Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Terhes vagyok,10 hós a lányom...

Terhes vagyok,10 hós a lányom megtartanátok a babát?

Figyelt kérdés
Amint már írtam 10 hós a lányom de megfogant a kistesó, nem tudom mitévőek legyünk, az anyagi hejzetünk, pont kijövünk a pénzből, van egy kis megtakarítűsunk is még a lányom születése elött félre tudtuk tenni, de nem hiszem hogy most tanácsos lenne megszülnöm a kicsit főleg hogy midnennek megy fel az ára és a szülés sem olcsó meg persze a pelus a gyogyszerek ugye nem kell fojtatnom, nem azt szeretném hogy ti mondjátok meg csak hogy ti mit tennétek a helyemben. ja és bocsi az esetleges helyesírási hibákért elég feszült vagyok mostanság a pici miatt....amit sajnos a lányom is megérez

2012. ápr. 23. 14:35
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!!!

Este megbeszélek mindent a párommal, és remélem a leg jobb döntést hozzuk majd meg a kicsivel kapcsolatban.

Ha megtartjuk akkor midnenképpen fogadok majd orvost a lányomat ügyeletes orvosnál szültem és rám sem nézett a szülésznő is csak ki be járkált kb óránként néztek ránk, csak akkor jöttek be amikor észrevették hogy 28 órája vajjúdok keményen, és miért mert a drága doktorúr nem volt képes egy uht csinálni, sajnos a lányom nyakán volt a zsinór duplán nagyon a halál torkába volt ő is illetve a vérveszteség miatt és a repedés szakadás miatt én is, akkor fogadtam meg hogy mindenképp fogadok dokit. a lányom terhességét egy darabig fogadott orvosnál csinálam de sajnos lemondtam róla hogy nála szüljek mondván az ügyeletes is megteszi, azóta bánom és átkozom azt a percet hogy lemondtam róla

2012. ápr. 23. 15:34
 32/54 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 5!!!! hónapos volt amikor újra teherbe estem.

Nem volt nálunk kérdés, hogy maradjon-e a baba, vagy sem!

2012. ápr. 23. 16:37
 33/54 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is 10 hónapos. Ha most teherbe esnék,nem mondanám,h nem gondolkoznék el én is. :( A férjem előző házasságából van 2 gyermeke,nem mi neveljük őket,de nem is vagyunk hétvégi apuka és anyuka. Jól menő vállalkozásunk volt,de a válság tönkretette. Elment a férjem háza,most 0-ról kezdjük. A férjem nagy fia most megy egyetemre,nem tudnánk neki azt mondani,nézd, boldogok vagyunk, de vegyél fel diákhitelt,mert nekünk a tanulmányaidra már nem telik. Szóval nem pici korban kerül sokba a gyerek szerintem. Ha nem tudod boldoggá tenni az életét akkor minek vállaltad. Persze eléldegélhetünk szerényen és szeretetben,de nem biztos,hogy a gyerekek is erre vágynak!!! Csak elfogadják,hogy ez van...
2012. ápr. 23. 17:05
 34/54 sumergo ***** válasza:
Megtartanám. De a ti körülményeiteket nem ismerem.
2012. ápr. 23. 18:14
 35/54 anonim ***** válasza:

Ha én lennék a helyedben, a következőket tenném:

Leülnék és tényleg részletesen, aprólékosan végigszámolnám, hogy mennyi lesz a bevételünk (gyed, gyes, férjed fizetése, családi pótlék, anyasági... stb.), és milyen kiadások merülnek fel. Ebből mi a kötelező (rezsi, közös költség, bérlet...), és mi az, amin lehet spórolni, takarékoskodni, esetleg egy időre lemondani róla.

Az önkormányzatnál, ha olyan az anyagi helyzetetek, kérehettek rendszeres vagy egyszeri szociális segélyt. Persze ezek nem nagy öszegek, de ez is jobb a semminél. Van lakhatási támogatás is, ha jogosultak vagytok rá, 7000 Ft-tal kevesebb rezsit kell havonta fizetni. Szóval végigzongozárnék minden eshetőséget. Esetleg szóba jöhet-e, hogy szülőktől vagy testvértől átmenetileg kérjetek anyagi segítséget (lehet, hogy nincs ilyen, vagy ők sincsenek jobb helyzetben, ezt én nem tudhatom).

Felmérném, hogy mennyi ideig tart ez az anyagi nehézség, azaz a 2. baba mennyi idős korában mennél vissza dolgozni. Illetve vissza tudsz-e menni?

Ha én rossz anyagi helyzetben lennék, akkor biztos, hogy keresnék minél hamarabb munkát, mert a biztosan több, még ha minimálbér is, mint a gyes. De ha 6 órában dolgozol, akkor mellette a gyesről sem kell lemondani. Persze ez is csak később aktuális, a baba 2 éves kora után.

Ha a 2. baba fiú lenne, akkor én neten keresnék olyan családot, ahol pont fordított a helyzet, azaz kisfiú után jön kislány, és velük cserélnék ruhatárat. Biztosan van több ezer ilyen család, csak meg kell őket találni. Esetleg ebben a védőnő is segíthet, ő is tudhat ilyen családról. Ha ez mégsem működik, akkor a kislány ruháit eladnám, ami nagyon lányos, és a kisfiúnak turiban, vaterán, bababörzén vennék ruhákat, nagyon olcsón nagyon jókat be lehet szerezni (nekem 3 gyerekem van).

