Ez esetben a 16-osra:)
Veled sem akarok vitatkozni, csak rettentő szarul érint az az altatás dolog miatti csesztetés. Sajnos nem minden gyerek egyforma és nem mind alszik jól. Én spec 6 éves koromig nem aludtam át az éjszakát, és most is keveset alszok, még akkor is ha a gyerekeim hagynak. Sajnos mindkét lányom tőlem örökölte az alvókáját. Már csecsemőnek is viszonylag keveset aludtak. Nehezen lehetett őket elaltatni, sokszor keltek, és korán ébrednek. A kicsit van hogy 23 óras előtt nem tudom ágyba rakni. Próbáltunk már többféle rituálét esténként, változtattuk a fürdések időpontját, volt hogy kislámpával próbáltunk aludni, volt hogy teljes sötétben, volt hogy mind lefeküdtünk. pl. 1 hónapon keresztül minden áldott este az egész család ágyban volt 9 órakor, előtte fürdés, mese, aztán villanyoltás. Az én gyerekeim 11 óráig fentvoltak. A kicsi üvöltött hogy nem álmos, stb. Mindenki mondta hogy tartsunk ki, ne adjam fel. 1 hónapig bírtuk. Miután idegroncs lettem a 2 órás cirkusztól minden este, feladtuk, és elfogadtuk hogy ilyenek. Ha nem alszanak napközben akkor este 9-re elalszanak. Ha napközben alszanak akkor 11-ig fent vannak. Ők ilyenek. És én nem érzem emiatt szar anyának magam, legfeljebb fáradtnak. Én is örülnék ha sikerülne minden este 9-kor ágyba tenni őket, de annak sem látom értelmét, hogy utána 2 órát kínlódjanak mire elalszanak, mert az megy. Ha van valakinek épkézláb tanácsa mit lehetne kezdeni azon kívül hogy hagyjam ott és majd elalszik, szívesen fogadom, hátha van még amit nem próbáltunk.
De higyjétek el nem minden fekete vagy fehér. A szürke rengeteg árnyalata létezik, és nem kellene ennyire sarkítani.

alaszka!
Nem az én gyerekeimről beszélsz? Lehet hogy skizofrén vagyok és te vagy a másik énem?
Az én kissebbikem 2,5 éves. Van hogy hajnal 3-kor ő úgy dönt hogy kialudta magát, és elkezd lemászni az ágyról, hogy ő megy játszani. Sőőőt! Ébresztgeti a nagyot, hogy "Eszteer! Ébresztő, gyere táncolni!" Engem meg az agybaj kerülget. Ilyenkor csak cicin alszik vissza, és csak ha elég gyrs vagyok. :)
Mondjuk én 1,5 éves korában visszamentem dolgozni. Onnantól még rosszabb lett a helyzet, mert folyton velem akarnak lenni. Inkább nem alszanak, csak együtt legyünk.
Huh, itt aztán zajlottak az események...:)
Azért tettem fel a kérdést, mert velem alszik a pici, és így én is tudok kicsit pihenni. Lerakom a kiságyba, és nem telik bele 10 p fentvan. Így már zombi lennék az biztos. Most este 9-10 körül alszunk el, 2kor kel kb. először, aztán 4-5 körül, aztán vagy visszaalszik, vagy kicsit fentvan, és visszaalszik, ma pl. 8kor keltünk. Nem akartam én sem, hogy mellettem aludjon, hisz a légzésfigyelő a kiságyában van, egyértelműen nyugodtabb lennék ha ott lenne. De ha én feszült lennék és nem tudnék pihenni, akkor az mennyivel lenne jobb a babának? Lehet még a tejem is apadna.. Figyelek rá éjjel, nem tudok amúgy sem mélyen aludni, minden szusszanására fent vagyok. Most lesz 4 hetes a babám.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!