Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős kortól nem annyira...

Mennyi idős kortól nem annyira veszélyes ha egy baba elkapja a bárányhímlőt?

Figyelt kérdés
Ilyenkor egyébként ha az anyuka nem volt még b.hímlős elkapja ő is?
2012. jan. 30. 14:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nincsen. Minde gyermek mind felnött számára nagyon veszélyes lehet. maga a himlöt egy kisebb gyerek kb 3 év alatti jobban átvészeli de rengeteg a mellékhatása és azok nagy kárt tudnak okozni, söt késöbb is elöjöhet övsömör vagy más probléma.

felnöttkorban már nem csak a szövödmények veszélyesek hanem maga a himlö is óriási lázat okozhat, ami teljesen legyengíti a felnöttett.

minden ember elkaphatja aki még nem volt.

de a bárányhimlö úgy is levonulhat hogy semmi de semmit nem okoz, néhány halvány kiütés és észre sem venni. vagy is kérdés biztos nem volt-e az anya bárányhimlös?

2012. jan. 30. 14:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Az anyának nagyon veszélyes.

Ha még nem voltál b.himlős, oltasd be magad! (És adj hálát, hogy nem terhesen kaptad el!)

Két-háro hónapos kortól már nem olyan vészes. Bizonyos szempontból ez jobb, mintha egy-két évesen kapja el, amikor össze-vissza vakarja magát, és nem lehet neki megmagyarázni, hogy nem szabad...

2012. jan. 30. 14:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Minél kisebb a gyerek annál jobb ha elkapja,nem arra gondolok,hogy pár hetes korába,de egy 1-3 év közöttinek nehezen magyarázod meg hogy csúnya hegek maradnak a helyén,ami egy életen keresztűl kísérni fogja.Én 17 éves voltam mikor lekaptam a bárányhimlőt az 5 éves öcsémtől,neki voét max.10 pöttye,nekem meg nyelvem fogínyem,hátam,nyakam,egyszóval rengeteg volt rajtam.Ő köszönte szépen kis hőemelkedéssel pár napig elvot és két hét múlva már kinnt volt pajtásaival játtszani.Én 39 fokos lázzal kb 3 napig fetrengtem és még 2 hétig ki sem mertem tenni a lábamat a házból,utána meg azért nem 1 hétig mert késöre estek le a pörkök.

Mindenki elkapja a vírust aki még nem esett át rajta.Az én példámmal csak azt akartam mutatni,hogy kevesebb kórkülömbséggel is sulyosabban zajlik le a betegség.

2012. jan. 30. 14:56
 4/4 sumergo ***** válasza:
Pont ma beszéltem erről a védőnővel, neki volt olyan "babája", aki 1 hetesen!! lett bárányhimlős. Nagyon könnyen, gyorsan átvészelte, segített neki az anyatej. Úgyhogy elvileg minél előbb, annál jobb. Én sem voltam még, megbeszéltük, hogy jobb, ha beoltatom magam.
2012. jan. 30. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!