Könnyebbnek vagy nehezebbnek gondoltátok az anyaságot?
Sziasztok! Hááát én azt gondoltam ha túl leszek a szülésen akkor már minden habostorta lesz. Na ehhez képest ahogy kibújt a babám ordított, és fél éves koráig abba se hagyta. Feje búbjától a lába körméig mindenét megnézettük, hál Isten minden rendben volt vele, azt mondták, hogy Ő ilyen ordítós. Hát finoman fogalmazva is elég messze volt az általam szülés előtt elképzelt eszik/alszik babától. Én hülye-má bocs, állandóan mentőt akartam hívni, mert úgy sírt, hogy azt hittem megfullad, a férjem állított le, de azért az orvosi ügyelet néha vendégeskedett nálunk.:-)
Pénteken volt 5 hetes a kistestvér, nem mondok rá semmi jót mert akkor holnaptól tuti Ő is üvölt, de az első babához képest egy álom. :-)
Köszi, hogy leírtátok, jó látni, hogy nem csak nekem volt nehéz.
Első gyerek - könnyűnek gondoltam, az is lett :) Kislány, édeske, hamar átaludta az éjszakákat, hosszú ideig csak szopizott-aludt, értelmes, okos, ment minden mint a karikacsapás,mint egy álom :)
Második - gondoltam, profi vagyok, mit nekem még egy gyermek (21 hónap van köztük) kisfiam a béka s.g.e alá süllyesztette az önbizalmamat, a hitemet hogy anyaként jó vagyok, megállom a helyem. Már lassan kezdünk túllenni a nehezén (remélem) így újra tudom élvezni az anyaságot!
Jaj, olyan jo olvasni a tapasztalatokat. :))
En az elso elott szinten azt hittem, hogy konnyu lesz, erre a kisfiam olyan eleven, siros, alig-alvos, 3 honapig hasfajos baba volt, amit soha el nem tudtam kepzelni, hat, megkaptam. Nekem is az elso 6 honap total nehez volt, utana konnyebb lett. Most a masodiknal sokkal nehezebbre keszultem, de a kislanyom ahhoz kepest, hogy hasfajos es eleg siros nem rosszabb, mint a fiam volt. Meg csak 9 hetes, a fiam mar 4 eves. Szoval most mar konnyebb az elso gyerek utan, mert tudtam, hogy mire szamithatok es nem lett olyan sz*r.
sokkal könnyebbnek, ill. nem is igazán gondolkodtam előre.
de ez lelkileg, fizikailag mindenhogy sokkal nehezebb:))))
2 gyerekem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!