 anonim ***** válasza:
60%

Ezen a kérdésen már én is sokszor elgondolkodtam. Tőlem is mindenki ezt kérdezi. És nem igaz, hogy nem lehet másról beszélni. Sokan azt sem tudják, hogy fiú-e vagy lány, hogy mi a neve stb, de mellem állapotáról nagyon jól informáltak, és ez engem rohadtul zavar. Egyrészt ez egy nagyon intim dolog, nem tartozik másra, másrészt utálom, amikor lesajnálva néznek, amikor mondom, hogy nem szopik.

Kedves 12-es szűk látókörű ősanyukának üzenem, hogy amiket leírt, nagyon jól hangzik, csak sajnos a valóságban nem így működik. A gyerekemet megetették a (bababarát) kórházban tápszerrel, cumisüvegből, mert pár grammal kisebb volt a súlya az átlagnál, innentől kezdve az istennek se volt hajlandó a mellemből enni. Állandóan mellre raktam, mindig ordított és csak kapkodta a fejét. Közben én is bőgtem. Fejtem éjjel-nappal, hogy ne apadjon el a tejem, és legalább cumisüvegből ehesse a tejemet, mégse tudtam soha 10-20 ml-nél többet fejni. Ez így ment pár hétig: naponta órákig tartó szenvedés pár csepp tejért, mire rájöttem, hogy nem éri meg ez a cirkusz, mert tiszta ideg vagyok tőle és ettől nincs energiám a babára. Így utólag azt mondom, hogy hagyni kellett volna a francba a fejést, és elfogadni, hogy a gyerekem "tápos" lesz, viszont az anyja nem lesz egy idegbeteg zombi :)

2012. aug. 24. 00:24
 20/38 anonim ***** válasza:
58%
Mert mindenki szereti fényezni magát, hát ha még közben másvalakit sz.rul is érint a téma, akkor az már dupla élvezet. Ez a tapasztalatom 2 kisgyerekkel, de nem csak a szoptatás / etetés, hanem minden egyéb kérdésben is. Kicsinyes, szánalmas alakok az ilyenek... Persze nekem is kellett még egy baba, hogy az önmarcangolás helyett inkább eligazítsam őket. Idővel hozzá lehet edződni ám. Az a fontos, hogy a baba és a mama is elégedett legyen és pont.
2012. aug. 24. 00:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!