Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoptatás vagy tápszerezés?...

Szoptatás vagy tápszerezés? Melyik lenne a jobb? Miért?

Figyelt kérdés

Nem vitázni akarok,kulturált véleményeket szeretnék,nem a másik szapulását.

Kezd a tápszerezés felé húzni a szívem,ahogy hallgattam,hogy miket meséltek erről az egész szopis dologról a barátnőim.

2012. ápr. 25. 19:27
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
69%
Nem, nincs jogod elvonni a babádtól az anyatejet csupán önző érdekeid miatt!!!
2012. ápr. 26. 08:50
 32/46 anonim ***** válasza:
100%
Én szoptatom a 2 hónapos babámat. Bevallom, eszembe sem jutott, hogy ne tegyem. Már a kórházban 1 órásan nagyon ügyesen és lelkesen szopizott, azóta is nagyon szereti. Nekem is nagyon jó érzés, amikor hatalmasakat nyel, elpilled, közben rám néz és mosolyog. Tény, hogy minden nap fejek egy kicsit, hogy ne apadjon el hamar, és ez macera, de nem viszem túlzásba. Az első héten volt érzékenyebb a mellbimbóm, ki is sebesedett, de kentem és attól hamar rendbe jött. Ha ügyesen már az elején rá tudsz jönni, hogyan sír ha éhes, és nem teszed mellre minden nyafogásnál, akkor pár hetes korára 3-4 óránál gyakrabban nem lesz éhes, így el tudsz menni egy kicsit anélkül, hogy aggódnál. Nálunk kb 30-45 perc egy szopizás, így bőven marad 2,5-3 óra a következőig. Ha lefejed a tejed, akkor nem spriccel, és fel fogsz tudni venni normális melltartót is. Amúgy nekem azóta sokkal szexibb a mellem :) Nálam első baba, és elég fiatal vagyok, úgyhogy átérzem a kérdéseidet, de szerintem fantasztikus érzés, amikor együtt fekszetek, ő eszik, te pedig csak nézed. Olyan hálás és boldog.
2012. ápr. 26. 09:36
 33/46 anonim ***** válasza:
86%

Igazából engem az bosszantott fel, hogy - mint írod - te a jogaidat(??) akarod gyakorolni, nem pedig a babád érdekét nézed. Nagyon tudják egyesek manapság hangoztatni, hogy mi mindenhez vannak jogaik. Igen, jogod az van, mint ahogy jogod van férfivá is operáltatnod magad és ferdülten gondolkodni is jogod van.. De nem kéne elfelejtened azért, hogy a babáddal szemben kötelezettségeid vannak, amik felülírják a jogaidat!

Bocs az offért, de már korábban válaszoltam. 1. voltam.

2012. ápr. 26. 10:36
 34/46 anonim ***** válasza:
60%

Nincs mit összehasonlítani!

Szoptatás:

1. A legegészségesebb a gyermek számára.

2. Segíti az anya - gyermek kapcsolatot.

3. Nem kell 3 óránként forralni a vizet, hűteni, kutyulni a tápot, mosogatni, fertőtleníteni a cumisüveget.

4. Mindig kéznél van, éjjel, csak cicireteszed és kész. Nem kell sírnia egy percet sem, míg elkészíted a tápot.

5. Megnyugtatja a szopizás, ami számára az egyetlen olyan élmény, amit semmivel nem pótolhatsz.

Én jómagam 6 és fél hónapig tudtam szoptatni, de már 3 hósan kellett hozzátáplálnom :(

Az elején begyulladt a mellem a sok tejtől, a kórházban is megfejtek... azt hittem letépik a mellem és állon vágom azt a ....... nőt... borzalmas volt

reggel arra keltem, hogy elázott az ágynemű a rengeteg tejtől.

Borzalmas volt, amikor egyre kevesebb lett és nem tudtam neki adni, amennyit szerettem volna.

Régen nem voltak ilyen kérdések!

Ez is már a civilizációs ártalmaknak köszönhető...

mint ahogy a dinnye mell, darázs derék..

és sokan nem esznek terhességük alatt sem megfelelően a "hiúság" a hülyeség miatt!

Kérlek!

Vegyél egy doboz tápszert, olvasd el a hozzátevőket...

