újszülött babának szerintetek ez a kenguru jó lenne? (vagy esetleg, melyiket ajánlanátok? )
Én egyáltalán nem kegurut, inkább hordozókendőt vagy meitait javasolnék. A kenguru ugyanis természetellenes pózban tartja a baba gerincét és a csípőjét is, ami gerincproblémákat, csípő-fejlődési rendellenességeket, kisfiúknál pedig here-problémákat is okozhat.
Pár ezer forinttal drágábbért már lehet jó minőségű szövött vagy rugalmas kendőt venni:
Liliputi rugalmas kb 8000 ft www.liliputi.hu
Amazonas Lollipop hordozókendő a függőágybolt honlapján
de teszveszen már akár féláron lehet venni. előre magadra tudod közni, az első pár alkalom után akár pár mp alatt, ráadásul így egy réteg ruhát is spórolsz a babán ;´)
Csatlakozom az előttem szólóhoz, ne vegyél kengurut!
Én is hoztam egy linket: [link]
Cybex kenguruk szerintem nagyon jók, nekünk is olyan van.
Viszont sajna elég drága, de szerintem megéri, ha sokszor használod.
Nagyon kényelmes, praktikus, rengeteg pozícióban tudod használni és sokáig is használható!
Ne vagyél kengurut! Nem tudja benne a kicsid az optimálius pozíciót felvenni(terpeszben köldökig felhúzott térdek- gömbölyű gerinc...). Egylink erről a testhelyzetről:
Egy jó cikk az újszülöttek hordozásáról:
Nyáron mindenben melegetek lesz:), viszont ha kenguru- kötésben kötöd maadra a babát, csak egy réteg kendő lesz rajtatok:). Video erről a kötésmódról:
http://www.youtube.com/watch?v=rfuoWaK9I7Q
Ezt valószínűleg a már meglévő kendőddel(milyen kendőd van?) is tudod kötni,nem kell mást vásárolni:), esetleg gondolkodj el egy karikás kendőn, amit elöl hordozásra is tudsz használni újszülöttel, így:
Első vagyok. A rugalmas kendőkkel (bár closeval még nem találkoztam) az a baj, hogy 3 rétegű kötés kell, ami önmagában melegít.
ha a szövött kendő alá pelenkán kívül nyáron nem adsz semmit, az is egy megoldás lehet :) na meg egy textilpelus a pocitok közé, hogy a nedvességet elnyelje :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!