Anyukák, honnan tudom hogy "jó" babám van vagy "rossz"?
Mindig ezt kérdezi mindenki,hogy milyen a babám? De honnan tudjam? Első baba,2 hónapos. Mi alapján lehet ezt megítélni?
Annyira hülye kérdés ez,a másik pedig mért az az első kérdésük hogy szopik-e? Az olyan fontos? Persze szopik,de nem értem ez mért olyan fontos sokaknak?
Ezek a kérdések azért fontosak, mert mást nagyon nem lehet egy kicsi babáról kérdezni.
Én utáltam, mert szerintem egy baba még nem lehet "jó" vagy "rossz", a szopik-e kérdés meg nálam mindig kiverte a biztosítékot, mert nagyon kevés tejem volt, istennek nem tudtam növelni, és ha kérdezték, na szopik-e, van-e tejed? én mindig annyira szégyelltem magam, hogy nem vagyok tejcsárda. És akkor még kedvesen vígasztaltak is, hogy nem baj, tápszeren is felnő, de sokat ne adjak mert lufi lesz a feje...hát kösz...
Nem lesz lufi a feje.Ezek az újabb fajta tápszerek már nem fújnak úgy,mint "anno",mert nincs,vagy kevesebb bennük valami összetevő.Állítólag ezek már annyira közel állnak az igazi anyatejhez,hogy minden bennük van.
Ez nyilván ordenáré nagy kamu,de ezt mondják az orvosok,védőnők.
(Amúgy tök igazságtalan a világ,hogy aki szeretné szoptatni a kisbabáját,a legjobbat szeretné adni,amit csak tud,annak nincs mit adni,aki meg a kukába dobja a gyerekét,meg "nem szoptatok,jó annak a tápszer is",nekik viszont van egy csomó. :( )
Tudom, hogy nem lesz lufi, de mégis sz.rul esett:( egyébként én is tápszeres baba voltam, idén töltöttem a 30at, és az átlaghoz képest kicsi a fejem:)
És igen, én is ezen gondolkoztam, hogy jóformán véresre fejtem a mellem, a baba szinte egész nap cicin volt, és már a kórházban ordított egész nap az éhségtől, mellettem a nő, aki 3 óránként lement cigizni, simán szoptatott...
Jó baba alatt azt értik a kérdezősködők, hogy nyugodt-e, eszik-e rendesen, alszik-e stb, a szoptatás pedig jó dolog, gondolom te is ezért csinálod.
Egyszerűen érdeklődnek irántatok, mit kellene kérdezniük szerinted?
Kicsit még dúlnak benned a hormonok szerintem :)
Jóindulatból kérdezik, szerintem inkánn becsüld meg.
Hibás a kérdés megfogalmazás. Mi az, hogy egy baba rossz? Ha sírósabb, nyűgösebb, annak oka van, nem szórakozásból csinálja. Nincs rossz baba, sőt rossz kisgyerek sincs, csak olyan akit a szülei rosszul neveltek.
Visszatérve a kérdésedre: nyugodtan kérdezz vissza, akkor is, ha ez illetlen dolog: szerinted? Mond el milyen, a sok okos meg agyaljon a diagnózison. Semmi közük hozzá, nem ők ringatják éjszakákon át, ha baja van.
Másik kérdés: Szopik? Ehhez sincs senkinek semmi köze. Mi van ha tápszert kap, akkor is ember lesz belőle, te meg nem leszel sem jobb, sem rosszabb anya. Én a helyedben annyit mondanék: Zsíros kenyeret kap, aztán, míg kapargatják az állukat, addig illanj el.
Szerintem ez egyfajta önigazolás: a más gyereke sem könnyebb eset, mint az övé. Másnak sem megy könnyebben, mint neki annak idején. Ne foglalkozz az ilyenekkel, ennél lesznek cifrább kérdések és beszólások is, vértezd fel magad, mert ha túl sokat agyalsz ezeken belekattansz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!