Most akkor én egy sz@r ember vagyok?
Unolatesóm kisfia 4 éves az én lányom másfél.Már többszö is bántotta a lányomat:(Eddig szépen elmagyaráztam neki,hogy nem szabad,mert ő sokkal kisebb.Azt tudni kell,hogy az anyja és a nagymamája sz@rik a nevelésre,a kisfiúnak mindent szabad.Ma betelt a pohár nálam ,mert egy pilanatra kettesben maradt a lányom és a kisfiú.A fiú kinyitotta a fiókot és odazárta a lányom kezét,és mikor mentem be hozzájuk,még szándékosan tolta rá a lányom odazárt kezére a fiókot.Én megfogtam elhoztam onnan a lányomat,de rácsaptam a fiú kezére egy kicsit,ogy ilyet nem szabad csinálni!(a szép szó már nem ér neki semmi)
Erre a nagymama majdnem megölt.hogy mit képzelek magamról,mert hát biztos nem direkt csukta be a kezét,meg hogy gyerekek csak játszanak.Jelzem a lányomnak be van lilulva a kézfeje,annyira odazárta neki a fiu.
Ti hogy reagáltatok volna ebben a helyzetben?Tényleg én vagyok a sz@r?
Köszi a lepontozást!
Ezért jutottunk ide, hogy a tanár megy be rettegve a suliba, mert még megverik a diákok. Igenis, van, hogy a szép szó nem használ. A mi korosztályunk sem halt bele abba, hogy néha bizony belefért egy kis legyintés a hátsónkra, vagy kaptunk a tanártól egy körmöst, vagy épp pajesz húzogatást. Nem mondom, hogy csak ez a megoldás, de az sem jó, ha csak beszélünk, és süket fülekre találunk. Nem hiszem, hogy ebben a kérdésben is végletekben kellene gondolkozni. A 4 éves kisfiú anyja helyében én ütöttem volna rá a kisfiam kezére! Lehet "lájk"-olni! :-)
ez nehéz ügy, mert természetes hogy mindenki félti, óvja, védeni akarja a saját gyerekét
de szerintem még ilyen esetben sem szabad egy kisgyereket megütni (és egyetértek a 46-ossal abból a szempontból, hogy ha a mi gyerekünk lenne az a kisfiú, akkor nem lenne ilyen nagy a szánk, hogy persze jól tetted)
egyszerűen nem tartom megfelelő nevelési eszköznek a fizikai erő alkalmazását
lehet hogy az a kisfiú neveletlen, rossz, de hidd el, hogy ha ütnék, akkor csak még rosszabb lenne, mert akkor azt tanulja meg hogy erőszakkal meg lehet oldani a dolgokat
nevelni kell, de nem így
nekem még az is fura, hogy a kérdező rögtön rásózott a gyerekre, mert nekem ez nem jutott volna eszembe, és valószínűleg azért nem, mert én még a saját gyerekemet sem ütöttem meg soha (3 éves) ezért nem az ütés lett volna az első reakcióm, ezért van egy olyan sanda gyanúm, hogy a kérdező a saját gyerekét is meglegyintette már párszor
ettől függetlenül én is haragudnék a kisfiúra, de nem ütöttem volna meg
Le lehet pontozni, de nálunk volt már,hogy fiam nagyon meg volt kergülve a mamánál, nekünk pedig el kellett mennem ügyetintézni. Láttam,hogy valamiért nagyon hisztis a gyerek. Úgy hagytam ott őket,hogy mondtam anyósnak,ha nagyon nem bír vele, a fenekére csapjon egy kicsit rá nyugodtan.
Én is megtettem, amikor itthon a 26. alkalommal nyomkodni akarta a húgát a víz alá fürdés közben!
Annak, aki ki akarná sarkítani, itt nem arról van szó, hogy verem a gyereket,hanem,hogy ha két havonta egyszer kap egyet a fenekére, attól nem lesz baja. Sőt, nálunk azóta nem nyomkodja a húgát a víz alá!
Érdekes meglátás a 46. Nálunk a családban egy gyerek sem támadt soha másra, se kicsiként, se nagyként. Ha ez genetika, az is jelent valamit, ha nevelés, akkor az is.
Ha ilyen történne, de nem történik, akkor én magam szidnám le őket, és közben a bőr égne a képemről. Nem még én lennék felháborodva, hogy másnak kelljen rájuk szólni, addig meg végképp nem fajulna a helyzet, hogy rájuk is kelljen ütni.
Ok nélkül senki gyerekét nem ütik meg, annak már komoly előzménye volt. Ugye, kedves felháborodott anyuka?
46-os vagyok
Nem, nem egy ejnye-bejnyével intézném el, de soha senkitől nem tűrném el, hogy megüsse a gyerekemet. Ha kell, akkor majd én rácsapok a kezére vagy a seggére, de másnak ehhez nincs joga! Én tuti felpofoznám vagy megtépném azt, aki kezet merne emelni a gyerekeimre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!