//www.google.hu/imgres? Q=hauck+kenguru&um=1&hl=hu&sa=N&biw=800&bih=505&tbm=isch&tbn id=DW Nekünk ilyen kengurunk van ez rossz tartást bíztosit a babának?
Nem adott ki képet, linkeld újra légyszi, de ha valóban KENGURUtok van, azt kép nélkül is el lehet mondani, hogy SEMMIKÉPPEN nem jó, mert nem támasztja alá a gyermek lábát, nincs meg az egészséges terpesztartás (békapóz, ki hogy mondja:), hanem a kenguruban lóg a lába minden alátámasztás nélkül, a csípőfejlődésre ez nagyon hátrányos!!!
Akkor jó a hordozó, ha térdtől térdig alátámasztja a baba lábait, így megvan a békapóz, pl.
Ez csak az első oldal amit kidobott a kereső, és máris leírja szépen, olvass utána, ne nekem higyj :))
szerintem igen,bár még nem próbáltam.(babának tuti jó benne a tartás,csak a kényelem miatt gondoltam)
nekünk ergo baby van,és írtó kényelmes,ha beírod teszveszen,h ergo,kidob most egyet jó áron.(annyiért,mint a liliputi.én is ettől az eladótól vettem.)
Ha kenguru, akkor biztos, hogy nem jó. Ahogy előttem is írták: akkor jó a hordozó, ha terpeszben van a baba, és térdhajlatól térdhajlatig meg van támasztva, és a háta nincs kimerevítve.
Amit linkeltél, az jó, nekünk is Liliputi van, kényelmes is. De nem mindegy, hogy mekkora a baba. Újszülöttet nem lehet még csatos hordozóba rakni, csak kb. 3 hónapos kortól használható. Ha epdig elérte a 7-8 kilót, akkor jobb, ha háton hordozol, mert sokkal kényelmesebb úgy, és egészségtelen neked is elől hordozni nagy babát.
Ha újszülött akkor kendő vagy ha attól idegenkedsz, akkor karikás kendő:). Ezekkel érhető el az optimális testtartás(köldökmagasságba felhúzott térdek, gömbölyű gerinc, térdhajlattól hajlatig alátámasztva): [link]
A mt és a csatos hordozók ezt nem teszik lehetővé, mivel fix a terpeszük(a szűkítőben pedig szinte ugyanúgy ül, ahogy a kenguruban és a hátát is kiegyenesíti, rád lapítja a babát). A karikás kendőt is lehet elöl hordozásra használni, így(fontos a sávonkénti meghúzás):
http://www.youtube.com/watch?v=IdnMh0DHnQo&list=UU8QZFJZ0RLV..
Annyival azért kiegészíteném a 8. választ, hogy a mei tai-t lehet úgy használni újszülött kortól, hogy a baba lába fel van rakva békapózba, a hordozón belül, így:
http://www.youtube.com/watch?v=56WRn_lyhlg
De a legjobb a kendő. A karikás kendőt én személy szerint nem ajánlanám, mert egy idő után kényelmetlen, mert félvállon lehet csak hordozni vele. Az inkább csak arra jó, hogy a postáért leszaladjon vele az ember, vagy levigye a szemetet, de hosszabb sétára nem ajánlanám.
Írta a kérdező, hogy csak rövid távon hordozna:), azon kívül újszülöttet nem csak csípőn, hanem elöl is lehet benne hordozni, amikoris kis súlynál elhanyagolható a félvállas terhelés.
A belülre kötött lábakat pedig nem ajánlom, mivel a baba talpa így olyan ingereket kap, amik feleslegesen tónusban tartják az izomzatát, ami nem kedvez sem az izomzat, sem a csontok fejlődésének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!