99%-át nem fogod tudni micsoda..

készíts el egy adagot

szagold meg

igyál meg belőle egy decit.. és igyál meg egy deci anyatejet

a táp büdös, és borzalmas íze van

a gyermekem nem is akarta enni a tej után

így már 3 és fél hósan meg kellett kezdenünk a hozzátáplálást

nyílván az a csecsemő, aki nem kóstol anyatejet, megeszi a tápot is...

azonban, ha nincs más választás, az is megoldás

2012. ápr. 26. 11:02
 35/46 anonim ***** válasza:
83%

34/34 vagyok

elfelejtettem írni, hogy ha mégis táp mellett döntessz, a fájdalmat akkor sem kerülöd ki

A szülés után beindul a tejtermelés, és ha nem fejed ki, vagy nem szopizza ki a baba, begyullad

akkor fogsz igazán szenvedni

és az is idő.. míg elapasztod...

Érdekes baráti tanácsokat kapsz...

gondolom ők is szoptattak...

nem biztos, hogy a legjobbat tanácsolják

2012. ápr. 26. 11:13
 36/46 anonim ***** válasza:
86%

nekem az a furcsa, hogy összeállítottál egy listát miért is rosszabb szoptatni. szép lista, de hol van benne a babád?

nem tudsz majd kimozdulni, neked kell majd kelned, fájni fog a melled, nem tudod lepasszolni órákra (tán napokra?)

én itt egy olyat se látok, hogy a babám...! ??????

2012. ápr. 26. 11:18
 37/46 anonim ***** válasza:
18%
A 35-ös hozzászólóval nem értek egyet,mert ha a kérdező végleg úgy dönt majd,hogy nem szoptat,akkor kap 2 szem gyógyszert,amitől pár óra alatt elapad a teje. Tapasztalatból mondom,mert én egészségügyi okból nem szoptathattam,még a kórházban megkaptam a gyógyszert éjjel szülés után,és másnapra teljesen elapadt a tejem.
2012. ápr. 26. 11:41
 38/46 A kérdező kommentje:

Nem tudom,hová akartak kimozdulni,az ő dolguk.De nem hiszem,hogy annyira ártana a babáknak,hogyha néha mással is vannak,bár nem tudom.

Mosdóban nem szívesen szoptatnék és gyakran járunk olyan helyekre,ahol érdekesen néznének rám,ha elkezdeném mindenki előtt szoptatni a babámat.

Nem megszavaztatni akartam a dolgot,csak egy kis segítséget szerettem volna,hátha az segít.

Nem gondolom magam sem önzőnek emiatt,sem rossz anyának.Külföldön élek és itt nem erőltetik a szoptatást annyira,mint állítólag Magyarországon.

Köszönöm a válaszaitokat,sokat segítettetek velük!

További szép napot nektek!

2012. ápr. 26. 11:59
 39/46 anonim ***** válasza:

Nekem mIndket gyermekem tapszeres volt lenyegeben, a sikertelenseg miatt nem ereztem az a szoptatas varazsat sem, ennek ellenere azt mondom, hogy a tapszer akkor kell, ha nem megy a szoptatas.

Persze mindenki azt csinal, amit akar, de en biztos, hogy szoptatassal kezdenek a harmadik babaval is, pedig elvehette volnA a kedvem az elso ket sikertelenseg is es arra is elottem van a pelda, hogy a tapszerezett baba is eros, egeszseges, okos gyermek lesz es szereti az anyjat ugy, mint a szoptatott. Nalam megis prioritast elvez a szoptatas, erdemes megprobalni, mert altalaban megy siman, nem mindenki olyan sikertelen mint en.

2012. ápr. 27. 08:01
 40/46 anonim ***** válasza:
83%

Nem kérdés valóban: szoptatás! Mondom ezt úgy, hogy iszonyúan megszenvedtem a szoptatással. Állandóan kisebesedett a mellem, hiába kentem, szellőztettem, pozíciót váltottam, nem gyógyult, úgy szoptattam tovább összeszorított fogakkal. Még 3 hónapos korában is volt, hogy kisebesítette az egyiket.

DE!! Most 7,5 hós és még mindig szopizik! Nem akarok mártírkodni - ennek nincs itt helye - de az ember valóban úgy vállalja a babát, hogy MINDENT meg szeretne tenni érte és ez a szoptatással kezdődik! - nem pl.a baldachinos ággyal, a monitoros bébiőrrel, hiper-szuper pelenkákkal...

Én azt gondolom, ha megtettél mindent, de mégsem sikerül szoptatni akkor jöjjön a tápszer, nincs azzal semmi baj!

(Engem később biztos gyötörne a lelkiismeret, ha nem is próbálkoztam volna a szoptatással.)

2012. ápr. 27. 10:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!