Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor használhatjuk a kengurut?

Mikor használhatjuk a kengurut?

Figyelt kérdés

Most vagyunk egy hónaposak, és a kérdésem az, mint fent már írtam is, h mikortól alkalmazhatjuk a kengurut? Nem szeretném a gerincét túl nagy nyomásnak kitenni és ezért nem akarom,h idejekorán beletegyem. Sokan nem is ajánlják, de én jónak tartom a testközelség miatt is.

Köszi a válaszokat előre is!

2012. máj. 7. 11:19
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Ha a testközelség akkor kendő(sima kötős) és abba már most keresztezett kötéssel hordozhatod a babát.

Tapasztalatból mondom a kendő sokkal kényelmesebb neked is és a babának is. A fiammal kenguruztunk, és sokáig a beletörődés miatt hagyta abba a bömbölést:( A csajosomat 2hónaposan kendőben vittem(akkora szereztem be), és nagyon jól elvolt a pici a kendőben, a kötött csípőn is segített a helyes terpesz miatt. Kenguruban ez nem lett volna meg.

A kendőtől féltem, mintha ördögtől való lenne, aztán használni kezdtem, és bárki is találta ki anno nagyon hasznos.

2012. máj. 7. 11:35
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

Testközelség miatt inkább kendő vagy meitai, ezekben teljesen hozzád ér a baba.

Kenguruban nem lesz hozzád közel a baba, hiszen olyan mintha egy hátizsákba raknád a gyereket, majd felvennéd. És még kényelmetlen is baromira. És a csípőjének sem jó + gerincének sem.

Bocs, nem ez volt a kérdésed, de muszáj volt ezt leírnom.

2012. máj. 7. 11:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha kenguru akkor kb amikor teljesen stabilan tartja magát a kezedben.
2012. máj. 7. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:
59%

Leginkább semmikor.

[link]

A kenguru rossz a baba gerincének, a csípőjének, és a mama hátának is. Ha hordozni szeretnél, az nagyon jó, de inkább szerezz be egy kendőt vagy egy mei tai-t! Ha akarsz élő példát is: engem csak kenguruban hordoztak, méghozzá nagyon sokáig: egy gerincsérv és csigolyaelcsúszás, gerincferdülés lett az eredménye, ami már kiskorom óta tart... Ha jót akarsz a babának, hanyagolod a kengurut!

2012. máj. 7. 11:42
 5/8 anonim ***** válasza:
73%
Én is azt mondom, hogy leginkább soha. Kendőt ajánlom ilyen picinek, majd 3 hónapos kortól a mei-tai-t is használhatjátok, ha az szimpatikusabb neked (valamivel egyszerűbb a használata, bár aki rendszeresen kendőzik, azzal is ugyanolyan jól boldogul. Meg kell tanulni rendesen kötni, az igaz, de ha megtanulod, akkor semmivel sem nehezebb, mint egy kengurut fölvenni, viszont nagyon sokféle hordozási lehetőséget nyújt.
2012. máj. 7. 12:12
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

Én még, ha nem akarsz kötögetni, akkor a csatos hordozót javaslom. (pl manduca) Ebben is megvan az M tartása a lábaknak, jó a gerincének is, kényelmes a mamának és 20 kg-ig jó! Konkrétan nekem manducám van, ennek van újszülött szűkítője is, nagyon praktikus.

A hagyományos kengurut semmiképpen nem javasolnám, nagyon nagyon rossz a kiképzésük, károsítják a baba gerincét, csípőjét, heréit (ha fiú)

Nem is értem, hogy lehet forgalomba engedni ezeket.

Az első időszakra viszont tényleg nagyon jó a kendő (a a rugalmast könnyebb megkötni), lehet benne fekve is hordozni a babót.

2012. máj. 7. 12:37
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem csak "hátizsák" kenguruk léteznek, vannak olyanok, amiket újszülöttkortól lehet használni.

Nekünk Chicco go baby van, amíg nem tartja a fejét addig befele fordítva lehet hordozni, később lehajtva a tetejét kifele is lehet fordítani a babát. Befele fordítva terpeszben van a lába, kifele még nem próbáltam. Ebben maximálisan megvan a testközelség is. Imádja a babám, és én is szeretem, kényelmes és nagyon egyszerű használni, nem kell kötözgetni.

2012. máj. 7. 23:50
 8/8 anonim ***** válasza:
73%
Csak pontosan a kifelé hordozás tesz nagyon rosszat a babának. Kérdezz meg erről nyugodtan gyerek ortopédust. Én semmiképpen nem hordoznám így. Ha a hátamon van, akkor is kilát, ha pedig elfáradt, akkor van hová bújni.
2012. máj. 8. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!