Mennyire lehet veszélyes, ha újszülött baba mellett négy macska és egy nagy kutya is van a házban?
Kinti-benti állat az összes.
Mielőtt leugatnátok, nem rólunk van szó. A sógornőméknél megy így, és sajnálom szegény pici lányt, de nem tudom, mit mondhatnék, konkrétan MIÉRT?! (Na nem nekik, nekik nem mondok semmit, hanem mondjuk a férjemnek, ha erről vitatkozunk.)
Elég veszélyes lehet.
Ők egy falkának érzik magukat, és ha az egyik megvadul, megkarmolja a kicsit, vagy a kutya rámordul, csúnyán néz a picire, a többi is egyszerre nekieshet.
Rossz rágondolni is, biztos, hogy végzetes lenne.
Nem tudom, te mit feltételezel a válaszolókról, de hogy alapból úgy fogalmazol, le fognak ugatni, nem túl kedves. Ezzel az erővel te is ugatsz a sógornőd háta mögött? Miért nem velük beszélsz erről? Ezek szerint megvan a véleményed róluk.
Nyilván, hogy veszélyes, a macskák is, a kutya is, ha nincs letisztázva, ki is a falkavezér és hol a helye a családban. A higiénia megint más kérdés, hiszen sok cigánygyerek is ilyen környezetben nevelkedik, ahol legfeljebb évente egyszer ha kiganézzák a házat, pont ezért úgy megedzőik az immunrendszere, hogy megeheti a macskaszart is, akkor sem lesz semmi baja. Ebbe nem lehet beleszólni úgy, hogy ne legyen sértődés, de mondjuk elrettentő példát simán fel lehet hozni, hátha az hat. Ugye mind a macskák, mind a kutyák olyan kórokozókat is szétszórhatnak a lakásban, földön, szőnyegen, ahol pár hónap múlva jobb esetben a kislány kúszni-mászni fog, hogyha nincs szerencséje, akár meg is vakulhat, vagy egy olyan durva allergiát összeszedhet, amivel élete végéig küszködni fog.
szerintem higéniai szempontból sem előnyös.
Én nem tudnám elképzelni, h egy kutya v egy macska mászkáljon a babám körül, pedig imádom az állatokat...!
Az én védőnőm első kérdése az volt, h volt/ van e macska a háznál? Szóval nem tudom egy ilyen körülményre mit szólna, mennyire tartaná megfelelőnek.
Hiába takarít valaki minden nap, egy baba 100%- os steril környezetet igényel ennyi állat mellett kizárt, h meg tudja tartani a tisztaságot... és az állatok szőre hullik, amit a kicsi belélegezhet.
A többiről nem is beszélve.
Szóval nekem az ilyen sosem áll össze, mikor valaki a kisbabáját összeereszti valamilyen állattal. Később persze más, ha a baba már nagyobb, suliba jár, elég erős már az immunrendszere... de kisgyerek mellé nagyon gáznak tartom a háziállatot... főleg ennyit!
Nem tudom, nekem ez a véleményem. Nem lesz a széltől is óvva a gyerek, de azért nem dzsuvába kell szülessen.
Persze az nagyon jó szöveg, h attól erősödik az immunrendszere, ha kap egy kis koszt... igen... mikor túl van az újszülött időszakon és már nagyobb, akkor biztos. Én azért továbbra is megmaradok a napi takarításnál és odafigyelek arra, h mosogatás után minimum mossak kezet, úgy fogjam meg, ill. bárki más, aki eljön hozzá, alap, h mosson kezet. Vagy lemosni a babakocsiját fullosan, mert némelyik szülő olyan okádék koszos babakocsiban tolja a gyerekét, h csak lesek, h van szíve egy olyanba belefektetni a babáját. Szerintem ez nem nagy dolog. Lehet én tévedek... bár nekem a környezetemben mindenki ilyen.
Nem lesz baja a babának ne aggódjatok! Faluhelyen egy vagon állat között nőttek fel a gyerekek, és sokkal jobb volt az immunrendszerük, mint a mostani gyerekeké.
Jól nevelt kutyák között nem esik bántódása a gyereknek. Pontosan azért, mert a kutya falkában gondolkodik. A hierarchiára kell figyelni, de aki ért a kutyákhoz, sima ügy.
Az első pár hétben kell jobban figyelni a higiénára, természetes, hogy állatos kézzel nem nyúlunk a babához és a szobájába sem engedjük be az állatot. Mire mászni a fog a kicsi, már nem lesz probléma. Rendszeres féreghajtás kell az állatoknak.
Én nem aggódnék, én is kutyával nőttem fel:)
"egy baba 100%- os steril környezetet igényel"
húha, ti bezárkóztok és maszkban, steril szobában éltek és senkit nem engedtek be magatokhoz? domesztosszal a kezedben randalírozol otthon egész nap?
ne haragudj de ezen jót mosolyogtam, nem gondolod, hogy túlzás? egyébként meg lehetetlen steril környezetet teremteni, de nem is igényli a baba :)
nekünk is vannak állataink, semmi gond nem volt belőle, kint maradtak. mikor nagyobb lett a fiam akkor meg nyugodtan nyúzhatta őket a kertben, utána meg megmostuk a kezét-arcát.
amúgy meg szerintem nem kell foglalkozni mások dolgával, nyilván a sógornődék tisztában vannak a dolgokkal és majd úgy intézik, hogy a babának is és az állatoknak is jó legyen :) nem hiszem, hogy ezért neked a férjeddel vitáznod kéne, én soha nem szólnék bele a sógoromék életébe, főelg nem veszekednék emiatt a férjemmel :)
Mondjuk az igaz, hogy vidéken sok az állat, de azok nem is laknak bent a lakásban.
Valószínűleg nem hallottatok még a legújabb amerikai őrületről, ahol feltalálták a kosz tablettát! Mert a sok elkényeztetett kölyök ugye steril környezetben él, ahol a bejárónő még a cipő talpát is hipózza minden nap, így a gyerekek kicsit betegesek lettek, ezért "feltalálták", koszt kell enni, bedugták egy kapszulába és most mindenki boldog.
félre ne érts, teljesen egyetértek a véleményeddel, mint írtam mi is kitettük az állatokat, én is így tartom helyesnek és a baba körül legyen tisztaság :)
csak ez a 100% steril környezet volt nekem vicces mert hogy olyan nincs :)
ne haragudj, nem kötekedni akartam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!