Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, honnan tudom hogy...

Anyukák, honnan tudom hogy "jó" babám van vagy "rossz"?

Figyelt kérdés

Mindig ezt kérdezi mindenki,hogy milyen a babám? De honnan tudjam? Első baba,2 hónapos. Mi alapján lehet ezt megítélni?

Annyira hülye kérdés ez,a másik pedig mért az az első kérdésük hogy szopik-e? Az olyan fontos? Persze szopik,de nem értem ez mért olyan fontos sokaknak?

2012. aug. 23. 16:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
47%

Szia! Nekem még nincs gyermekem de azt hiszem meg tudom válaszolni a kérdésed: Ugy tudod megítélni hogy jó babád van e hogy sokat sír-e éjjel? hasfájós -e? nem eszik rendesen, vagy éppen beteges stb. Tehát ha ezek megvannak akkor nem épp jó baba, ha minden rendbe akkor ezek a tünetek nincsenek akkor jó baba!

Azért kérdezik sokan hogy szopik-e, mert sajnos rengeteg nő nem képes szoptatni, nincs teje, vagy nem elegendő, és vennie kell tejet más kismamáktól... És igen fontos sok anyukának hogy tudjon szoptatni, mert állítólag csodás érzés... már akinek, nem mindenkinek! Na de ezt te jobban tudod:-)! Nagyon Jó egészséget nektek! Vigyázz a babádra! És olvass sokat, hogy ne érjen semmi váratlanul!! :-)

2012. aug. 23. 16:29
 2/24 anonim ***** válasza:
88%
Én erre mindig azt válaszoltam, hogy hát ő a legjobb. nem azért, mert minden apróságon annyira felkaptam volna a vizet vagy bármi, hanem egyrészt ebben a korban nem tudtam volna kimondani, hogy rossz,meg másnak ha az is lett volna se panaszkodom. Ma büszkeséggel és fülig érő szájjal mondom mindenkinek erre a kérdésre, hogy hála Istennek bűn rossz.
2012. aug. 23. 16:40
 3/24 anonim ***** válasza:
40%

Igazából az az én verzióm,hogy van rengeteg fontoskodó hülye,akik örökké idióta kérdésekkel bombázzák az embert.Jó baba e? Ha szereted,akkor hasfájósan is,meg szellemi fogyatékosan is jó baba lesz számodra.Ha viszont utálod,akkor makk egészségesen és tökéletes viselkedéssel is rossz gyerek lesz számodra.Szoktam hallgatni néha anyukákat: "jajj,olyan rossz ez a gyerek,egész éjszaka sír,hasfájós...",na az ilyen tuti nem szereti a gyerekét szerintem.A szoptatást meg azért kérdezik,mert ritkaság számba megy sajnos.Meg persze azért is esetleg,hogy a gyerekre tereljék a szót.Viszont ha kérdez,de látod rajta,hogy ku.vára nem érdekli a válasz,akkor csak járt a szája,hogy ne legyen csendben.Sok ilyen van.

:)

2012. aug. 23. 16:40
 4/24 anonim ***** válasza:
88%

ha nem tudod eldönteni, akkor jó baba! :-)

(nekem az 1.babám nagyon egyszerű eset volt, de ezt csak akkor tudtam meg, amikor megérkezett a 2. ő folyamatosan sírt, csak cicin volt csönd. az 1.gyerekemről ahogy meséltem barátainknak, közölték, hogy "az nem gyerek". aki alszik éjjel, nappal eszik, játszik, alszik vátogatva... "beetetős" gyereknek is cimkézték.)

2012. aug. 23. 16:42
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Te hogy érzed? általában azok mondják, hogy rossz a babájuk, akik nyűgnek érzik amikor fel kell kelni éjjelente, vagy le kell kötni a figyelmét. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem szeretik a gyereket. Én például az első gyerekemnél azt mondtam ,hogy jó baba. Úgy gondoltam ennél csak rosszabb lehet. És lett is: a másodikra már rosszabb baba volt: sokkal tovább tartott a hasfájás, később aludta át az éjszakát stb.

Amúgy én egyiket sem szoptattam, mert szinte semmi tejem nem volt. De én ezt nem éltem meg tragédiaként. Viszont nagyon utáltam ezt a kérdést, mert utána a "miért nem?" következett és rengeteg tanács a tej fokozására. Meg, hogy a tápszer milyen rossz dolog stb...

A tied szerintem jó baba. Ha "rossz" lenne nem kérdeznél ilyet! Majd a másodikra mondhatod, hogy rosszabb vagy jobb, mint az első volt. Egyébként a legjobb válasz szerintem: Nekem jó!

2012. aug. 23. 16:43
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

ja, de az teljesen igaz, hogy hülye kérdések ezek, egyrészt semmi köze, másrészt nem kell skatulyázni azt a gyereket.

később majd jön, hogy "mit tud már a 6 hós babád?"

férjem erre mindig azt mondta, hogy integrál, derivál.

2012. aug. 23. 16:43
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Erre a kérdésre a férjem mindig azt mondta, hogy igen, jó baba. "Működik" ahogy kell. Eszik, iszik, pisil, kakil, játszik. :)

A jó baba keveset sír, hamar átalussza az éjszakákat, ügyesen szopizik. De szerintem nincs olyan, hogy rossz baba. Mindenkinek a sajátja a legjobb baba. :)

2012. aug. 23. 16:44
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

igen, igazad van kérdező, ezeket akérdéseket én is megkaptam már...dehát ha azt mondom "rossz", mert mondjuk hasfájós akkor vagy elkezdenek sajnálni, hogy "jajjteszegényaszomszédnakisezvoltjajjazismennyitszenvedett" vagy nekem rossz, hogy "rossznak" nevezem az alig megszületett gyerekemet. Hát mitől lenne ő rossz????Mert sír ha éhes???:)

Szopik-e? ja , ugyanez. Szopik hát. És ha nem szopik, mert tápis, akkor gond van?? Neeeeem!!!

2012. aug. 23. 16:49
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen,jönnek majd a mesés történetek a 3 hónapos ülésekről és a 8 hónapos járásokról,el is felejtettem. :)

Meg kell hallgatni ha nem akarod megsérteni azzal,hogy elküldöd a retekbe és magadban ki kell röhögni.És mindig saját magához mérd,ez fontos.Persze nyilván nem mondtam újat,csak a közléskényszer nem hagy nyugodni. :)

2012. aug. 23. 16:54
 10/24 anonim ***** válasza:
72%

Dehát nem az volt a kérdés, hogy mit mondjon az embereknek!

Egyértelmű hogy az embereknek nem azt mondod hogy rossz, azoknak hazudni kell, a családon belül meg persze hogy elmondod mi a helyzet a picivel...de te magadba csak meg tudod ítélni hogy neked könnyű-e a gyermekkel vagy sem....

2012. aug. 23. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!