Mikor használhatjuk a kengurut?
Most vagyunk egy hónaposak, és a kérdésem az, mint fent már írtam is, h mikortól alkalmazhatjuk a kengurut? Nem szeretném a gerincét túl nagy nyomásnak kitenni és ezért nem akarom,h idejekorán beletegyem. Sokan nem is ajánlják, de én jónak tartom a testközelség miatt is.
Köszi a válaszokat előre is!
Ha a testközelség akkor kendő(sima kötős) és abba már most keresztezett kötéssel hordozhatod a babát.
Tapasztalatból mondom a kendő sokkal kényelmesebb neked is és a babának is. A fiammal kenguruztunk, és sokáig a beletörődés miatt hagyta abba a bömbölést:( A csajosomat 2hónaposan kendőben vittem(akkora szereztem be), és nagyon jól elvolt a pici a kendőben, a kötött csípőn is segített a helyes terpesz miatt. Kenguruban ez nem lett volna meg.
A kendőtől féltem, mintha ördögtől való lenne, aztán használni kezdtem, és bárki is találta ki anno nagyon hasznos.
Testközelség miatt inkább kendő vagy meitai, ezekben teljesen hozzád ér a baba.
Kenguruban nem lesz hozzád közel a baba, hiszen olyan mintha egy hátizsákba raknád a gyereket, majd felvennéd. És még kényelmetlen is baromira. És a csípőjének sem jó + gerincének sem.
Bocs, nem ez volt a kérdésed, de muszáj volt ezt leírnom.
Leginkább semmikor.
A kenguru rossz a baba gerincének, a csípőjének, és a mama hátának is. Ha hordozni szeretnél, az nagyon jó, de inkább szerezz be egy kendőt vagy egy mei tai-t! Ha akarsz élő példát is: engem csak kenguruban hordoztak, méghozzá nagyon sokáig: egy gerincsérv és csigolyaelcsúszás, gerincferdülés lett az eredménye, ami már kiskorom óta tart... Ha jót akarsz a babának, hanyagolod a kengurut!
Én még, ha nem akarsz kötögetni, akkor a csatos hordozót javaslom. (pl manduca) Ebben is megvan az M tartása a lábaknak, jó a gerincének is, kényelmes a mamának és 20 kg-ig jó! Konkrétan nekem manducám van, ennek van újszülött szűkítője is, nagyon praktikus.
A hagyományos kengurut semmiképpen nem javasolnám, nagyon nagyon rossz a kiképzésük, károsítják a baba gerincét, csípőjét, heréit (ha fiú)
Nem is értem, hogy lehet forgalomba engedni ezeket.
Az első időszakra viszont tényleg nagyon jó a kendő (a a rugalmast könnyebb megkötni), lehet benne fekve is hordozni a babót.
Nem csak "hátizsák" kenguruk léteznek, vannak olyanok, amiket újszülöttkortól lehet használni.
Nekünk Chicco go baby van, amíg nem tartja a fejét addig befele fordítva lehet hordozni, később lehajtva a tetejét kifele is lehet fordítani a babát. Befele fordítva terpeszben van a lába, kifele még nem próbáltam. Ebben maximálisan megvan a testközelség is. Imádja a babám, és én is szeretem, kényelmes és nagyon egyszerű használni, nem kell kötözgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!