Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért veszélyes ha a baba...

Miért veszélyes ha a baba velünk alszik egy ágyban?

Figyelt kérdés

2012. jún. 11. 20:28
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
79%

Ez esetben a 16-osra:)

Veled sem akarok vitatkozni, csak rettentő szarul érint az az altatás dolog miatti csesztetés. Sajnos nem minden gyerek egyforma és nem mind alszik jól. Én spec 6 éves koromig nem aludtam át az éjszakát, és most is keveset alszok, még akkor is ha a gyerekeim hagynak. Sajnos mindkét lányom tőlem örökölte az alvókáját. Már csecsemőnek is viszonylag keveset aludtak. Nehezen lehetett őket elaltatni, sokszor keltek, és korán ébrednek. A kicsit van hogy 23 óras előtt nem tudom ágyba rakni. Próbáltunk már többféle rituálét esténként, változtattuk a fürdések időpontját, volt hogy kislámpával próbáltunk aludni, volt hogy teljes sötétben, volt hogy mind lefeküdtünk. pl. 1 hónapon keresztül minden áldott este az egész család ágyban volt 9 órakor, előtte fürdés, mese, aztán villanyoltás. Az én gyerekeim 11 óráig fentvoltak. A kicsi üvöltött hogy nem álmos, stb. Mindenki mondta hogy tartsunk ki, ne adjam fel. 1 hónapig bírtuk. Miután idegroncs lettem a 2 órás cirkusztól minden este, feladtuk, és elfogadtuk hogy ilyenek. Ha nem alszanak napközben akkor este 9-re elalszanak. Ha napközben alszanak akkor 11-ig fent vannak. Ők ilyenek. És én nem érzem emiatt szar anyának magam, legfeljebb fáradtnak. Én is örülnék ha sikerülne minden este 9-kor ágyba tenni őket, de annak sem látom értelmét, hogy utána 2 órát kínlódjanak mire elalszanak, mert az megy. Ha van valakinek épkézláb tanácsa mit lehetne kezdeni azon kívül hogy hagyjam ott és majd elalszik, szívesen fogadom, hátha van még amit nem próbáltunk.

De higyjétek el nem minden fekete vagy fehér. A szürke rengeteg árnyalata létezik, és nem kellene ennyire sarkítani.

2012. jún. 12. 13:23
 42/47 anonim ***** válasza:
66%
Ebben igazad van,lehet egy picit túl sarkosan fogalmaztam,nem akartalak megbántani...
2012. jún. 12. 13:30
 43/47 anonim ***** válasza:
71%
Nincs, gond, és bocs, hogy indulatosan reagáltam, csak ez az amire nagyon ugrok. Persze erről nem te tehetsz.
2012. jún. 12. 13:36
 44/47 alaszka ***** válasza:
71%
Engem is pontozgattak...na mindegy, tényleg nem kell összeveszni ezen lányok. Csak meg kell érteni, hogy minden gyerek más és más, és persze a napjaik sem egyformák. Csak én is utálom azokat a megjegyzéseket, amik érnek engem is hogy így el van rontva, meg úgy a baba, miért szopik még éjjel, miért nem alszik nappal többet és még sorolhatnám. Az én gyerekeim is olyanok, hogy este 10 előtt nem alszanak el, a nagy is és a kis 1 éves is, és az 1 éves is fent van már reggel 7-kor, aztán meg 1 órakor alszik el legközelebb kb. a 3-4. próbálkozásra, ha beteszem a kiságyba, akkor akármilyen álmos is, feláll, és veri a rácsot, 10 percig játszik fel-le ül, aztán megunja és elkezd nyafogni, majd ha nem reagálok, akkor elkezd ordítani, míg ezt meg nem unom, és kiveszem. Éjjel, ha nem altatom vissza cicivel, akkor hasra vágja magát, és az éjjel közepén elkezd lemenni az ágyról, ha a kiságyba teszem éjjel, szintén föláll a vak sötétben (baromi biztonságos) és úgy üvölt. És természetesen kiskorától a kiságyba szerettem volna tenni, de a kezdetben éjjelente 10 alkalommal is szopott éjjel, ami tudom hogy rossz szokás, de mégis mit kellett volna vele csinálnom, ha tátogott és nem kapott, akkor elkezdett ordítani, felverte az egész családot, és hiába próbáltam volt hogy fél órán át vígasztalni, sokadik próbálkozásra meguntuk, és nem kísérleteztem tovább, ilyen és kész. Én is szeretnék nyugodtabban aludni, de ez van. És írtad, hogy nincs rendszer a napjaiban, de van, de elég öntörvényű baba már most, és ha ma 1-kor alszik el délután, akkor holnap richtig nem 1-kor lesz álmos. Hiába akarom én ráerőltetni az alvást, ha ő nem akarja. Én is beszélgettem már olyan anyukával, aki odáig volt magától, hogy ő milyen ügyesen rászoktatta a gyereket az alvásra, stb. És ilyenkor azt hiszik ezek az anyukák, hogy a másik biztosan mindent rosszul csinál...
2012. jún. 12. 13:43
 45/47 anonim ***** válasza:
77%

