Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért veszélyes ha a baba...

Miért veszélyes ha a baba velünk alszik egy ágyban?

Figyelt kérdés

2012. jún. 11. 20:28
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
52%
Mert megnyomhatjátok, vagy rakerül a takaró!!! Sose tudhatod mikor kerülsz mély álomba!!!
2012. jún. 11. 20:35
 2/47 Kerria ***** válasza:
56%

Így van, sajnos a takaró, a párna, és az ágyban fekvők mind veszélyt jelenthetnek, mert:

- ráfekhettek

- betakarhatjátok (nehezebben vesz majd levegőt)

- túlmelegedhet (pláne ha testi kapcsolatban vagytok, akkor simán lehet 26-30 fok is a babának)

ezek a tényezők meg nagyban elősegítik a bölcsőhalált!

2012. jún. 11. 20:41
 3/47 anonim ***** válasza:
59%
2012. jún. 11. 20:43
 4/47 anonim ***** válasza:
31%
A bölcsőhalállal pont ellentétes az összefüggés. Sokkal több baba hal meg külön szobában...
2012. jún. 11. 20:43
 5/47 anonim ***** válasza:
44%

4. válaszoló, sajnos nincs igazad :(

az együtt alvás megnöveli a bölcsőhalál veszélyét a statisztikák szerint, az oxigénre gondolnak mint ok

2012. jún. 11. 20:57
 6/47 anonim ***** válasza:
86%

Ha van néhány óvintézkedés, akkor gyakorlatilag semmivel nem biztonságosabb/veszélyesebb, mint ha külön aludna a baba.

Pl. ne legyenek nagy, nehéz takarók az ágyban; csak annyi párna legyen, amennyi szükséges; ne tudjon legurulni az ágyról a baba (legyen védőrács vagy a falnál legyen az ágy).

De szerintem a legjobb, ha a kiságy egyik oldala le van szerelve, és úgy van az ágyhoz tolva.

2012. jún. 11. 21:02
 7/47 anonim ***** válasza:
49%
Kedves 4., a SIDS esetek 50%-a együttalváskor történik.
2012. jún. 11. 21:03
 8/47 anonim ***** válasza:
67%

Ráfeküdhetsz,megnyomhatod,összemelegedhettek,leeshet az ágyról,besüppedhet az ágyba emiatt megfulladhat.

A saját kiságyában,légzésfigyelő mellett viszont nem lehet baja!!!

(pontozzatok csak lefele,lesz@rom)

2012. jún. 11. 21:44
 9/47 anonim ***** válasza:
60%
8-as válaszolóval tökéletesen egyetértek! Saját kiságy, és légzésfigyelő. Vagy ha már együttalvás, akkor a nagyágy mellé tolt kiságy. Írom ezt úgy, hogy a lányomnak életét mentette a légzésfigyelő, 3-szor állt meg a légzése pár hetes korában.
2012. jún. 11. 22:02
 10/47 anonim ***** válasza:
51%

Ja itt most le lesz pontozva minden szívtelen sz-ranya, aki nem alszik együtt a kicsivel.

Én egyszerűen nem mertem... mert tudom magamról, hogy mennyire mélyen alszom, nem akartam, hogy bármi baja essen, ahogy írták előttem, takaró, párna, én magam.

2012. jún. 11. 22:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!