Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek megindítják a szülést...

Akinek megindítják a szülést mert már túlhordta a picit annak jobban fáj a szülés ettől a mesterséges indítótól? Szült így valaki mostanában?

Figyelt kérdés
2012. febr. 23. 23:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Általában gyógyszerrel inditják be a szülést (pitocin, vagy másnéven oxytocin) intravénásan juttatják be a szervezetbe, ami fájásokat produkál, valóban erősebb összehúzódások lesznek tőle. legjobb, ha kikéred az orvosod véleményét, mert ha nincs nagyon túlhordva a babád, várni kellene... vannak házi praktikák is a szülés meginditásához. Sokakszerint a szex segit,vagy a hajolgatás...
2012. febr. 24. 00:26
 2/15 anonim ***** válasza:
65%

Kulfoldon elek, tulhordtam tobb, mint egy hettel. Ketszer inditottak, az elosnel egesz ejszaka sirtam, annyira fajt, reggelre elmult (nem tagultam). MAsnap ujra inditottak, iszonyatos volt. MAga a szules nem volt annyira fajdalmas, akkor gondolhatod. Bar akkor meg annyi vert vesztettem, h elajultam, altattak, a lanyomat meg fogoval huztak ki.

Na ezert lesz nekem programozott csaszim a kistesonal.

2012. febr. 24. 06:17
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

engem beküldtek szülés indításra 10 nap túlhordás miatt. elvileg úgy lett volna ahogy a másodiknál szép lassan inditják 3 napig próálkoznak csak majd császára.

hát nekem a ctg-n feküdve magától beindult. mire a doki bejött uh-ni már olyan fájásaim voltak, hogy nem kellett semmit tennni. majd 4 órával késöbb kint volt. rendesen tágultam, nekem kibírható volt. kértem epidusálist, de elöször sima seggbe injekciót adtak, és mivel az is segített, már nem kellett epidurális.

2012. febr. 24. 06:48
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 3-szor indították mire kierőszakolták szegényt belőlem kaptam még valami bogyót is mert alig éreztem a fájásokat pedig a gép szépen kimutatta őket....szóval mire oda értem 12 óra vajúdás és csak egy falatot se ehetem csak előtte este két korty vízzel a gyomromba már majdnem aludtam szülésnél 0 fájás tehát fájások nélkül nyomta ki belőlem a doki az én kisfiamat......soha ne akard.hogy indítsák!!!!!
2012. febr. 24. 07:00
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Júniusban született a kislányom,első baba.Prosztin nevű tablettával indítottak.Csütörtök délelőtt rakta fel az orvos a hüvelyembe.Aztán semmi nem történt.Délután 4 fele kicsi görcsöket éreztem de semmi fájdalom aztán fél 5 után kezdett kicsit rosszabb lenni.5 óra előtt nem sokkal kezdett el fájni,átsétáltam a szülőszobára megvizsgáltak mondták,hogy 4 ujjnyira vagyok kitágulva.Ekkor már fájt nagyon.Pár perc múlva már szóltak,hogy látják a kicsi fejét 6 után tíz perccel már a kezembe volt a kislányom.

Összefoglalva 2 órán belül megszületett a lányom a fájásokat is beleértve.:))

2012. febr. 24. 07:04
 6/15 anonim ***** válasza:
74%
Nekem 5 nap túlhordás után indították meg, mert már bő 2 ujjnyira ki voltam tágulva. Délben kötötték rám az oxitocint, addig semmi fájásom nem volt. Kb. 1 óra múlva burkot repesztettek. Onnantól egyre jobban fájt, mire elértem arra a pontra, hogy mostmár nem bírom tovább, adjanak valami fájdalomcsillapítót, vagy epit (addig gázt szívtam), azonban közölték, hogy már mindjárt kint van a baba. :) Fél 5-re meg is született. A nagyon-nagyon brutális fájdalom az utolsó kb. fél óra volt, de mivel a babám szalutálva jött világra végigrepesztette az "utat", ezért nem tudom, hogy az indítás vagy a repedés miatt fájt-e. :) Én mindenesetre nagyon örülök, hogy indították és remélem szeptemberben, mikor a kistestó érkezik, akkor is így alakulnak a dolgok! :D
2012. febr. 24. 09:50
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem az elsőt 2 hét túlhordás után indították. Az oxytocinból sem volt elég egy adag. Nem nagyon akart kibújni a fiatalúr. :) Fájdalom... Hát ha összehasonlítom a második fiammal, akkor sokkal rosszabb volt. Egyrészt azért, mert az infúzió be van kötve, és fel sem kelhetsz, másrészt mert kb 8 órán keresztül másfél perces fájásaim voltak a 'gyorsítótól'. De ne ijedj meg! Ahogy kibújik, minden fájdalom egy csapásra megszűnik. Szinte nem is emlékszel rá... :)
2012. febr. 24. 09:51
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly februárban szültem, 41. hetes voltam. Első baba. 7 óra 20-kor burkot repesztettek, fél 12 körül kötötték be az oxitocint, fél 3 körül már baromira nem volt vicces, (kétszer kértem, hogy császározzanak mert annyira fájt, de a dokinéni azt mondta, hogy szó sem lehet róla, szépen tágulok),16.50 körül kezdünk szülni és 17 óra 09-kor lett meg a kisfiam. Addigra már a fájások úgy kivették az erőmet, hogy nyomni alig tudtam. Hát ennyi a történetem.
2012. febr. 24. 17:12
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia!a terminem után 2 nappal,mondta a doki,hogy megindítja,ha akarom,2 újjnyira voltam nyitva.a szülésznő is biztatott,hogy válaljam be.rámkötötték az infúziót,amitől semmi nem történt.1 óra múlva 8.20 kor burkot repesztett,9 kor kezdődtek a fájások,de szinte mindjárt a toló fájások,10.25 re már meg is szültem,nagyon gyorsan tágultam.
2012. febr. 24. 19:20
 10/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek!Remélem magától elvégzi a természet a dolgokat!2 hétnél a dokim nem ajánlja tovább hordani ezért mondta hogy utána megindítja.
2012. febr. 24. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!