alaszka!

Nem az én gyerekeimről beszélsz? Lehet hogy skizofrén vagyok és te vagy a másik énem?

Az én kissebbikem 2,5 éves. Van hogy hajnal 3-kor ő úgy dönt hogy kialudta magát, és elkezd lemászni az ágyról, hogy ő megy játszani. Sőőőt! Ébresztgeti a nagyot, hogy "Eszteer! Ébresztő, gyere táncolni!" Engem meg az agybaj kerülget. Ilyenkor csak cicin alszik vissza, és csak ha elég gyrs vagyok. :)

Mondjuk én 1,5 éves korában visszamentem dolgozni. Onnantól még rosszabb lett a helyzet, mert folyton velem akarnak lenni. Inkább nem alszanak, csak együtt legyünk.

2012. jún. 12. 13:50
 46/47 A kérdező kommentje:

Huh, itt aztán zajlottak az események...:)

Azért tettem fel a kérdést, mert velem alszik a pici, és így én is tudok kicsit pihenni. Lerakom a kiságyba, és nem telik bele 10 p fentvan. Így már zombi lennék az biztos. Most este 9-10 körül alszunk el, 2kor kel kb. először, aztán 4-5 körül, aztán vagy visszaalszik, vagy kicsit fentvan, és visszaalszik, ma pl. 8kor keltünk. Nem akartam én sem, hogy mellettem aludjon, hisz a légzésfigyelő a kiságyában van, egyértelműen nyugodtabb lennék ha ott lenne. De ha én feszült lennék és nem tudnék pihenni, akkor az mennyivel lenne jobb a babának? Lehet még a tejem is apadna.. Figyelek rá éjjel, nem tudok amúgy sem mélyen aludni, minden szusszanására fent vagyok. Most lesz 4 hetes a babám.

2012. jún. 12. 15:58
 47/47 alaszka ***** válasza:
45-ös! "Örülök" hogy vannak sorstársaim. :) Most tényleg mit lehetne ilyenkor csinálni, ha a kiságyban ébredne fel, és indulna a rácson át? Én is szeretném, ha ott aludna, de már annak is örülök, hogy alszik valahol. És mi is így kezdtük, ahogy a kérdező, aztán jött az a variáció, hogy a kiságy rács lekerült, hozzá a mi ágyunkhoz...hátha...de így sem marad ott...És lehet hogy lustaság, de én éjjelente 10 alkalommal képtelen vagyok ide-oda rakosgatni, mert annyiszor biztos felébredt régen, de mostanában is 3-4x. Kérdezőnek azt tanácsolnám, hogy úgy aludjanak, ahogyan tudnak és ahogyan biztonságosnak érzi.
2012. jún. 12. 22:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!