Az abortusz nálam a legeslegvégő megoldás lenne, ha már semmi más utat nem találnék, de akkor is félnék, hogy örökké bánnám és haragudnék magamra (pl. ha egyedüláló lennék munkahely nélkül, vagy a férjemnek sem lenne munkája, elárvereznék a házunkat és 30 m2-es albérletben kéne lakni, nem lennének szüleim, szóval ilyen nagyon extrém helyzetre gondolok).

2012. ápr. 24. 11:16
 36/54 A kérdező kommentje:
Sziasztok nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat hidegeket melegeket geyaránt, sajnos arra a döntésre jutottunk hogy nem tudjuk megtartani a babát éjfélig számolgattunk de akkor - ba jönnénk ki minden hónapba ha megtatanánk főleg hogy a férjem állása is úgy néz ki meg fog szünni :(
2012. ápr. 24. 11:40
 37/54 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező! Sajnálom. Talán még meggondolod magad. Sajnos ma mindent az anyagiaknak rendelünk alá, az emberéletet is... Csőlátásunk van, és belekényszerít minket a reklámok őrülete, hogy adjunk meg mindent a gyerekünknek. PEdig nem az anyagiakkal adunk meg mindent.

Szüleink, nagyszüleink generációja háborúkat élt át, sokkal szarabb helyzetbe szültek... Felnőttek zsíros kenyéren is, és milyen jó, hogy pl mindkét szülőmnek van 2-3 testvére, most, még idősebb korukban is támogatják egymást + szüleiket (sajnos már csak egyet lehet...). Valahogy abban a generációban még jobban merték vállalni a gyerekeket, pedig akkor is volt már abortusz. Summa summarum, csak annyit, hogy olyan szar anyagi helyzetben nincs ma Magyarországon egyetlen internetező sem, mint ami akkor az átlagszínvonal volt.

Nekem 13 hós volt a nagylányom, mikor megfogant a pici. Csupán 3 hó a különbség a tiedhez képest, hidd el, nem katasztrófa. Így lesznek majd a legjobb barátok. És baromi sok mindenen lehet spórolni, nem kell bedőlni a gyerekmarketingnek. Ha érdekel, rengeteg tippet tudok írni. És nem éheznek a gyerekeink (bár, amikor a kicsit vártuk, volt a férjemmel egy zsíroskenyérevős korszakunk, de a gyerek akkor is evett mindenfélét), és nem gázos nekik sehol, hogy a legtöbb cuccuk turis (megjegyzem, nekem is, és mégis mindig dícsérik, hogy milyen jó cuccaim vannak...)

Szóval, gondold át még egyszer, semmi pénz nem hozza majd vissza a halni hagyott kistesó életét...

2012. ápr. 25. 08:55
 38/54 anonim ***** válasza:
68%

"elég feszült vagyok mostanság a pici miatt....amit sajnos a lányom is megérez"

meg fogja érezni azt is, hogy meghal a kistesója. és ez nem szívszaggató duma, hanem kőkemény sok vizsgálaton alapuló pszichológia.

2012. ápr. 25. 08:56
 39/54 Elvi86 ***** válasza:
55%

NEEEEEEEEEEEEEEEEEE vetesd el!!!

Ez a lehető legrosszabb döntés, meglátod. Mindenkinek úgy tűnik előtte, hogy ez a jó és logikus, de aztán mindenki megbánja!!!!!!!! Pláne aki már látta közvetlen közelből, hogy mit jelent egy kisbaba léte. 10 hónapos kislányod mellett láthatod!

Ne vedd el tőle a tesóját! Lehet, hogy most majd nem kap meg mindent a boltban, de lesz egy testvére akkor is, amikor esetleg Te már nem élsz!

Ezen kívül pedig neked is könnyebb lesz, amikor a kezdeti nehézségek után majd együtt játszanak!

Köztünk is 1,5 év van az öcsémmel, de ha megtudnám, hogy anyukám azon gondolkodott, hogy nem szüli meg őt, akkor azt hiszem nem állnék vele többet szóba. Az öcsém és a hugom nagyobb kincs, mint bármi, amit a boltban kaphattam volna. nem is kaptam, mert nem voltunk olyan anyagi helyzetben, de ez egyáltalán nem okozott annyi sérülést, mint amilyen előnyöket adott az, hogy vannak tesóim!

A problémák kapcsán érdemes meghallgatni ezt:

[link]

Nagyon nagyon drukkolok a benned készülődő kis embernek, aki téged kapott édesanyjának, hogy megláthassa mégis milyen ez a világ!!!!!!

2012. ápr. 25. 09:20
 40/54 anonim válasza:
Szia! Ha teheted, gondold még át ezt a döntést, ne csak anyagi, hanem lelki oldalról is. Mit jelentene neked, ha elvetetnéd? Mit éreznél? A párod mit gondol róla, ő teljesen ellenzi, hogy megtartsátok? Nálunk 5 hónapra jött a második baba, így alig egy év a korkülönbség a pici meg a nagy között. Igaz, hogy rengeteg segítséget kaptunk/ kapunk a tágabb családtól, főleg gyerekvigyázásban, de hátha nálatok is jönne valami segítség... Szerintem csak bízni kell benne, hogy minden jó lesz, ha közben nehéz is. Utólag visszatekintve rájön az ember, hogy megérte fölmászni a hegyre. Kívánom, hogy őszintén át tudd gondolni még egyszer.
2012. ápr. 25. 10:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!