Van olyan aki könnyebbnek élte meg a szülést, mint amilyen volt?
Összességében jól viseltem, csak nem igazán tudtam, mi történik velem. A 34. héten beindult a szülés, akkor 1 hétig tanakodtak a dokik, hogy akkor most megszüljek-e vagy sem. A 36. héten hazaengedtek, vagyis kikönyörögtem. Még aznap visszakerültem, magas lett a vérnyomásom és összeszedtem a kórházban egy kis hüvelygombát. Ezek miatt nem engedtek haza. Egész éjjel nem aludtam, vajudtam, reggel szóltam vizitkor, addigra 6 ujjnyira nyitva voltam. A dokim 9kor rámondta, hogy szülünk és a fiam 12.05re megvolt. Az a bizonytalanság volt kibírhatatlan, maga a szülés nem. Mint az első válaszoló, én is azt mondtam a szülőágyon, hogy jöhet a következő. Egy hangos szó nélkül megszültem.
A férjem annyit mondott, le a kalappal. Én nem éreztem, de még a mai napig azt emlegeti, hogy lilára szoringattam a kezét. :)
Könnyű, problémamentes szülést kívánok Neked!
20hkm
Nagyon köszönöm, hogy megosztottátok az élményeiteket.Próbálok pozitívan hozzáállni, talán úgy könnyebb lesz.
Minden jót Nektek!!:))
Én az első szülésre úgy mentem, hogy kb tudtam mi lesz- és hogy baba lesz a vége!! :), és viszonylag gyorsan meg is lett a baba 3.5óra volt a szülőszobán.
A második és harmadik szülésem viszont olyan szép és boldogságos emlék maradt a számomra, már tudtam mi fog velem történni, és tudatosan figyeltem a testem, a légzést a nyomásokat, éreztem ahogy a babák kifelé indultak belőlem- olyan csodálatos érzés volt az egész. Elmondhatatlan boldogságot érzetem mindkétszer, mikor a hasamra rakták őket, és először megpillantottam a kis felázott bőrüket, hajukat, pici ujjacskáikat...
Mikor kismama lettem velük az elejétől elképzeltem milyen szépen könnyen, kevés fájdalommal fogok szülni- az egész szülést szépen lejátszottam megamnak minden este fejben ... és úgy is lett mindkétszer.
Nagyon könnyen születtek meg, és sokkal kevésbé fájtak, mint az első. MOndjuk én jól tágultam, használtam a homeopatiat is, szülésznő tanácsával-felügyeletével. Biztos az is segített. Második-harmadik szülésnél semmi beavatkozás nem volt, se gátmetszés se infúzió... Elsőnél volt, de a 2-3.nál már nem is engedtem volna bekötni pl az oxyt, de szerencsére nem is merült fel, és idő sem lett volna rá, olyan gyorsan megszülettek. (50. ill 90.perc alatt.)
Sok sikert neked és remélem te is nagyon boldogan éled meg a szülést!!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!