Szoptatás vagy tápszerezés? Melyik lenne a jobb? Miért?
Nem vitázni akarok,kulturált véleményeket szeretnék,nem a másik szapulását.
Kezd a tápszerezés felé húzni a szívem,ahogy hallgattam,hogy miket meséltek erről az egész szopis dologról a barátnőim.
Mi az, hogy melyik lenne jobb? Ez nem olyan, hogy csokis vagy lekváros palacsinát választanám e inkább. Hanem ha nincs dió, akkor dejót rakok a sütibe..bocs de ez jutott eszembe.
Szerintem nagy luxus lemondani a szopiról, mert a tápszerezés felé húz az ember lányának a szíve.. Azért van a nőnek melle, hogy táplálni tudja a csecsemőjét, a tápszer meg ennek pótlásásra szolgál, de abban az esetben, ha a szoptatás valamilyen oknál fogva nem megy.
Meg kell vele küzdeni a legtöbbünknek - ez igaz - de minden kezdettel így van ez az életben. És szerintem a saját gyermeknél nincs fontosabb, érte igenis megszenvedek a szopival.
Nem igazán tudom, hogy milyen választ vársz.. a szoptatás szépeségeit és bájait és előnyeit kéne méltatnom vagy fordítva? Mint ahogy kezdtem, nem egy súlycsoportú két dologról van szó!
Szoptatás, természetesen. Én és a babám is megszenvedünk vele, nagyon nehezen jött össze az elején. Örülök hogy a gyerekorvos segített nekünk, különben vszeg feladtam volna. Így is félig meddig tápszeres volt, hol többet hol kevesebbet kellett pótolni és csak fél évig tudtam szoptatni utána magát választotta le. Sajnos nekem nem volt az a hű de nagy élmény mint néhány anyukának, nem alakult ki az a kötelék, gondolom ez az első nehézségek és a tápszer miatt is lehetett, de ennek ellenére nagyon örülök hogy tudtam szoptatni a fiamat, és tudtam hogy az amit eszik tutira egészséges, mert én egészséges dolgokat eszek és egészséges életmódot folytatok. Tápszer is nagyon szuper, de nem jobb mint az anyatej.
Mit meséltek a barátnőid?
Ha lesz tejed, és nincs a háttérben semmilyen pszichés gát, akkor a szoptatás mellett tenném le a voksomat.
Kényelmes, nem kell üvegekkel, sterilizálással babrálnod, mindig kéznél van, a legjobban emészthető tápanyag, és még sorolhatnám.
Nem tudom, miket meséltek neked a barátnőid. Én az 5. gyerekemet szoptatom, és már az elsőnél sem voltak problémáim a dologgal. Oké, volt néhány apróság, pl, hogy nagyon sok volt a tejem és le kellett fejni egy darabig, de a felesleget le tudtam adni az anyatejgyűtőbe. Annyi volt még, hogy az első néhány napban kicsit fájt a mellbimbóm, de ez is határértéken belül volt.
Összességében én nagyon szoptatás párti vagyok, de hiszek abban, hogy senkit sem szabad erre kényszeríteni akarata ellenére.
Én talán annyit javasolnék, hogy legalább próbáld meg, ne add fel az első nehézségeknél, hátha ráérzel, és ez lesz számodra a természetes. Ha meg nem, attól még nem leszel rosszabb anya.
Én alapvetően úgy gondoltam, hogy a szoptatás az, amivel nem lesz gondunk. Lett, nem részletezem, felesleges.
Legyél nyitott mind a két opció felé, mert lehet, hogy te szerencsés és ügyes leszel, rengeteg tejed lesz, a babád pedig ügyesen fog szopizni. A kisebb akadályoknál nem kell feladni rögtön, de van az a pont, amikor már valóban a szó szoros értelmében szenvedés, mind testileg, mind lelkileg.
Az anyatej a legjobb, amit a kezdeti időkben meg tudsz adni a babádnak. Ha nincs, akkor jöhet a tápszer, hiszen erre találták ki.
Ha magával a szoptatással van gond, akkor ma már ott a csodás találmány a mellszívó. Szépen le lehet fejni a tejet és kapja a kicsi üvegből. Ma már annyi mindenre van lehetőségünk ezzel kapcsolatban, csak meg kell találni a megoldást.
Egyébként meg a mesélés... ha elrettentő szülésekről beszélnek a barátnőid, akkor inkább úgy döntesz, benn marad a baba? Ugye, hogy nem. :)
Nekem a tápszerezés jobban bejött.
Nem folyt a mellemből a tej,nem volt megduzzadva,nem kellett mellgyulladástól tartani,fejni,tudtam mindig mennyit eszik a gyerek,felvehettem normális,szexi melltartókat,amit levehettem szex közben,és nem spricceltem anyatejjel képen a férjemet.És nem kellett sehol sem nyilvánosan szoptatni,mert nekem az nem ment!
Én is szoptatás-párti vagyok, szerintem nagyszerű érzés táplálni a gyermekedet, hallgatni az elégedett szuszogását szopi közben, és tudni, hogy a lehető legjobbat adom Neki :)
És az elégedett mosoly a kis pofiján büfi után :')
De persze van, amikor a tápszer a megoldás, az én Kisfiam is kapott pótlást a kórházban, míg be nem indult rendesen a tejem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!