Érdemes mei tai-t venni? Az nem károsítja, mint a kenguru? A babák szeretik?
A hordozásnál a lényeg h a baba un. békapózban van, tehát a combja vízszintes, térdben hajlítva és a combja alatt van megtámasztva. Ez egészséges a csípőjének, és kényelmes is nekik. Van olyan kenguru, ami tudja ezt (a manducát pl már kevésbé hívnám mei-tainak mint inkább kengurunak, de szuper, csak eszeveszett drága, de állítólag megéri-főleg aki sokat hordozná a babáját)
Egy ilyen hordozóba akkor lehet tenni, ha már tartja a fejét. Újszülöttet, pár hetes-hónapos babát inkább kendőben lehet hordozni.
A kenguru sem "károsítja", ha nem tölti a gyerek az egész napot abban.
Nekünk olyan kengurunk van amit újszülött kortól lehet használni, a babám imádja, és nekem is sokkal egyszerűbb két csatot becsatolni, mint kötözgetni, ráadásul én nem is nagyon bízom ebben a megkötős módszerben, mindig félnék, hogy egyszer kioldódik és kiesik a baba. Na az már sokkal jobban "károsítaná"....
Igen, a mei tai jó. :) Ahogy előttem írták: a térdhajlattól térdhajlatig való megtámasztás a lényeg, és ezt a mei tai tudja biztosítani, míg a legtöbb kenguru nem. A babák általában szeretik, de érdemes lenne vásárlás előtt kipróbálni néhányat.
Reagálnék az utolsó válaszoló kommentjére:
"A kenguru sem "károsítja", ha nem tölti a gyerek az egész napot abban. "
Sok baba pedig az első pár hónapban szinte egész nap testközelben lenne. Tehát egy kenguruval ez biztos nem lenne megoldható...
"nekem is sokkal egyszerűbb két csatot becsatolni, mint kötözgetni"
Aki nem akar kötözgetni, annak ott csatos hordozó (kinézetre hasonlít a kenguruhoz, csak éppen biztosítja terpesztartást).
"ráadásul én nem is nagyon bízom ebben a megkötős módszerben, mindig félnék, hogy egyszer kioldódik és kiesik a baba"
Ezért kell tanfolyamra menni a kendővel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!