Most akkor én egy sz@r ember vagyok?
Unolatesóm kisfia 4 éves az én lányom másfél.Már többszö is bántotta a lányomat:(Eddig szépen elmagyaráztam neki,hogy nem szabad,mert ő sokkal kisebb.Azt tudni kell,hogy az anyja és a nagymamája sz@rik a nevelésre,a kisfiúnak mindent szabad.Ma betelt a pohár nálam ,mert egy pilanatra kettesben maradt a lányom és a kisfiú.A fiú kinyitotta a fiókot és odazárta a lányom kezét,és mikor mentem be hozzájuk,még szándékosan tolta rá a lányom odazárt kezére a fiókot.Én megfogtam elhoztam onnan a lányomat,de rácsaptam a fiú kezére egy kicsit,ogy ilyet nem szabad csinálni!(a szép szó már nem ér neki semmi)
Erre a nagymama majdnem megölt.hogy mit képzelek magamról,mert hát biztos nem direkt csukta be a kezét,meg hogy gyerekek csak játszanak.Jelzem a lányomnak be van lilulva a kézfeje,annyira odazárta neki a fiu.
Ti hogy reagáltatok volna ebben a helyzetben?Tényleg én vagyok a sz@r?
Nem szoktam egyedül hagyni őket csak wc-re mentem ki és addig ott volt a fiú anyukája(de mint mindtam szarik a gyerekére és nem figyelt rájuk)párom nem volt itthon.
Tudom hogy nem az én dolgom megnevelni a kisfiút,meg hogy ő csak egy "védtelen"gyerek,de nem ismeritek.Egy igazi kis rosszindulatú,neveletlen,önző gyerek.Ha együtt vannak a lányommal mindig addig szekálja,amíg meg nem siratja a lányomat:(Az oviban sincs egy barátja sem.Ja és a legszebb,hogy múlthéten az ovónő szeme láttára felpofozta a nagyanyját,aki persze nem tett semmit.Na ilyen gyerekről van szó:(
Próbálom őket "elválasztani"de nem mindig lehetséges.
Náluk voltunk,és mikor eljöttünk megmondtam hogy nem jöhetnek át hozzánk.
Azt nem is írtam,hogy azt mondták(kiabálták)hogy mert az én lányomnak mindent szabad.
Hát én még itthon sem engedek meg neki mindent,nem még idegen helyen.És már nem egyszer szóltam az ilyenek miatt,de hiába.Hát most megelégeltem.Nem azért vártam 5 évet a lányomra,hogy egy ilyen gyerek összetörje,meg bántsa mindig.Igenis megvédem ha kell bárkivel szemben.Nekem ő az életem értelme!
De ezt ők nem tudják felfogni:(
A lányom 16 hónapos csak (2 hete tud csak járni és még elég instabil)a párom unokatestvérének a fia (szomszédaink is) pedig 29 hónapos, bölcsis nagyfiú.
Január óta bölcsis és azóta irigy, verekszik,hisztizik a lányommal is, nem csak a bölcsiben.Volt már rá példa, hogy nevelő célzattal ellökte a lányomat, mert szerinte azt neki nem szabad amit épp csinált.Volt olyan is, hogy csak úgy ellökte, mert éppen olyanja volt.Azt hinné az ember, hogy egy ekkora gyereknek már meg lehet magyarázni, hogy nem bántjuk a kisebbet.
Megtörtént nálunk is az ominózus ujjodacsukás, csak szerencsére nem fiókhoz hanem játék laptophoz, de a kisfiú teljes súlyával ránehezedett, miközben a lányom keze ott volt.
Sajnos csak azt tudom javasolni, hogy ha nem tudod megmagyarázni a kisfiúnak, hogy mit szabad és mit nem (főleg ha az anyja sem teszi)akkor ne engedd a gyereked közelébe a kölyköt, mert később rá is rossz hatással van.
A lányom például imádja a rokon gyereket, pedig az együtt játszásnak mindig sírás a vége vagy így, vagy úgy.Én meg itthon hallgathatom az áldott jó gyerekemtől a kissráctól tanult toporzékolós hisztit.Inkább nem engedem a közelébe, mert sosincs jó vége.Majd ha nagyobb lesz.
Egyébként volt már, hogy rákiabáltam a kissrácra, de meg soha nem ütöttem, pedig néha megérdemelte volna, de ez nem az én tisztem.Inkább próbálok mindig résen lenni és magyarázni, ha valami nem tetszik.Vagy megérti vagy süket fülekre talál a mondandóm.Ha semmi sem hat akkor fogoma lányom és eljövünk, hiszti ide, hiszti oda.
Szerintem egy ilyen esetben senki nem áll le gondolkodni, hogy a feladata-e más gyerekének a "nevelése". Én a sajátomnak max a kezére csapok, de egy ilyen szituban lehet hogy eldurranna az agyam és pofont adnék. A nagymamának,anyukának is,ha utána még nekik állna feljebb.
Azért egy ilyen fiókcsapkodásban akár az ujja is eltörhet a gyereknek.
Szerintem sem szabad más gyerekét megütni. Ez az alapszabály.
De elhiszem, hogy hirtelen ez jutott eszedbe, mert megsajnáltad a kislányodat. Ráadásul meg azért sem annyira gáz a dolog, mert végülis rokon gyerekről van szó, nem egy vadidegenről. És valszeg egy kézrácsapásba nem fog belehalni.
Az anyukának és nagymamának meg nyugodtan megmondhatod, hogy kezdjék el nevelni a gyereket. Ha még nem késő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!