33 hetes terhes vagyok és folyamatosan kemény a hasam /nem a néha keményedés/ minek a jele ez? /Picit izgulok/ Nehéz vele aludni, mozogni és nehezebbnek tűnik. Napok óta érzem.
Nem tudom, nekem a 29. héten keményedett sokat, akkor magnézium infúzió lett volna a megoldás, de mire eldöntöttük, hogy bemegyünk, megszűnt. Én ránézetnék, de ha folyamatosan kemény, és emellett nem fáj, akkor nem hiszem, hogy gond.
Plusz nekem ugye az a néha-keményedés volt akkor, ilyen folyamatosan kemény érzésem akkor volt, mikor befordult, aztán mikor megszoktam az új fekvését, elmúlt. De én megnézetném a helyedben.
31 hkm
Szia!
Ezt a kismamablogból másoltam. Engem megnyugtatott teljesen.
(Szintén 33 hetes, ugyanebben a cipőben):
"A méh természetes állapotában is naponta többször összehúzódik, akkor is, ha nem vagyunk terhesek. Várandósan azonban a nagy pocak miatt jobban érezzük a méhizomzat összehúzódását, ami ijesztő lehet, hiszen minden várandósoknak szóló könyvben azt olvashatjuk, hogy a pocak keményedése a szülés megindulásának jele lehet. A dolog azonban nem ilyen egyértelmű.
Rögtön az elején különbséget kell tennünk a magzat mozgása által kiváltott pocakkeményedés és a méhösszehúzódás között. A baba -különösen a második harmadban- nagyon mozgékony, rúgdos, forgolódik, a könyökével bököd: a legtöbb esetben ez a pocak megkeményedésének oka. Ez a keményedés a legtöbb esetben nem fájdalmas (a harmadik harmad végefelé a baba nagy mérete miatt már akár fájdalmasnak is érezhetjük) és legfeljebb véletlenszerűen ismétlődik.
A valódi méhösszehúzódás ezzel szemben periodikusan jelentkezik. Egy összehúzódás legalább fél percig tart és 10-20 percenként vagy még gyakrabban ismétlődnek az összehúzódások. Ha valakinél gyakran fordul elő ilyen eset, és a méhszáj is elkezdett kinyílni, akkor Magne B6 tablettát ír fel az orvos, mert ez ellazítja az izmokat, s így a méhizomzatot is.
Szintén nem számít méhösszehúzódásnak az, amikor egész nap folyamatosan keménynek érzed a hasadat. Ez a helyzet nagyon ijesztő lehet, de tudnod kell, hogy általában külső körülmények hatására lép fel. Stressz, frontátvonulás, idegeskedés, túlterheltség okozhatja. Ha ilyet tapasztalsz, akkor több pihenés ajánlott."
Szia! Én is 33 hetes terhes vagyok annyi különbséggel, hogy én a 31. héten bekerültem kórházba mert beindult a szülés a front miatt. Itthonra a dokim aki genetikus a Magne B6-ot nem javasolta, a Béres magne b6-ól pedig ment a hasam. Most Magnézium citrátot szedek 3x1-et amibe egy szemben van 500 mg. Ugye a magnézium izomlazító. Lehet kevesebbet is szedni de a front miatt ha kell még a reggeli és az ebéd között is beveszek egy felet.
Én ezt tudom ajánlani mert ez jó és a hasad se megy tőle. [link]
És persze rengeteg pihenés!!!!!!!!
33 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!