Szoptatás vagy tápszerezés? Melyik lenne a jobb? Miért?
Nem vitázni akarok,kulturált véleményeket szeretnék,nem a másik szapulását.
Kezd a tápszerezés felé húzni a szívem,ahogy hallgattam,hogy miket meséltek erről az egész szopis dologról a barátnőim.
Ha van rá lehetőség, természetesen szoptatás.
Hangsúlyozom: Ha van rá lehetőség.
Sokan, akiknek csak folyik a tej a gyerek szájába, ő meg szívja, és nyel nagyokat, el sem tudja képzelni, hogy másnál nem ez a menet (Stefi, nem rátok gondolok, tudom, hogy nektek sem így ment...).
Terhesség alatt meg sem fordult a fejemben ez a kérdés. Még mellszívót sem vettem.
Mikor először mellretetten a babát a kórházban, annyi történt, hogy belilult a mellem, de tej nem jött...Befeléforduló, nagyon rövid mellbimbóm van, amit nem tudott rendesen bekapni. Erről ott engem senki nem világosított fel, csak erőltették, amit kell...
Vettem bimbóvédőt, de nem rögzült rendesen.
A babám folyton csak bealudt a mellemen, de nem evett.
Fejtem... Napi 300-400 ml max.
Bimbókiemelő semmit nem használt.
Mire Avent bimbóvédővel sikerült vmi, alig volt tejem. De nem is szeretett szopni sosem, gyakran sírt közben...
Nekünk szenvedés volt, hiába akartam, voltam lelki beteg miatta...
04-25 20:08 válaszolónak szívből kívánom, éljen át hasonlót, szerintem nem lenne ekkora arca meg ítélőképessége... (az ilyenekbe tudnék belerúgni, nem kicsit...)
Kedves 44-es. Nem elképesztő baromság, csak utána kell olvasni, hogy az anyatej rengeteg antitestet tartalmaz, ami véd a fertőzések ellen, vagyis tulajdonképpen az anya immunrendszerét használja a szoptatott kisbaba hat hónapos koráig. Nem azt mondtam, hogy soha nem kaphatja el azokat a fertőzéseket, hanem hogy az első hat hónapban védik a babát, ezért is javallott hat hónapig kizárólag anyatejjel táplálni, ha lehetséges, és utána bevezetni az ételeket.
egy-két cikk, ami erről szól
s ha valaki esetleg angolul is tud, akkor linkelek angolt is, mert nagyobb szakirodalma van angolul.
Nem hiába mondják, hogy az anyatej nem helyettesíthető, és nem értem, hogy ha valakinek a lehetősége megvan szoptatni miért venné ezt el a babától a saját - még csak nem is kényelme - elképzelései alapján, miszerint 'gáz' meg 'fura' meg mittudomén. Megértem, ha valamiképp problémát okoz, ha nincs tej, ha nem tud a baba szopizni, mindent megértek, de azt, hogy preferenciálisnak nyilvánítsuk, azt nem. Nem büntetendőnek tartom, hülyeségnek tartom, és azzal végképp nem értek egyet, hogy kényelmesebb lenne (akár fizikailag, akár anyagilag) főzöcskézni, kotyvasztani, melengetni, és hordozni magunkkal a dobozkákat és tégelyeket és cumisüvegeket mint mellre tenni a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!