Mikortól lehet pici babát kenguru-ban hordani? (kisfiú)
Lehetőleg soha. Hogy miért?
Mert:
-a kenguruban nincs biztosítva az ortopédiailag megfelelő terpesz, az ún. békalábtartás, hanem a lábai lógnak egymás mellett, ez a csípőnek nem tesz jót
-nincs megtámasztva az egész feneke, hanem a lába között tartja e gy kis anyag, így az egész testsúlya arra az egy pontra terhelődik, ez nem jó a gerincnek
-a kenguru kiegyenesíti a baba gerincét, holott, annak hordozás közben a természetes C alakot kéne felvennie
-a hordozó személynek is kényelmetlen, mert csak elől lehet benne hordozni (7 kilótól háton ajánlott hordozni, mert elől hordozni egy ekkora babát nagyon megterhelő, ugyanis az ember háton hordozásra termett), és a baba nincs elég magasan és nem simul elég szorosan a hordozó személyhez, így nem oszlik el megfelelően a súly
-ha a baba már nézelődni akar, akkor már nem tetszik neki, ha elől, arccal befelé hordozzák, ezért a szülők kifelé fordítják - holott ez a hordozás lehető legrosszabb formája (helyette lehet csípőn és háton hordozni)
A lényeg: egy megfelelő hordozóeszközben a babának olyan pózban kell lennie, mintha kézben lenne. Megfelelő eszköz pl. a hordozókendő, mei tai, csatos hordozó, karikás kendő.
én pár évig kengurukkal kereskedtem, tényleg vannak nagyon szuperek, de én csak 3 hónapos kortól ajénlom.
vannak újszülött kenguruk is amiben fekszik a baba, nekem azok nem tűnnek biztonságosnak, volt olyan amit vissza is hívtak mert 2 csecsemő megfulladt.
igazán akkor jó a kenguru ha mondjuk túrázni mentek vagy nagyobb sétára, hétköznapokra meg talán inkább a mei tai jobb. persze a legtöbben a kendőre esküsznek, én bevallom, nem tudom jól megkötni... :)
Van olyan kenguru, amit újszülött kortól lehet használni, és nem fekvő helyzetben van a baba. Nekünk Chicco go baby van, nagyon bevált, nekem is kényelmes és a kisfiam is szereti. Már az első sétától kezdve használjuk.
Olvastam én is ezt a huhogást a neten, hogy nem tesz jót a gerincének és a csípőjének, megkérdeztem a gyerekorvosunkat, és az ortopéd orvost is, amikor voltunk csípőszűrésen, azt mondták, hogy semmi gond nincs a kenguruval, ha nem egész nap abban van a gyerek. Az, hogy napi 1-2 órát ezzel sétálunk, nem okozhat semmiféle gondot egy egészséges babánál.
Engem ezzel megnyugtattak, jobban hiszek az orvosoknak mint azoknak akik beveszik a babakocsi/hordozókendő/mei tai gyártók marketing szövegét :)
Lehet lepontozni, megszoktam :)
miért hiszi azt mindenki, hogy az orvosok mindenhez értenek ? sok ortopéd orvos meg óva int a nem megfelelő terpesztéstől
a kengurun megfelelő támaszték sincs a hordozó személynek sem, nem csoda hogy nem bírják sokáig hordozni benne a gyereket
Ok, az orvosok semmihez nem értenek, ellenben a huhogó ősanyák itt mindent jobban tudnak :)
Ennyi erővel a fiúk biciklire se üljenek egyébként, az is összenyomja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!